Η απόσταση είναι πλέον γεγονός. Είτε πρόκειται για διακοπές είτε για επαγγελματικό ταξίδι είτε για οποιοδήποτε λόγο ήρθε έφτασε εκείνη η στιγμή που έπρεπε να χωριστείτε. Για πολύ ή για λίγο θα φανεί στην πορεία. Η στενοχώρια και το πόσο λείπετε ο ένας στον άλλο είναι εμφανή κυρίως τις πρώτες ώρες, αλλά και μέρες.

Νιώθεις ένα μεγάλο κενό και επιδιώκεις συχνή επικοινωνία για να μη χάσεις το μυαλό σου, αλλά αργά ή γρήγορα καταλαβαίνεις πως δε γίνεται να περιμένεις και έτσι να περνάνε οι μέρες μέχρι να βρεθείτε ξανά. Υπάρχεις και έχεις υπόσταση και χωρίς το σύντροφό σου, εννοείται. Επίσης, αν σε πάρει από κάτω και αφεθείς ο καιρός θα σου φαίνεται πως κυλάει ακόμα πιο αργά.

Γι’αυτό το λόγο ανασκουμπώνεσαι. Ευκαιρία να ηρεμήσεις, να ασχοληθείς με τον εαυτό σου παραπάνω, να κάνεις πράγματα που έχεις ανάγκη μόνο για σένα. Έτσι, λοιπόν, εκτός από τις κοινωνικές σου επαφές, στις οποίες αφιερώνεις πλέον τον περισσότερο από το χρόνο σου, αποφασίζεις να ασχοληθείς και με κάτι άλλο.

Ίσως αυτό είναι ένα καινούριο χόμπι που σκεφτόσουν καιρό να αρχίσεις και όλο το ανέβαλλες, μια εκδρομή με φίλους ώστε να χαλαρώσεις και να ξεφύγεις από τα συνηθισμένα, η εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας ή μιας τέχνης. Ακόμα και η αλλαγή διακόσμησης του σπιτιού σου -γιατί όχι; Έχεις πολύ περισσότερο ελεύθερο χρόνο πλέον και ενέργεια, την οποία δεν πρέπει για κανένα λόγο να αφήσεις να πάει χαμένη.

Το μυαλό σου θα είναι συνέχεια απασχολημένο κι έτσι δε θα σκέφτεσαι μόνο την απόσταση, θα γνωρίσεις καινούριους ανθρώπους, θα αποκτήσεις εμπειρίες και το μόνο που συμβεί θα είναι να βγεις κερδισμένος από όλο αυτό. Σε γνώση, σε ηθικό, σε εμπειρίες, αλλά ακόμα και στη σχέση σου την ίδια.

Τα τηλεφωνήματα πλέον δε θα είναι μονότονα. Θα έχει ο καθένας κάτι καινούριο να διηγηθεί από την καθημερινότητά του. Δε θα σας φτάνουν οι ώρες που μιλάτε, ώστε να μοιραστείτε ό,τι καινούριο έχετε ζήσει. Και αυτό είναι καλό σημάδι και πιο όμορφο από το να τελειώνει μια συνομιλία με μονότονη και επαναλαμβανόμενη συζήτηση.

Η σπίθα θα ανάψει περισσότερο. Η λαχτάρα για την καθημερινότητα του άλλου. Πόσο άσχημο και βαρετό θα ήταν να ακούς από την άλλη γραμμή «Καλά μωρέ, τα ίδια. Σχολή, δουλειά, σπίτι. Τίποτα καινούριο.» Εσύ πώς θα ένιωθες; Έλλειψη ενδιαφερόντων, προσωπικής ζωής κι ένα μόνιμο αίσθημα βαρεμάρας. Ε όχι, σε καμία περίπτωση δε θέλεις να σου συμβεί αυτό. Έχεις προσωπικότητα και προσωπική ζωή και η απόσταση δε φέρνει το τέλος. Είμαστε ξεχωριστές και μοναδικές οντότητες και δεν πρέπει ποτέ να κρεμόμαστε από έναν άνθρωπο.

Φαντάσου την επανασύνδεση. Αγκαλιές, φιλιά και ατελείωτες συζητήσεις θα δώσουν τη θέση τους στην αμήχανη βουβαμάρα της πρώτης συνάντησης. Γεγονότα και καταστάσεις, πρόσωπα καινούρια, που θα χαίρεσαι να διηγείσαι με λεπτομέρειες και ο άλλος θα ακούει περιμένοντας κάθε λέξη σου με χαρά και ανυπομονησία.

Εμπειρίες πρωτόγνωρες που θα μοιράζεστε και θα σας ανεβάζουν σε εκτίμηση στα μάτια του συντρόφου σας. Μην αφήσεις, λοιπόν, μέρα να πάει χαμένη. Γέμισε το πρόγραμμα και την καθημερινότητά σου και δε θα χάσεις. Όλα αυτά θα σας φέρουν και πιο κοντά. Ένας ανεξάρτητος άνθρωπος είναι πάντοτε πιο ποθητός από το ταίρι του.

Συντάκτης: Χριστίνα Βακαλούμη
Επιμέλεια κειμένου: Βασιλική Γ.