old_morning_blue_red_white_film_cup_window-882860

Ένα σπίτι συνήθως αποτελείται από πολλά μέλη. Αυτά τα μέλη είναι οι γονείς, τα αδέρφια μπορεί ο παππούς και γιαγιά ή απλώς εσύ κι ο σύντροφος σου. Έρχεται λοιπόν η στιγμή που όλα αυτά τα μέλη αποφασίζουν να βγουν μια βόλτα. Να αποδράσουν για λίγες μέρες, να ταξιδέψουν και να σε αφήσουν μόνο στο σπίτι. Αυτομάτως το πρόσωπό μας παίρνει την έκφραση του μικρού Kevin από την ταινία «Μόνος στο σπίτι». Η έκφραση του στυλ «Ήρθε η ώρα της απόλυτης τρέλας». Μία ταινία όπου ο μικρός πρωταγωνιστής ευχήθηκε τις γιορτινές μέρες των Χριστουγέννων να μείνει μόνος του έπειτα από τη σύγκρουση που είχε με όλα τα μέλη που έμεναν στο σπίτι -κυρίως με τη μητέρα του. Η ευχή του, όχι μόνο πραγματοποιήθηκε, αλλά του πρόσφερε απλόχερα ένα ολόκληρο σπίτι το οποίο του έδωσε τη δυνατότητα να αφεθεί. Να απολαύσει τις μέρες όπως πραγματικά εκείνος ήθελε. Χωρίς απαγορεύσεις. Χωρίς περιορισμούς.

Έτσι λοιπόν είναι κι η δική μας έκφραση προσώπου όταν μένουμε μόνοι στο σπίτι. Δε σημαίνει απαραίτητα ότι τα άτομα με τα οποία συγκατοικούμε δε μας προσφέρουν ευτυχία και οικειότητα. Σίγουρα όμως, δεν είναι για εμάς η 100% χαλάρωση, απόλαυση, απελευθέρωση, διασκέδαση που θα θέλαμε. Κακά τα ψέματα, πάντα θα κρατάμε μια διαφορετική στάση και συμπεριφορά όταν είμαστε στο ίδιο σπίτι και με άλλα μέλη.

Υπάρχουν πολλά πράγματα που κάνουμε όταν μένουμε μόνοι στο σπίτι. Πράγματα τα οποία μας ευχαριστούν ακόμα κι αν είναι περίεργα.
1. Μιλάμε μόνοι μας, ρωτάμε κι απαντάμε

Κάνουμε υποθετικούς διαλόγους. Διαλόγους μέσα από τους οποίους συμφωνούμε και διαφωνούμε σαν να είμαστε εμείς κι ένα άλλο πρόσωπο. Υποθέσεις,  σενάρια του μυαλού για μια κατάσταση που μας απασχολεί. Συνήθως μιλάμε δυνατά τριγυρνώντας στο σπίτι ή καθισμένοι αναπαυτικά στον καναπέ.

 

2. Δοκιμάζουμε όλη την ντουλάπα μας

Δοκιμάζουμε ξανά και ξανά ρούχα μέχρι να βρούμε το κατάλληλο σύνολο με το οποίο θα βγάλουμε άπειρες selfies μέχρι να βρούμε την κατάλληλη που θα αναρτηθεί στα Social media (Facebook, Instagram κτλ.) Ποζάροντας μπροστά στον καθρέφτη ή κάνοντας πασαρέλα στους διαδρόμους του σπιτιού μας.

 

3. Ατελείωτες ώρες τηλεόρασης

Η τηλεόραση επιτέλους γίνεται δική μας. Περνάμε ατελείωτες ώρες χαζεύοντας εκπομπές, σειρές -κυρίως όμως ταινίες. Ταινίες που αποφεύγουμε να δούμε με τα άλλη μέλη, ίσως επειδή είναι λίγο παραπάνω ακατάλληλες. Ευκαιρία λοιπόν να τις χαρούμε.

 

4. Όπως μας γέννησε η μητέρα φύση

Χωρίς ρούχα, χωρίς εσώρουχα. Γυμνοί. Η απόλυτη απελευθέρωση. Τι να τα κάνεις τα ρούχα αν δε σε βλέπει κανείς;

 

5. Απεριόριστο ποτό, φαγητό και μουσική στο τέρμα

Ένα μίνι πάρτι. Τέρμα η μουσική, απεριόριστο φαγητό και ποτό. Τραγουδάμε παράφωνα και δυνατά, χωρίς να μας νοιάζει αν θα μας ακούσουν οι γείτονες. Κρατώντας το τηλεκοντρόλ για μικρόφωνο ή τη βούρτσα. Διαλέγουμε το αγαπημένο μας ποτό και το τελειώνουμε μέσα σε λίγες ώρες, συνοδευόμενο από ένα σορό ανθυγιεινά φαγητά. Όπως λέει και το τραγούδι «Μια ζωή την έχουμε, κι αν δεν την γλεντήσουμε τι θα καταλάβουμε, τι θα καζαντίσουμε».

 

6. Στην μπανιέρα για ώρες

Ατμόσφαιρα από κεράκια αναμμένα κι εμείς στην μπανιέρα μέχρι να βγάλουμε λέπια.

 

7. Ξεσπάσματα

Ξεσπάμε σε κλάματα στο κρεβάτι μας και τα χαρτομάντιλα έχουν γίνει ένα με το πάπλωμα. Ήρθε η ώρα για εκτόνωση.

 

8. Master Chef

Μαγειρεύουμε ό,τι πιο δύσκολο κι απαιτητικό φαγητό ή γλυκό υπάρχει, με σκοπό να εντυπωσιάσουμε    εμάς ή κάποιον καλεσμένο. Η κουζίνα μας μοιάζει σαν να έχει βομβαρδιστεί. Αλλά χαλάλι.

 

9. Κατασκοπία μέσα από τα Social media

Κατασκοπεύουμε τους πάντες μέσα από κάθε Social media. Κυρίως τους πρώην. Κι αν σκαμπάζουμε κι από τεχνολογία, συνδέουμε και το λαπ-τοπ στην τηλεόραση -να έχουμε καλύτερη εικόνα.

10. Αφήνουμε ανοιχτή την πόρτα του μπάνιου

Αν και το θεωρούμε ντροπή κι αηδία να αφήνουμε την πόρτα του μπάνιου ανοιχτή όταν μένουν κι άλλοι στο σπίτι, όταν μένουμε μόνοι ξεχνάμε τους τρόπους μας -κυρίως ότι έχουμε πόρτα.

Συντάκτης: Χρύσα Αρώνη
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου

Κάνε σχόλιο!

Έχεις κάποια ιδέα για άρθρο;

Μπορείς να μας προτείνεις ένα θέμα που θα ήθελες να διαβάσεις σε κάποιο απ' τα επόμενα άρθρα μας!