Φλερτ. Πέντε γράμματα κρύβουν τόση ψυχοσωματική επίδραση στο είναι μας, που κάθε φορά, τη θεωρούμε μοναδική μέχρι να έρθει η επόμενη. Όσο πιο ιδιαίτερο, εύστροφο και προκλητικό είναι το παιχνίδι, τόσο πιο ψηλά ανεβαίνει ο πήχης. Πολλές φορές μάλιστα είναι εκείνο που θα καθορίσει τη συνέχεια, τα όρια και την «υφή» μιας ερωτικής σχέσης.

Αίσθηση πρώτη, όραση. Βλέπεις και δεν μπορείς να στρέψεις αλλού το βλέμμα σου. Το αποτραβάς με κόπο προσπαθώντας να εστιάσεις σε κάτι άλλο στο χώρο που βρίσκεσαι. Τίποτα όμως δεν είναι πιο ενδιαφέρον. Σε μαγνητίζει. Πιάνεις τον εαυτό σου ασυναίσθητα να κρυφοκοιτάζει.

Προσπαθείς μόλις καταλαβαίνεις τι γίνεται να κοιτάξεις αλλού. Οι ματιές διασταυρώνονται! Εκεί αρχίζουν ή τελειώνουν όλα. Μια ματιά χίλιες λέξεις. Πρώτη; Πόθος. Γίνεται το αντικείμενο του πόθου σου. Τα κατάφερε. Πάει το πρώτο crash test.

Έχει πιάσει τα vibes και σε κοιτάζει. Αισθάνεσαι αμηχανία και το παίζεις αδιάφορος. Μόλις νιώσεις λίγο ασφαλής, ότι είναι απασχολημένος με κάτι άλλο, ξαναρίχνεις το βλέμμα σου επάνω του. Σε πιάνει στα πράσα. Νάτο πάλι. Ανταποκρίνεται καρφώνοντας σε και δίνοντάς σου να καταλάβεις ότι σε έχει πάρει χαμπάρι. Το στομάχι σου σφίγγεται. Θέλεις να χαμογελάσεις αλλά προς στιγμήν τα χάνεις. «Γιατί; Έχεις να χάσεις κάτι;», σε παροτρύνει το μέσα σου. Τώρα κοιτάς πια με σιγουριά και δίνεις το σήμα σου στο θήραμά σου. 

Το παιχνίδι μόλις άρχισε. Ποιος θα κάνει την πρώτη κίνηση; Αίσθηση δεύτερη, ακοή. Εκτός απ’ την εικόνα θες ν’ ακούσεις τη φωνή του. Είναι σαν ένα παιχνίδι θησαυρού που ψάχνεις να ανακαλύψεις το επόμενο βήμα, θέτοντας μικρούς στόχους κάθε φορά, μέχρι να φτάσεις στο μεγάλο. Τον ίδιο το θησαυρό. Το μυαλό αρχίζει να δουλεύει με χίλια κι η μια σκέψη διαδέχεται την άλλη.

Δημιουργείς σενάρια με ερωτήσεις κι απαντήσεις ψάχνοντας το καλύτερο και το πιο ταιριαστό για τους συγκεκριμένους δυο ηθοποιούς και για τη δεδομένη κατάσταση. Αργά ή γρήγορα βρίσκετε τον τρόπο. Ακούς τη φωνή του να σου απευθύνει το λόγο κι ενώ μέσα σου θες να τσιρίξεις φοράς το πιο ήρεμο και γεμάτο αυτοπεποίθηση προσωπείο σου κι ανταποκρίνεσαι. Ξεκινάτε να μιλάτε.

Το ενδιαφέρον σου μονοπωλείται. Αίσθηση τρίτη, αφή. Ίσως κι η πιο σημαντική για τους περισσότερους. Εκεί αισθάνεσαι, εκεί καταλαβαίνεις τι θα ακολουθήσει. Η ανατριχίλα που νιώθεις με τις μικρές, αλλά διόλου αθώες, επαφές του σώματος. Το άγγιγμα του. Μια χειραψία παρατεταμένη επίτηδες.

