%cf%81%ce%b3%cf%84%ce%b7%cf%81%cf%82%ce%b5

Λένε πως μερικά δευτερόλεπτα αρκούν για να καταλάβεις αν κάποιος σου αρέσει πραγματικά. Σίγουρα ο έρωτας κι όλα τα συναισθήματα διαφορετικής έντασης που βιώνει κανείς σε μια σχέση δυναμώνουν και κλιμακώνονται με την πάροδο του χρόνου. Ωστόσο, το αν σου αρέσει κάποιος, κάτι το οποίο αποτελεί και το σημείο εκκίνησης της σχέσης, είναι κάτι που σου είναι ξεκάθαρο από την πρώτη στιγμή.

Πολλές φορές, αρκεί ένα βλέμμα μόνο για να καταλάβεις αν ο άνθρωπος που βρίσκεται απέναντί σου μπορεί να γίνει κάτι παραπάνω από μια απλή γνωριμία. Είτε πρόκειται για τις πρώτες στιγμές μιας δια ζώσης συνάντησης είτε για τα πρώτα μηνύματα που ανταλλάσσεις με κάποιον στα πλαίσια ενός φιλικού καβλαντίσματος, μέσα σου γνωρίζεις πολύ καλά αν υπάρχει χημεία κι αν αυτό το άτομο πρόκειται να σε συγκλονίσει ή αν πρόκειται απλώς να σου χαρίσει στιγμές απίστευτης πλήξης. Ωστόσο, δεν είναι λίγες οι φορές που είτε σε πιέζει η μοναξιά σου είτε επιθυμείς να εξαντλήσεις κάθε περιθώριο στον περίγυρό σου και στη λίστα των ενδιαφερόμενων ατόμων ώστε να κάνεις μια νέα γνωριμία, ώστε αποφασίζεις να βγεις ένα ραντεβού με ένα άτομο που δε σε ενθουσιάζει είτε για να δώσεις μια ευκαιρία είτε γιατί έχεις πειστεί από το ίδιο το άτομο ή από κοινούς φίλους και γνωστούς πως είναι μια καλή περίπτωση για σένα- την οποία δεν μπορείς ν’ αφήσεις ανεκμετάλλευτη.

Σίγουρα υπάρχουν περιπτώσεις- ραντεβού στο οποίο πας με κρύα καρδιά ενώ τελικά εξελίσσεται σ’ ένα συγκλονιστικό βράδυ. Ομοίως, ο άνθρωπος που μέχρι χθες σου φαινόταν σχεδόν αδιάφορος σου αποκαλύπτει μια ποιότητα και στοιχεία του χαρακτήρα που μπορεί τελικώς να καταφέρουν να σε εντυπωσιάσουν. Δυστυχώς, ωστόσο, αυτές οι περιπτώσεις συνήθως αποτελούν τις εξαιρέσεις κι όχι τον κανόνα στο παιχνίδι των σχέσεων και του φλερτ.

 

 

Αν δε νιώθεις πως δε βλέπεις την ώρα μέχρι τη συνάντησή σας, αν δεν ετοιμάζεσαι με μοναδικό σκοπό να εντυπωσιάσεις και να γίνεις το καλύτερο ραντεβού της ζωής του ατόμου αυτού κι η προσμονή σου δε συνοδεύεται από μια γλυκιά και συγχρόνως βασανιστική αγωνία, τότε δεν έχει κανένα απολύτως νόημα να βγεις και να σπαταλήσεις τον πολύτιμο χρόνο και την ενέργειά σου. Είναι επίσης σημαντικό να τονίσουμε πως ένα ραντεβού και μια συνάντηση μ’ ένα άτομο που μόλις γνώρισες, δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται ως ένα γεγονός καθημερινό και μικρής σημασίας. Ένα ραντεβού με κάποιον που δεν είναι αυτό που ονειρεύτηκες, δεν ισοδυναμεί απλώς με δυο χαμένες ώρες αλλά με έναν πραγματικό συμβιβασμό τον οποίο δεν έχεις καμιά ανάγκη να κάνεις και δε θα σε πάει μακριά.

Αντιθέτως, μπορεί να έχει επιπτώσεις στην αυτοεκτίμησή σου και ν’ αλλάξει ακόμη και τον τρόπο που βλέπεις τον ίδιο σου τον εαυτό κι όσα μπορείς να ζήσεις μέσα σε μια σχέση που θα σου ταιριάζει. Μετά από ένα ανιαρό κι αποτυχημένο ραντεβού, όχι μόνο δε θα καταφέρεις να περάσεις όμορφα, αλλά το πιο πιθανό είναι πως αυτομάτως θα βιώσεις την απογοήτευση και θα δεις την αυτοπεποίθησή σου να πέφτει κατακόρυφα. Σε αυτό το σημείο, είναι επίσης σημαντικό ν’ αναλογιστεί κανείς και τα συναισθήματα του άλλου ατόμου το οποίο επιδιώκει μια νέα γνωριμία, επενδύει χρόνο σε σένα και το λιγότερο που του αξίζει είναι σεβασμός κι ειλικρίνεια. Πολλές φορές, ένα τρανταχτό «όχι» είναι προτιμότερο από ένα χλιαρό «θα δούμε» και ωφέλιμο και για τις δυο πλευρές, τόσο αυτού που διεκδικεί όσο κι εκείνου που τον διεκδικούν, καθώς αποτελεί την κινητήριο δύναμη που θα σε οδηγήσει στην επόμενη συναρπαστική γνωριμία που θα σκάσει με ενθουσιασμό και ορμή, χωρίς άσκοπα μισάνοιχτες πόρτες που δεν περιμένουν κανέναν επισκέπτη στην τελική.

Άλλωστε, «you had me at hello» λένε κι έχουν απόλυτο δίκιο, καθώς ένα απλό «γεια» πολλές φορές αρκεί για να σου αλλάξει τη ζωή, να βάλει φωτιά στα βράδια σου, ή έστω για όσο διαρκέσει, να σε κάνει να χάσεις τον ύπνο σου από πόθο και ενθουσιασμό. Στην τελική, ο καθένας δικαιούται να πει ένα «σε θέλω» που να το εννοεί με όλο του το είναι.

Συντάκτης: Νεφέλη Μπαντελά
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου