Έχει βραδιάσει για τα καλά. Είναι οι ώρες της ημέρας που, αν δεν έχετε κάποια υποχρέωση, χαλαρώνετε στο κρεβάτι, παρέα με DVD ή Netflix. Είναι οι δικές σας ώρες, κρυμμένες κάτω απ’ τα σεντόνια. Πότε παρακολουθώντας την ταινία ή τη σειρά, που έχετε επιλέξει, και πότε αναστενάζοντας από ηδονικές στιγμές, κάνοντας ακόμη και τους τοίχους γύρω σας να κοκκινίσουν.

Και κάπου ανάμεσα σε ταινίες και σεξ σας πιάνει πείνα. Το ρολόι δείχνει 12 παρά, ίσα που προλαβαίνετε. «Τι θα φάμε, μωρό μου; Να παραγγείλουμε κάτι; Πίτσα ή σουβλάκια;»∙ κάποιες απ’ τις ερωτήσεις που πέφτουν στην κουβέντα. «Όχι, μωρό μου, είναι αργά. Είμαι σε δίαιτα.» θα έρθει η απάντηση σε μια τελευταία προσπάθεια αντίστασης στον πειρασμό, αλλά θα δε θα ‘χει κανένα νόημα. Τη συνέχεια την ξέρετε. Σε λίγη ώρα δύο σακούλες γεμάτες ανθυγιεινό μα πεντανόστιμο φαγητό θα ‘ναι ανοιχτές πάνω στο κρεβάτι.

Πάνω στο κρεβάτι που αυτές τις στιγμές καλύπτει όλες σας τις ανάγκες. Φιλοξενεί τον έρωτά σας και μετατρέπεται σε καναπές, τραπέζι κι οτιδήποτε άλλο, αρκεί να μη χρειαστεί να αλλάξετε θέση ή να ντυθείτε. Έτσι όπως είστε αγκαλιά, παρακολουθώντας την ταινία που σας αρέσει κι ανταλλάσσοντας λαδωμένα φιλιά, χάδια που αφήνουν λεκέδες από σάλτσα και χορτασμένα (κυριολεκτικά) γέλια, βάζετε και μια μπουκιά ο ένας στο στόμα του άλλου για να πάρετε δυνάμεις. Τις χρειάζεστε, άλλωστε, γιατί η νύχτα προβλέπεται απαιτητική.

Ή κι όχι. Ίσως απλά να θέλετε μόνο να γουρουνιάσετε παρέα. Να χαλαρώσετε και να απολαύσετε το φαγητό που σας αρέσει, μαζί, χωρίς να σκέφτεστε τίποτα άλλο. Είναι απ’ τις λίγες στιγμές της ημέρας, άλλωστε, που απολαμβάνετε ο ένας τον άλλο χωρίς «πρέπει» και «μη». Τη νύχτα όλα είναι πιο χαλαρά. Δεν υπάρχουν όρια, ούτε καν στο φαγητό. Δε σκέφτεστε να μη λερωθείτε, γιατί δε σας νοιάζει απλά.

Δε μετράτε θερμίδες και δε σκέφτεστε πως δεν τρώτε σωστά. Άλλωστε, για να ολοκληρωθεί μια όμορφη ερωτική βραδιά, το delivery επιβάλλεται. Η ταινία πρέπει να συνοδευτεί από κάτι κι οι πιθανότητες να σηκωθείτε απ’ τα σκεπάσματα για να ετοιμάσετε κάτι στο σπίτι, είναι όσες κι οι πιθανότητες να βρείτε ξαπλώστρα πρώτο τραπέζι κύμα, μεσημέρι Αυγούστου, σε beach bar της Χαλκιδικής. Μηδαμινές, δηλαδή!

Είναι απ’ τις στιγμές που και μόνο η διαδρομή απ’ το κρεβάτι στην πόρτα, για να παραλάβετε το φαγητό, φαντάζει κουραστική. Και το παίζετε ακόμα και κορώνα γράμματα για το ποιος απ’ τους δύο θα σηκωθεί να ανοίξει. Είναι από εκείνες τις στιγμές που το μόνο που θέλετε είναι να χαλαρώσετε αγκαλιά, παρέα με τα σουβλάκια σας. Να ταΐζει ο ένας τον άλλο και να γελάτε, αν κάποιος απ’ τους δυο γεμίσει τα χείλη του κέτσαπ απ’ τη λαιμαργία.

Ναι, ακόμη κι εκείνο το μαρουλάκι που θα κολλήσει στο δόντι θα γίνει αντικείμενο ατελείωτου γέλιου και πειράγματος. Δεν υπάρχει καν στο μυαλό σας η σκέψη «Αχ, πώς θα φάω τώρα μπροστά στον άλλο, πρέπει να προσέχω τις μπουκιές μου». Εδώ μιλάμε για τα πιο χαλαρά κι ακομπλεξάριστα βράδια σας. Βράδια που μοιράζεστε  αγκαλιές κι οργασμούς -γαστρονομικούς και σεξουαλικούς. Τα καλύτερα, δηλαδή.

Γιατί όταν μοιράζεσαι το φαγητό σου με τον άλλο, έρχεστε πιο κοντά. Όταν μοιράζεσαι χαλαρές ανεπιτήδευτες στιγμές, σαν κάτι αόρατο να σας δένει και λίγο παραπάνω κάθε φορά. Δεν υπάρχουν όρια σε αυτές τις γουρουνιές σας. Κι ας καταλήξετε στο τέλος της νύχτας να κοιμόμαστε πάνω σε λαδωμένα και γεμάτα ψίχουλα σεντόνια. Αυτές τις νύχτες θα θυμόσαστε πάντα. Που υποκύπτατε σ’ όλους τους πειρασμούς κι εναλλάσσατε τις απολαύσεις.

Γι’ αυτό μην το καθυστερείς, βάλε την αγαπημένη σας ταινία να παίζει και πιάσε αμέσως έναν κατάλογο delivery στο χέρι. Όλα τα άλλα θα ‘ρθουν από μόνα τους.

Συντάκτης: Χριστίνα Βακαλούμη
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη