Λένε πως οι καλύτερες ερωτικές γνωριμίες γίνονται μέσω του στενού μας κύκλου και δεν έχουν άδικο, καθώς ο καλύτερος τρόπος για να καταλάβεις αν κάποιος σου αρέσει και σου ταιριάζει πριν το πρώτο ραντεβού είναι να τον δεις σε μια κοινή έξοδο και να μιλήσεις μαζί του. Πολλές φορές ωστόσο, είτε από επιλογή είτε λόγω συγκυριών, ίσως έτυχε να είσαι single και να έχεις έναν αρκετά κλειστό κοινωνικό κύκλο, πράγμα που μπορεί να κάνει τις νέες ερωτικές γνωριμίες λίγο μεγαλύτερη πρόκληση από ό,τι είναι συνήθως. Μιλάμε ακριβώς για μια τέτοια περίπτωση όταν είσαι single και μόλις μετακόμισες σε μια νέα πόλη στην οποία γνωρίζεις ελάχιστους ανθρώπους.

Παρακάτω ακολουθούν πέντε συμβουλές που μπορούν να διευκολύνουν τις νέες ερωτικές γνωριμίες, ακόμη και αν είσαι μια από τις νέες αφίξεις στην πόλη:

 

1. Κυκλοφόρησε όσο πιο πολύ μπορείς

Σίγουρα μετά τη μετακόμιση σε μια νέα πόλη και ειδικά αν ο κοινωνικός σου κύκλος είναι αρκετά περιορισμένος, ίσως μπεις σε πειρασμό να περνάς αρκετό μέρος του ελεύθερού σου χρόνου στο σπίτι ενώ το Netflix & chill με σούσι ή ό,τι άλλο σου φτιάχνει τη διάθεση, μπορεί  να πάρει διαστάσεις εθισμού στη ζωή σου. Ωστόσο, αυτό αποτελεί ένα από τα βασικότερα λάθη που μπορεί να κάνεις κάποιος που επιθυμεί να κάνει μια νέα γνωριμία μαζί με το να περιμένει με ανυπομονησία κάποιο Σαββατοκύριακο που θα τον επισκεφτούν οι φίλοι του από άλλη χώρα ή πόλη για να χαρεί τη ζωή του. Βγες έξω και εξερεύνησε μέρη και στέκια που πιστεύεις πως σου ταιριάζουν, με τα μπαράκια, τα μουσεία και τις εκθέσεις να βρίσκονται στην κορυφή της λίστας σου. Μια ακόμη ευκαιρία που σου προσφέρει η νέα σου πόλη είναι πως θα έχεις την ευκαιρία να βιώσεις την εμπειρία και για πολλούς την απόλαυση του να βγαίνεις έξω για φαγητό ή ποτό με την καλύτερη παρέα, τον ίδιο σου τον εαυτό. Όσο περισσότερο κινείσαι σε μέρη που σου ταιριάζουν και περνάς καλά, τόσο η θετική σου ενέργεια και η συγχρονικότητα θα φέρουν κοντά σου τον κατάλληλο άνθρωπο. 

 

2. Επικεντρώσου στα ταλέντα και τα ενδιαφέροντά σου ή ανακάλυψε καινούρια

Δεν υπάρχει καλύτερη ευκαιρία για να ασχοληθεί κανείς με τα ενδιαφέροντα και τα ταλέντα του από τη μετακόμιση σε μια νέα πόλη. Όσο δυσάρεστο κι αν είναι να έχει κανείς περιορισμένο κύκλο τον πρώτο καιρό, είναι σίγουρα μια καλή ευκαιρία για ξεκινήσεις εκείνο το νέο άθλημα που του έχει τραβήξει την προσοχή, να μάθεις ένα νέο χορό ή ακόμη και να κάνεις την εγγραφή σου σε εκείνο το σεμινάριο που θα σε βοηθήσει να γίνεις λίγο καλύτερος στην εργασία σου. Το πιο σημαντικό από όλα είναι πως αυτή είναι και μια πολύ καλή ευκαιρία να διευρύνεις τον κύκλο σου και να κάνεις νέες γνωριμίες και μάλιστα με άτομα με τα οποία μοιράζεσαι τα ίδια ενδιαφέροντα. Τι καλύτερο;

