Ντίνος: Σ’ αγαπάω

Μιράντα: Κι εγώ σ’ αγαπάω, όσο δεν έχει αγαπήσει άνθρωπος.

Ένας έρωτας που φαινόταν να υπάρχει δίχως ανταπόκριση προς έναν άνδρα, ο οποίος είναι «δοσμένος» συναισθηματικά σε μια άλλη γυναίκα. Μια αγάπη που έδειχνε πως θα παραμείνει χωρίς ανταπόδοση, δεν απέτρεψε τη Μιράντα από το να δείχνει το ενδιαφέρον της προς τον Ντίνο. Θα μπορούσε να είναι ένα σύγχρονο απαγορευμένο ειδύλλιο ανάμεσα στο αφεντικό της επιχείρησης «Παράδεισος των Κυριών» και την υπεύθυνη του καταστήματος. Θα μπορούσε να μας δείχνει πώς είναι ν’ αγαπάς κάποιον και να τον βλέπεις να φιλάει μπροστά σου μια άλλη.

Ωστόσο, κρύβει μέσα του ένα ακόμα πιο όμορφο μήνυμα: αν δύο άνθρωποι αξίζει να είναι μαζί, θα βρεθούν μαζί. Συμπαντικά ή επειδή ένας από τους δύο το διεκδικεί περισσότερο, θα καταλήξουν μαζί. Αυτή η σχέση όμως για να καταφέρει να μας χαρίζει στιγμές όπου κι εμείς οι ίδιοι φτάνουμε στο σημείο να κοιτάζουμε με τ’ ονειροπόλο βλέμμα της Μιράντας Παππά στον Ντίνο Παπακώστα, πέρασε από χίλια κύματα κι ακόμη και τώρα δεν έχει ηρεμήσει.

Γνωρίσαμε τον Ντίνο και μας έκανε αβίαστα να τον συμπαθήσουμε για τον τρόπο όπου διεκδικεί τη ζωή, τον έρωτα και τη δικαιοσύνη. Έχοντας χάσει τον καλύτερό του φίλο, προσπαθεί να βρει τον δολοφόνο του ενώ ταυτόχρονα έχει ν’ αντιμετωπίσει τον πατέρα της κοπέλας του, την οποία προσπαθούν να παντρέψουν μ’ έναν άνδρα που δε θέλει. Μέσα σ’ όλα αυτά πρέπει να διατηρήσει το μαγαζί με όλα τα χρέη που τον πνίγουν και να μη χάσει και την ψυχραιμία του. Παρ’ όλο που συμβαίνουν τα χίλια κακά της μοίρας του, εκείνος δεν τα παρατάει και μας δείχνει πώς είναι η υγιής πλευρά του έρωτα με όσα κάνει για την Αμαλία, κόρη του διοικητή της τράπεζας, μικρότερή του. Με τον πατέρα της να τον μισεί, εκείνος συνεχίζει να τη βλέπει στα κρυφά, να τη σκέφτεται και να την αποκαλεί «αγάπη μου» με βλέμμα που κρύβει μέσα του τρυφερότητα και πάθος.

Την ίδια στιγμή, την απόρριψή του και τον ανεκπλήρωτο έρωτα προς αυτόν βιώνει η Μιράντα, η οποία παρ’ όλο το δύσκολό της παρελθόν, δε φεύγει ποτέ από το πλευρό του. «Εγώ θα είμαι δίπλα σου να το ξέρεις» του λέει κι ίσως δε χρειάστηκαν πολλές άλλες λεπτομέρειες για να δημιουργηθεί μια πρώτη σπίθα. Εκείνη να κουβαλάει μέσα της ένα παρελθόν κακοποίησης, ψάχνοντας την κόρη της που στερήθηκε από τον βιαστή της, αλλά ο Ντίνος είναι εκεί για να τη βοηθήσει να τη βρει και να τη στηρίξει. Αρχικά ως φίλος, αλλά μετέπειτα, εφόσον χώρισε με την Αμαλία, ως πολλά περισσότερα.

Δύο πληγωμένες καρδιές μπορούν να φτιάξουν κάτι όμορφο και χωρίς ρωγμές εκ νέου; Αυτή η σχέση αποδεικνύει πως μπορούν. Ο Ντίνος για εκείνη φαντάζει σαν τον πρίγκιπα του παραμυθιού με κουστούμι και γραβάτα, δίχως να προσπαθεί περιποιημένος και πάντα αποφασισμένος να βοηθήσει αυτούς που αγαπάει. Κι εκείνη, σαν ερωτοχτυπημένο κορίτσι τον κοιτάζει πάντοτε με βλέμμα ευτυχίας, σαν να μην πιστεύει πως είναι δικός της. Αυτός την αγγίζει σαν να περιεργάζεται κάποιο αναγεννησιακό άγαλμα, την κρατάει σφιχτά από το χέρι- είναι η πρώτη του επιλογή. Πέραν του ότι τη σέβεται και δεν την αφήνει να κινδυνεύσει, την κάνει να χαμογελάει και να χαίρεται, της συμπεριφέρεται με ρομαντισμό που δείχνει παράταιρος τη δεκαετία του ’60 (όπου διαδραματίζεται η σειρά), τη συμβουλεύει και δε φοβάται να σταθεί δίπλα της παρά τα βαρίδια που κουβαλάνε κι οι δύο.

Είναι ένας έρωτας που ανθίζει μέσα στο χάος, τη στιγμή που όλες οι αναποδιές που μπορούσαν να συμβούν συμβαίνουν κι όλα τα μυστικά αποκαλύπτονται όσο εκείνοι κοιτάζονται στα μάτια σαν να είναι ο ένας το κέντρο του κόσμου του άλλου. Μπορεί στην αρχή να πιστέψαμε όλοι πως ο μεγάλος έρωτας της ζωής του ήταν η Αμαλία, λόγω του πόσο δύσκολο φαινόταν να είναι αυτοί οι δύο μαζί, οπότε φάνταζε ηρωικό να ξεπερνούσαν όλες τις δυσκολίες για να καταφέρουν να είναι μαζί, αλλά η αλήθεια είναι πως ο έρωτας με τη Μιράντα, ήταν μια συμπαντική συγκυρία. Τόσο για εμάς, όσο και για την ίδια τη Μιράντα.

Δε χρειάζεται ένας έρωτας να περάσει από όλες τις πληγές του Φαραώ για να έχει μια γοητεία. Αυτή η σχέση ήρθε όχι και τόσο απρόσμενα αλλά εγκαταστάθηκε αρμονικά κι αυτό είναι που καμιά φορά μας δείχνει πως βρήκαμε τον έρωτα της ζωής μας.

Σπόιλερ αλέρτ: ελπίζουμε ο Ντίνος να μη φύγει γι’ Αμερική και να συνεχιστεί το ειδύλλιο. Μείνετε συντονισμένοι για τις εξελίξεις.

Συντάκτης: Ελένη Τσεπελίδη
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου