Σ’ αρέσουν τα παιχνίδια; Εμένα όχι κι οφείλω να σ’ ενημερώσω.

Αν έχεις σκοπό να εξαφανίζεσαι κάθε τόσο, ξέχνα το. Μαζί μου αυτό το παιχνιδάκι δεν πιάνει. Εμένα μ ‘αρέσουν οι ντόμπροι άνθρωποι και οι ειλικρινείς.

Θέλεις να μείνεις; Μείνε. Θέλεις να φύγεις; Ο δρόμος ανοιχτός και τα σκυλιά δεμένα.

Αν εξαφανιστείς μία, θα εξαφανιστώ δύο και δε θα ξέρεις τι να κάνεις. Όταν εξαφανίζεσαι ρισκάρεις, να το ξέρεις. Πρέπει να είσαι σίγουρος για τις κινήσεις σου. Μ’ εμένα τέτοιου είδους παιχνίδια δεν περνάνε και παρ΄ το χαμπάρι.

Αν θέλεις να είσαι μαζί μου, θα είσαι. Αν δε θέλεις, δε θα είσαι καθόλου στη ζωή μου. Δε τις θέλω τις μετριότητές σου, κράτα τες για τον εαυτό σου. Δεν υπάρχει ενδιάμεση κατάσταση.

Νομίζεις ότι θα εξαφανιστείς και θα τρέξω να σε ψάξω; Αλήθεια το πιστεύεις αυτό;

Κανείς δεν έχει τέτοια εξουσία πάνω μου. Γιατί αν σου δείχνω συνέχεια πόσο ανάγκη σε έχω κι αποζητώ την προσοχή σου, την επιβεβαίωση και τη στήριξή σου θα εξαρτάται από σένα η ευημερία μου. Τότε είναι που θα έχεις  τη δυνατότητα να με επηρεάσεις προς την κατεύθυνση που θέλεις, απλώς παρέχοντας ή παρακρατώντας αυτό που περισσότερο χρειάζομαι. Αυτό μ’ εμάς δε συμβαίνει, γι ‘αυτό σου λέω, μην έχεις αυταπάτες. Μη γεμίζει ψευδαισθήσεις το κεφάλι σου. Δε σ’ έχω ανάγκη, ούτε αποζητώ την επιβεβαίωση.

Μ’ άλλα λόγια, αν έχεις έλεγχο πάνω σε κάτι που θεωρώ πολύτιμο και το οποίο επιθυμώ να κατέχω ή φοβάμαι μήπως χάσω (το ενδιαφέρον σου, ας πούμε), αυτό αυτομάτως σου δίνει δύναμη επάνω μου. Σχετίζομαι με κάποιον, θα πει ότι έχω κάποια δύναμη επάνω του κι εκείνος έχει κάποια δύναμη επάνω μου κι αυτό δημιουργεί προβλήματα συνήθως. Γι ‘αυτό και το αποφεύγω.

Έχεις την ψευδαίσθηση ότι η απόκτηση δύναμης θα σου εξασφαλίσει επίπεδα ασφάλειας και προβλεψιμότητας που έχεις ανάγκη, γι′ αυτό και το επιδιώκεις με κάθε μέσο, ακόμα και με την εξαφάνισή σου για καιρό. Δεν είμαι εδώ για σένα πάντα, λυπάμαι.

Κατοικείς μέσα σε μία πραγματικότητα κάλπικη. Η δύναμη και ο έλεγχος που προσφέρουν τα παιχνίδια σου είναι απλές ψευδαισθήσεις. Η αυτοεκτίμηση που νομίζεις ότι κερδίζεις είναι παροδική και εύθραυστη. Προτιμάς να ζεις στον ψεύτικο κόσμο σου κι αρνείσαι να αντικρίσεις την πραγματικότητα.

Θέλεις να με βλέπεις από ψηλά και νομίζεις ότι ο μοναδικός τρόπος να το κάνεις είναι να με ρίξεις κάτω. Δεν μπορείς όμως. Γιατί αν εσύ εξαφανιστείς μία εβδομάδα, εγώ θα εξαφανιστώ για δυο μήνες. Γιατί αν δεν απαντήσεις σε δυο μηνύματα, δε θα σου ξαναστείλω, δε θα σε ξαναπάρω τηλέφωνο και θα σε διαγράψω.

Η θέση υποταγής δε μου ταιριάζει.  Δεν έχω ανάγκη την επιβεβαίωση και αποδοχή σου. Προκειμένου να μη σε χάσω, πιστεύεις ότι θα αποκρίνομαι παθητικά στους χειρισμούς σου. Παιχνίδια δύναμης παίζουν οι αδύναμοι.

Οι άνθρωποι σου φέρονται όπως εσύ τους επιτρέπεις. Να θυμάσαι, μαζί μου μπορείς να παίξεις, μόνο εάν στο επιτρέψω εγώ.

Συντάκτης: Άννα-Μαρία Μαρίνου