 

3. Χάρισε εθελοντικά τον χρόνο σου για ένα καλό σκοπό

Λίγα πράγματα μπορούν να σου δώσουν τόση ικανοποίηση όσο το να χαρίζεις μέρος του ελεύθερου χρόνου σου αλλά και των δεξιοτήτων και των εμπειριών σου για ένα καλό σκοπό. Υπάρχουν πολλές εθνικές και διεθνείς οργανώσεις οι οποίες βασίζονται στους εθελοντές για πολλές από τις δραστηριότητές τους. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να τους πλησιάσεις και ποτέ δεν ξέρεις, ίσως σε αυτούς τους κύκλους, πέρα από ένα ξεχωριστό νόημα στη ζωή σου, ίσως βρεις το ταίρι εκείνο  με το οποίο σας ενώνει το ίδιο πάθος για το περιβάλλον, τον πολιτισμό, την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ή οτιδήποτε άλλο ζεσταίνει την καρδιά σου. 

 

4. Εκμεταλλεύσου την ευκαιρία να γίνεις λίγο πιο επικοινωνιακός και κοινωνικός 

Όσο και αν τα επικοινωνιακά χαρίσματα θεωρούνται ανεκτίμητα σε κάθε χώρο και περιβάλλον εργασίας, δεν είναι όλοι το ίδιο προικισμένοι σε αυτόν τον τομέα. Αν ανήκεις σε εκείνους που όταν βρεθούν σε ένα χώρο με ως επί το πλείστον άγνωστα άτομα σπεύδουν να κοσμήσουν με την παρουσία τους την πρώτη διαθέσιμη απομονωμένη γωνία του δωματίου, αλλά παράλληλα θέλεις να κάνεις μια νέα ερωτική γνωριμία, τα νέα είναι ενθαρρυντικά. Οι επικοινωνιακές δεξιότητες καλλιεργούνται και τις αποκτά κανείς με τον καιρό. Άρχισε να μιλάς στους συναδέλφους με τους οποίους θεωρείς πως έχετε κάποιους κοινούς κώδικες επικοινωνίας με ανοιχτή καρδιά και μυαλό. Οι πιθανότητες να γοητεύσεις κάποιον όντας ο αυθεντικός σου εαυτός είναι πολλές. Ακόμη και αν δε βρεις τον έρωτα ανάμεσα σε συναδέλφους και γείτονες, το μόνο σίγουρο είναι πως θα γίνεις αρεστός πράγμα απαραίτητο και υπέροχο. 

 

5. Γίνε μέλος σε groups ενδιαφερόντων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης 

Στο Facebook υπάρχουν groups για όλα τα ενδιαφέροντα και τις ηλικίες. Από groups γλωσσικών ανταλλαγών με σκοπό την εξάσκηση μιας ξένης γλώσσας, ιδανικό αν βρίσκεσαι σε χώρα του εξωτερικού έως ομάδες που ασχολούνται με την αρχαιολογία, τον πολιτισμό, φοιτητικές ομάδες σχολών ή ομάδες που οργανώνουν εκδηλώσεις στην περιοχή σου, σίγουρα αν ψάξεις, θα βρεις κάτι καλό και το πιο πιθανό είναι να κάνεις και μια ή και περισσότερες καλές γνωριμίες.   

Η μετακόμιση σε έναν νέο τόπο είναι μια πρόκληση, η οποία ωστόσο τις περισσότερες φορές σε κάνει λίγο πιο πλούσιο σε εμπειρίες, πιο ανεξάρτητο και φυσικά, πιο ανοιχτόμυαλο. Αν ανήκεις στην κατηγορία εκείνων που βρέθηκαν σε μια νέα πόλη χωρίς ταίρι, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να απολαύσεις τις στιγμές αυτές που έχεις την πολυτέλεια του χρόνου για τον εαυτό σου γιατί με υπομονή και αποφασιστικότητα, τα καλύτερα που περιμένεις θα έρθουν σύντομα. 

Συντάκτης: Νεφέλη Μπαντελά
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου