pillow1497

Ρουτίνα. Μια λέξη που κάνει πλέον καθημερινά την εμφάνισή της και σίγουρα σε κάποιο βαθμό όλοι τη βιώνουμε. Δουλειά, σχολή, υποχρεώσεις και κάθε μέρα ένας αγώνας δρόμου με σκοπό να καταφέρουμε να τερματίσουμε εντός χρόνου και να φέρουμε όλα εις πέρας. Για τον καθένα μας το ωράριό του και ο ελεύθερος χρόνος μεταβάλλεται ανάλογα με τις υποχρεώσεις και άρα οι ώρες που είναι απασχολημένος καθένας διαφέρουν. Τι γίνεται στις περιπτώσεις που ο/η σύντροφος δεν έχει τόσο χαλαρό πρόγραμμα όσο εμείς ή όταν δε συμπίπτουν τα ωράρια και την ώρα που εμείς είμαστε χαλαροί το ταίρι είναι απασχολημένο; Η πρώτη σκέψη είναι πως θα περιμένουμε μέχρι να μην έχει δουλειά το αμόρε, ώστε να καταφέρουμε να μιλήσουμε. Όμως, προς έκπληξή μας ξαφνικά έρχεται μια ειδοποίηση στο κινητό. Παρά τη βιασύνη και τη δουλειά, το ταίρι βρήκε χρόνο να στείλει μήνυμα.

Είναι αυτή η ανάγκη που νιώθει ο ερωτευμένος να βρίσκεται συνεχώς δίπλα στο ταίρι του είτε με φυσική παρουσία, είτε όταν δεν είναι εφικτό πίσω από μια οθόνη. Φροντίζει να στείλει πάντα ένα μήνυμα για «καλημέρα» και η μέρα να τελειώνει με ένα «όνειρα γλυκά». Ειδικά όταν ξέρει πως είσαι μόνος/η στο σπίτι, ακόμη κι αν πνίγεται στη δουλειά θα βρει τρόπο να σου κρατήσει συντροφιά. Έτσι απλά, χωρίς λόγο, μόνο και μόνο γιατί ξέρει πως βαριέσαι και δεν έχεις παρέα. Όλες εκείνες τις φορές που περίμενες το λεωφορείο στη στάση ή που καθόσουν μόνος/η στην καφετέρια μέχρι να έρθουν οι φίλοι σου, το ταίρι ήταν εκεί. Στις μικρές, καθημερινές στιγμές σου κι ας μην το ζήτησες ποτέ ξεκάθαρα.

Πολλοί θα χαρακτηρίσουν αυτή τη στάση γλυκιά και ρομαντική. Κάποιοι πάλι ίσως φέρουν αντιρρήσεις θεωρώντας πως είναι κάπως κουραστικό ή/και αποπνικτικό και πως πρέπει καθένας να αφοσιώνεται στη δουλειά που έχει εκείνη τη στιγμή. Είτε ανήκετε στην πρώτη, είτε στη δεύτερη κατηγορία οφείλετε να παραδεχτείτε πως ο άνθρωπος που βρίσκεται απέναντί σας και συμπεριφέρεται κατ’ αυτόν τον τρόπο τρέφει ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον προς το πρόσωπό σας. Δεν είναι πολλοί εκείνοι που θα προσπαθήσουν να βρουν λίγη ώρα ενώ τους πιέζει ο χρόνος μόνο και μόνο για να μη νιώθετε εσείς μόνοι.

Το ότι θέλει το ταίρι να σου κρατάει συντροφιά ακόμα κι όταν έχει δουλειά σημαίνει πως αποτελείς προτεραιότητα, πως σε θεωρεί σημαντικό πρόσωπο στη ζωή του και όντως δε σε ξεχνάει ούτε στιγμή. Θέλει να είναι διαρκώς δίπλα σου, το δείχνει έμπρακτα ακόμα και όταν πρέπει να αφοσιωθεί σε κάποια υποχρέωση, ξεκλέβει λίγα δευτερόλεπτα για σένα. Δεν αρκείται στο να επικοινωνείτε μόνο στον ελεύθερό του χρόνο, αλλά σου δείχνει πως έχεις διαρκώς μια θέση στη μέρα του, πως είσαι κομμάτι της και πως νοιάζεται για το πώς περνάς τις ώρες που δεν είστε μαζί.

Έπειτα δε θα ήταν και όμορφο να μας έψαχνε κανείς μόνο όταν θα βαριόταν. Μην αμφισβητήσετε ποτέ πόση χαρά μπορεί να δώσει ένα απλό μήνυμα. Έστω ένα «δεν μπορώ να μιλήσω αυτή τη στιγμή, πνίγομαι, αλλά να ξέρεις πως σε σκέφτομαι συνέχεια».

Συντάκτης: Κατερίνα Παλατέ
Επιμέλεια κειμένου: Βασιλική Γουγούλα

Κάνε σχόλιο!

Έχεις κάποια ιδέα για άρθρο;

Μπορείς να μας προτείνεις ένα θέμα που θα ήθελες να διαβάσεις σε κάποιο απ' τα επόμενα άρθρα μας!