Είναι εκείνο το αγαπημένο σου ζευγάρι που πριν λίγο καιρό σου ανακοίνωσε τα σχέδιά του και φυσικά την ημερομηνία για τη σπουδαιότερη μέρα της ζωής τους, το γάμο τους. Η μέρα που σήκωσες το ακουστικό κι άκουσες την κολλητή σου να τσιρίζει γιατί μόλις είχαν ορίσει ημερομηνία γάμου με τον καλό της. Η μέρα που άνοιξες ένα μήνυμα με πολλά θαυμαστικά και μερικά κεφαλαία γράμματα που ο κολλητός, σου ανακοίνωνε ότι είπε το ναι τελικά, οπότε τώρα θέλει να βρεθείτε για να σου δώσει το προσκλητήριο του γάμου του.

Εκείνες οι μοναδικές στιγμές που κάποιος από τους ανθρώπους σου αρχίζει να σχεδιάζει τη μεγάλη μέρα και όλα σιγά-σιγά παίρνουν σάρκα και οστά, με ημερομηνία, τόπο, χρόνο κι όλα τα παρελκόμενα, σε θέλουν χαμογελαστό κι ετοιμοπόλεμο. Είτε σου ζητήσουν να παντρέψεις το ζευγάρι, είτε όχι, απ’ τη στιγμή που ανήκεις στους οικείους κι άμεσα ενδιαφερόμενους, καλείσαι να παίξεις τον σούπερ ουάου ρόλο «έχω μια λύση για όλα και είμαι εδώ για σένα». Πάμε μαζί λοιπόν να δούμε πώς μπορείς να κάνεις τη ζωή του ζεύγους ευκολότερη πριν τη μεγάλη στιγμή, αλλά ακόμη και κατά τη διάρκεια του μυστηρίου ή και της δεξίωσης.

 

Ξεκινάμε από την αρχή: Ώρα για βόλτα

Αν θες να είσαι πραγματικά βοηθητικός, είναι σημαντικό να είσαι διαθέσιμος για παρέα τους στο ψάξιμο. Έτσι για να μπείτε στο κλίμα, να χαζέψετε νυφικά, κουστούμια, δουλειές φωτογράφων, συνθέσεις στολισμών, κέντρα δεξιώσεων και φυσικά να φάτε κουφέτα σε κάθε πιθανή γεύση, μέχρι σκασμού. Πίστεψέ με, ακόμη κι αυτές τις στιγμές θα τις θυμάστε και θα γελάτε με την καρδιά σας, όταν θα συνειδητοποιείτε πως πήρατε κουφέτα μέχρι και για το σπίτι.

 

Κάνε την online ψαξιματική σου και πήγαινε μια τσάρκα από το σπίτι της νύφης για κρασάκι

Χαζέψτε μαζί, κλείστε πρόβες νυφικών, ρώτησε αν σε χρειάζονται σε κάτι, π.χ. στα ψώνια του γαμπρού, ή το dress code των καλεσμένων. Άσε το ζευγάρι να πετά ιδέες κι εσύ οργάνωνε και σημείωνε, κάνε λίστες, κράτα τηλέφωνα, κάνε δηλαδή την άχαρη δουλειά έτσι ώστε όταν θελήσουν να κάνουν πράξη τις αγορές τους, να είναι όλα πιο εύκολα, αλλά και χωρίς το άγχος της οργάνωσης.

 

Να στέλνεις ένα εμψυχωτικό μήνυμα κάθε τόσο

Ιδικά οι νυφούλες που τείνουν να  αγχώνονται λίγο περισσότερο -αλλά εννοείται δεν ξεχνάμε και τον γαμπρό- χρειάζονται πού και πού κάποιον να τους θυμίζει πόσο υπέροχοι είναι και πως όλα θα πάνε καλά, αφού στην τελική είναι η δική τους και μόνο ημέρα. Ξέρεις εσύ τι θα τους ανεβάσει, άνθρωποί σου είναι εξάλλου.

 

Ημέρα χαλάρωσης

Κλείσε να πάτε μαζί για ένα χαμάμ ή μια θεραπεία προσώπου ή μπορείς ακόμη και να τους κάνεις δώρο ένα μασάζ για ζευγάρια για να χαλαρώσουν λίγο πριν τον γάμο.

 

Ενημερώσου για όλα ώστε να μη χρειαστεί να κάνει τίποτε το ζευγάρι, παραπάνω από το να ετοιμαστεί

Έτρεχαν όλους αυτούς τους μήνες, αρκετά θαρρώ. Αν δεν το αναθέσουν σε εσένα για χ, ψ λόγους, τότε συμβούλευσέ τους να γνωστοποιήσουν σε  κάποιον, π.χ. στην αδερφή της νύφης, τα πάντα. Τι ώρα θα μπουν στη δεξίωση, πού θα κάτσει ποιος, πού είναι η λίστα του DJ, ποιοι θα μοιράσουν μπομπονιέρες κι άλλα διάφορα που θα βοηθήσουν στην εύρυθμη λειτουργία της τελετής και της δεξίωσης.

 

Προετοιμάσου καλά

Δώσε σημασία και στη δική σου διάθεση και εμφάνιση γιατί και αυτό μετράει για το ζευγάρι. Θα νιώσουν και πως τους τιμάς και πως δε σου έβγαλαν την ψυχή με όλα αυτά που εν τέλει έκανες όλο αυτό το διάστημα.

 

Το kit

Μαζί με τα προσωπικά σου αντικείμενα πάρε παραμάνες, κλωστές, ένα ταμπον (αχρείαστο να ‘ναι), ντεπόν, το κραγιόν της νύφης, χαρτομάντηλα, μια βεντάλια, και ό,τι άλλο μπορεί να σκεφτείς που θα βοηθήσει για να προβλεφθούν μικρά προβλήματα. Βεβαιώσου πως έχουν μαζί όσα χρειάζονται για να αλλάξουν π.χ. φλατ παπούτσια η νύφη και δεύτερο πουκάμισο ο γαμπρός. Πολλά μπορούν να κριθούν στις λεπτομέρειες κι εσύ θα είσαι εκεί με το πλατύτερο χαμόγελό σου και με όλη σου την καρδιά.

Μπορεί να κουραστείς, όμως το αποτέλεσμα και τα χαμόγελα των αγαπημένων σου θα σε δικαιώσουν και ένα δάκρυ θα κυλίσει, μπορεί και παραπάνω, όταν θα χορεύουν πια τον πρώτο τους χορό ως παντρεμένο ζευγάρι. Γιατί να τα κάνεις όλα αυτά; Γιατί τους αγαπάς είναι πολύ απλό. Γιατί μπορείς να δώσεις χαρά σε κάποιους ανθρώπους με μικρούτσικες κινήσεις. Γιατί είναι ωραίο να δίνεις και μετά να απολαμβάνεις και ‘συ τη χαρά.

Η ώρα η καλή στους δικούς σου λοιπόν και αν σε βρίσκω ελεύθερο, και στα δικά σου γρήγορα.

Συντάκτης: Ελένη Μανταδάκη