Μια τυχαία κίνηση που θα «κάψει» το δέρμα σου στο σημείο επαφής. Θα επαναληφθεί από εσένα αυτή τη φορά, για να διαπιστώσεις ότι σωστά αντιλήφθηκες κι η συνέχεια έπεται. Αν φτάσεις ως εδώ με το σώμα και το μυαλό σου σε πλήρη εγρήγορση τότε οι δύο επόμενες αισθήσεις αρχίζουν την αντίστροφη μέτρηση.

Σε τραβάει σαν μαγνήτης. Έχει καταφέρει να εισβάλλει με χίλια στο μυαλό σου. Τέταρτη αίσθηση, όσφρηση. Τρελαίνεσαι να μυρίζεις το θήραμά σου, όπως άλλωστε κάνει κάθε έμπειρος κυνηγός. Θέλεις να συνδυάσεις το άγγιγμα με τη μυρωδιά του. Σε εξιτάρει και μόνο η σκέψη να φέρεις το πρόσωπό σου πιο κοντά και να ρουφήξεις μέσα σου τη μυρωδιά του σώματος του. Να βεβαιωθείς ότι σου αρέσει και να οδηγήσεις ταυτόχρονα εν γνώσει σου τον εαυτό σου στα όρια του.

Το στομάχι σου σφίγγεται κι αρχίζεις να ιδρώνεις. Ένα φιλί στο μάγουλο σου επιτρέπει να επιβεβαιωθείς. Προσπαθείς να μαζέψεις το μυαλό σου, αλλά είναι ήδη αργά. Έχεις σχεδόν ολοκληρώσει την εικόνα του πάζλ. Λείπει μόνο ένα κομμάτι.

Ήρθε η ώρα να το γευτείς. Οι υπόλοιπες τέσσερις αισθήσεις σε απόλυτη ταύτιση σε παρασύρουν προς την επόμενη κίνηση. Σε ντοπάρουν και σε καθοδηγούν δείχνοντάς σου ενστικτωδώς τον τρόπο να προχωρήσεις. Μια φωνή μέσα σου, σου λέει να περιμένεις, αλλά εσύ δεν αντέχεις. Το μόνο που θέλεις είναι να ολοκληρώσεις την εικόνα.

Ν’ αρχίσεις να κάνεις μια προς μια τις φαντασιώσεις που σου κατακλύζουν το μυαλό πραγματικότητα. Ένα τεράστιο θέλω υπάρχει στο μυαλό σου και δε βλέπεις τίποτε άλλο μέχρι να το ικανοποιήσεις. Ανυπομονείς. Αλλά και τούτος ο χρόνος της αναμονής σε τρελαίνει ακόμη περισσότερο.

Το παιχνίδι έχει πάρει ήδη το δρόμο του κι είναι αργά να κάνετε πίσω. Όσο πιο καλός player είσαι, τόσο πιο ενδιαφέρον γίνεται. Όσο περισσότερο καταφέρει να μπει ο ένας στο μυαλό του άλλου, τόσο μεγαλύτερη γίνεται η πρόκληση. Τόσο πιο πολύ εθίζεσαι και θέλεις κι άλλο.

Τα όρια τα βάζετε μαζί, αν υπάρχουν. Οι πέντε σου αισθήσεις είναι σε πλήρη αρμονία κι απόλυτα ικανοποιημένες. Εδώ είναι και το σημείο μηδέν. Συνεχίζεις ή σταματάς; Κάποιοι είναι απλώς άτολμοι. Κάποιοι άλλοι ρισκάρουν. Δική σου η επιλογή!   

Άλλωστε το παιχνίδι πριν προχωρήσεις είναι το καλύτερο μέρος μιας σχέσης. Αποτυπώνεται στο μυαλό κάθε λεπτομέρεια και σε κρατάει ζωντανό ακόμη και τις στιγμές εκείνες αργότερα, που νιώθεις ότι πεθαίνεις. 

 

Επιμέλεια κειμένου Βίβιαν Παναγιώτου: Νάννου Αναστασία.

Συντάκτης: Βίβιαν Παναγιώτου