desktop2

Ο ένας, αποκαλείται καλλιτέχνης-φαινόμενο της εγχώριας λαϊκής σκηνής, λόγω των δεκάδων πλατινένιων επιτυχιών του, καθώς και των αμέτρητων sold out εμφανίσεων σε αρκετά μικρό χρονικό διάστημα της καριέρας του. Ο άλλος, ένας από τους πιο επιτυχημένους και δημοφιλείς rappers παγκοσμίως, με 20 χρόνια επιτυχημένης πορείας. Οι δυο τους συναντιούνται πρώτη φορά, στην κυψέλη του αθλητισμού, το ΟΑΚΑ για μια εορταστική συναυλία. Ναι, καλά κατάλαβες και ναι, θα γίνει απόψε.

Με όσους ανθρώπους και να έχω συναντηθεί, από οποιοδήποτε επαγγελματικό χώρο, όλοι στο άκουσμα της παραπάνω συνεργασίας είχαν την ίδια απορημένη έκφραση. Μα Αργυρός με 50 Cent; Πώς θα ταιριάξουν αυτοί οι 2; Τι τραγούδια θα πουν; Κι είμαι σίγουρη πως είτε σε μεγαλύτερο βαθμό είτε σε μικρότερο, όλοι έχουμε απορήσει για την ιδέα αυτής της συνεργασίας επί σκηνής. Δε λείπουν άλλωστε κι οι σατιρικές εικόνες και τα reels τα οποία δείχνουν δημοφιλείς καλλιτέχνες του εξωτερικού να συνεργάζονται με λαικούς καλλιτέχνες σε πανηγύρια, δείχνοντας την αταίριαστη φύση των 2 ειδών.

Οι εμπνευστές αυτής της συναυλίας, όμως, ήξεραν πολύ καλά τι έκαναν. Δημιούργησαν μια συνεργασία viral που ήξεραν ότι θα συζητηθεί, τάραξαν τα νερά στην ηρεμία του μυαλού του μέσου Έλληνα και στη συνέχεια δημιούργησαν το αίσθημα της αναμονής με σκοπό περιμένουμε όλοι τι θα δούμε και τι θ’ ακούσουμε. Δεν υπάρχει άνθρωπος στην Ελλάδα που να μη γνωρίζει για τη συναυλία και γι’ ακόμα μία φορά η προβολή τόσο του event όσο και του χώρου που θα διεξαχθεί έχει εκτιναχθεί στα ύψη. Κι επειδή όταν ακούς, έχεις κι ερωτήσεις, μένει να δούμε τι είδους συνεργασία είναι αυτή με δύο φαινομενικά όχι και τόσο συγκλίνοντες καλλιτέχνες. Φανταζόμαστε πως σίγουρα κάποια τραγούδια του Αργυρού θα έχουν διασκευαστεί, ή θα είναι δυο εντελώς ξέχωρα κομμάτια, με τον Αργυρό ν’ ανοίγει το πρόγραμμα για τον 50 Cent. Κι είναι όντως μεγάλη υπόθεση να ξέρεις πως ενώ είσαι μεγάλος στη χώρα σου, δεν είσαι επηρμένος και καταλαβαίνεις τη σημασία του να ανοίγεις μια συναυλία για έναν τόσο δημοφιλή καλλιτέχνη, που έχει και το δικό του κοινό- ίσως όχι ίδιο με το δικό σου.

Ίσως είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους να γιορταστούν και τα 40 χρόνια ΟΑΚΑ η αποψινή συναυλία, με μια αίσθηση συνεργασίας και συμπερίληψης του διαφορετικού. Άλλωστε, δε νομίζω πως είναι η πρώτη φορά που συνεργάζονται δύο καλλιτέχνες που δεν περιμέναμε. Άλλωστε, εκτός από το virality, έχουν κοινές και τις στιλιστικές τους επιλογές, αφού το φανελάκι δίνει και παίρνει και στους δύο με μεγάλη επιτυχία. Άσε που πια, οι περισσότεροι λαϊκοί τραγουδιστές κάνουν διασκευές με rappers- φαντάζεσαι να βγει κάνα ντουέτο και να ψαχνόμαστε;

Ξέρεις, οι άνθρωποι έχουμε την τάση να βάζουμε τη ζωή μας, τις συνθήκες και τους ανθρώπους, σε κουτάκια. Άλλοι σε μεγάλο βαθμό κι άλλοι σε μικρό. Έχουμε διαχωρίσει μέσα μας τα είδη μουσικής, τις ποιότητες των καλλιτεχνών και το εύρος τους κι έχουμε κατηγοριοποιήσει σε αποδεκτές και μη αποδεκτές τις κινήσεις καριέρας άλλων- λες και μας ρώτησαν. Είναι θέμα προσωπικής ανασφάλειας. Νιώθουμε ίσως λιγάκι καλύτερα όταν όλα είναι ξεκαθαρισμένα και κατηγοριοποιημένα, γιατί έχουμε μια δικαιολογία για ό,τι δεν καταλαβαίνουμε ή δεν μπορούμε να φτάσουμε. Κι έτσι, έρχεται μια συναυλία χωρίς απώτερο σκοπό της να το κάνει, να μας δείξει το εξής: τα κουτάκια είναι αστεία. Το ότι μας αρέσουν τα μπουζούκια δε σημαίνει πως δεν μπορούμε να υποστηρίξουμε άλλο είδος μουσικής, κι όταν πρόκειται για ταλαντούχους καλλιτέχνες δε σημαίνει πως δεν μπορούν να ελιχθούν και σε άλλα είδη. Κι όπως ορθά θα μας πει ο Αργυρός «ελεύθερος για μια ζωή» κι ας μας πάρει και στο candy shop του 50 Cent. To αγοράζουμε.

 

 

Θέλουμε και τη δική σου άποψη!

Στείλε το άρθρο σου στο info@pillowfights.gr και μπες στη μεγαλύτερη αρθρογραφική ομάδα!

Μάθε περισσότερα ΕΔΩ!

Συντάκτης: Ειρήνη Μπισιώτη
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου