alex-kubsch-obx1osepifc-unsplash

Όσο εύκολα μπορεί κάποιος να ενθουσιαστεί με κάποιον, τόσο εύκολα ή ακόμα και ευκολότερα μπορεί να ξενερώσει, γι’ αυτό δεν πρέπει να θεωρούμε κανέναν δεδομένο, ούτε να πιστεύουμε πως ό,τι και να κάνουμε οι άλλοι θα το δεχτούν και, μάλιστα, θα το βρουν και χαριτωμένο. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να ξενερώσει κάποιος στο άψε σβήσε. Ας δούμε δέκα από αυτούς για να πάρουμε μια γεύση και να καταλάβουμε πόσο απλά πράγματα μπορούν να διώξουν κάποιον από κοντά μας.

1. Να βρωμάς

Ναι καλά άκουσες.  Το να πλησιάσεις κάποιον για να τον χαιρετήσεις και να μυρίζεις άσχημα θα τον κάνει να εύχεται να μπορούσε να κλείσει τη μύτη του χωρίς να αναρωτηθείς «γιατί» και να απομακρυνθεί. Ένα από τα πρώτα πράγματα που πρέπει να θυμάσαι είναι πως η μυρωδιά κάποιου, το άρωμά του και η αύρα του αέρα είναι κάτι που αφήνει στο πέρασμα του. Σκέψου, λοιπόν, να τον πλησιάσεις και να μυρίζεις ιδρώτα αντί για αποσμητικό.

2. Να την πέσεις (άθελα σου) σε κάποιο άτομο από την παρέα σας

Παρατραβηγμένο ακούγεται, αλλά συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες. Κάποιες φορές ο υπερβολικός ενθουσιασμός και η κοινωνικότητα που χαρακτηρίζει κάποια άτομα μπορεί να μεταφραστεί σε πέσιμο κι ακόμα κι αν οι δικές σου προθέσεις ήταν άλλες, ο τρίτος που θα σε παρακολουθεί θα σκεφτεί ότι αυτός είναι ο «αθώος» σου τρόπος να προσελκύσεις ερωτικά κάποιο άλλο άτομο από την παρέα.

3. Η υπεροψία

Το να πιστεύεις ότι είσαι σε όλα ο καλύτερος και να μιλάς συνεχώς για τον εαυτό σου είναι κάτι που ξενερώνει τον άλλο που σε ακούει μιας και δεν είσαι το κέντρο του κόσμου. Αν θες να διώξεις κάποιον, μίλα συνεχώς για σένα και μην του δώσεις την ευκαιρία να σου μιλήσει και εκείνος για τον εαυτό του.

4. Η μουρμούρα

Αυτό είναι κάτι που κανένας άνθρωπος δεν αντέχει μιας και αν υπήρχε κουμπί «mute» την ώρα που ξεκινάει σίγουρα θα το πατούσε. Είναι ωραίο να συζητάς με το σύντροφό σου, αλλά αν συνεχώς βρίσκεις ανόητες αφορμές για να γκρινιάζεις τότε σίγουρα θα σε βαρεθεί και θα ψάξει για κάτι πιο χαλαρό και υγιές.

5. Το να κλαίγεσαι σχεδόν για τα πάντα

Έτσι δείχνεις συνεχώς μια αδύναμή σου πλευρά και αυτό είναι ακόμη ένα από τα πιο κοινά πράγματα που απωθούν το σύντροφό σου. Δε λέω είναι χαριτωμένο να δείχνουμε τις ευαισθησίες μας αλλά το να είμαστε συνεχώς μίζεροι και να χαλιόμαστε με το παραμικρό μόνο χαριτωμένο δεν είναι.

6. Να είσαι αντιαισθητικός

Το να είσαι ο εαυτός σου είναι ένα από τα πιο όμορφα πράγματα που μπορεί να σου συμβούν αν είσαι σε σχέση, αλλά καλό είναι να βάζεις και όρια και να προσέξεις λίγες από τις κινήσεις και εκφράσεις σου όταν είσαι μαζί του. Αν για παράδειγμα πάτε για φαγητό, όταν τελειώσεις το γεύμα σου μη ρευτείς. Ή αν βλέπετε ταινία και σε πονάει η κοιλίτσα σου επισκέψου την τουαλέτα για να αεριστείς και μην το κάνεις μπροστά του δήθεν για αστείο για να νιώσετε πιο άνετα ή για να έρθετε πιο κοντά.

7. Να μην έχεις γούστο

Όσο κακό και να ακούγεται στη λίστα με τα πρώτα πράγματα που βλέπει κάποιος στον άλλο είναι το στιλ και ο τρόπος που ντύνεται.  Αν, λοιπόν, στην αρχή είσαι κοκέτα και στην πορεία φοράς ότι βρίσκεις μπροστά σου και πας για καφέ τότε θα αναρωτηθεί τι πήγε στραβά και άλλαξες

8. Να είσαι απεριποίητος

Κάτι χαριτωμένο κάποτε, αλλά τις περισσότερες φορές αντιαισθητικό.  Δεν πρέπει να επαναπαύεσαι ποτέ και ούτε να σταματήσεις να περιποιείσαι τον εαυτό σου. Το να φροντίζεις την εικόνα σου και να αγαπάς τον εαυτό σου είναι κάτι που μαγνητίζει τα βλέμματα και κυρίως το βλέμμα του συντρόφου σου, μιας και θα νιώθει περήφανος που σε έχει δίπλα του.

9. Να είσαι τσιγκούνης

Δεν υπάρχει κανόνας που να λέει πως πάντα πρέπει να πληρώνει ο ένας απ’ τους δύο, ούτε και ότι πρέπει να τα μοιράζεστε όλα κάθε φορά που βγαίνετε έξω. Το να μην απορρίπτεις προτάσεις λόγω κόστους και να μη τσιγκουνεύεσαι να κερνάς πού και πού, μόνο καλό θα σου κάνει μιας και θα δείξεις πως δεν κολλάς σε στερεότυπα και η τσιγκουνιά δε σε χαρακτηρίζει.

10. Να μη τα βρίσκετε στο κρεβάτι

Αυτό μπορεί να σημαίνει πως δεν έχετε τις ίδιες ερωτικές επιθυμίες, πως σου ζητάει να δοκιμάσετε νέα πράγματα (και δεν εννοούμε να κάνετε τρίο) και εσύ είσαι αρνητικός σε όλα, πως ο πονοκέφαλος σου κάνει παρέα κάθε βράδυ ή ακόμη και ότι ακόμη και η σεξουαλική σας ζωή έχει καταντήσει ρουτίνα και ο αυθορμητισμός πλέον απουσιάζει.

Συμφωνείς; Σκέψου λοιπόν τι απ’ όλα αυτά κάνεις και την επόμενη φορά που θα γνωρίσεις κάποιον φρόντισε να είσαι λίγο πιο προσεκτικός!

Συντάκτης: Ραφαήλια Πολυδώρου
Επιμέλεια κειμένου: Βασιλική Γουγούλα

Κάνε σχόλιο!

Έχεις κάποια ιδέα για άρθρο;

Μπορείς να μας προτείνεις ένα θέμα που θα ήθελες να διαβάσεις σε κάποιο απ' τα επόμενα άρθρα μας!