poly487

Ξέρεις πως αξίζεις τα καλύτερα. Από παιδί έκανες όνειρα, πολλά όνειρα∙ για τη ζωή σου, την οικογένειά σου, τη δουλειά σου κι ό,τι άλλο φανταζόσουν.  Να που μεγάλωσες, όμως και κοίταξες πίσω να δεις τι κατάφερες μέχρι τώρα. Σίγουρα έκανες πράγματα που δεν πίστευες πως θα μπορούσες, αλλά τι γίνεται με τα όνειρα; Τα θυμάσαι αυτά;

Πλέον ο κόσμος στον οποίο ζούμε δεν πιστεύει στην εκπλήρωση των μεγάλων ονείρων. Λάθος του. Ο καθένας έχει τα δικά του όνειρα με απώτερο σκοπό να τα εκπληρώσει. Το σημαντικό είναι ποτέ να μην τα εγκαταλείπεις, όσο δύσκολο και να φαίνεται το ταξίδι προς την ολοκλήρωσή τους.

Ξέρεις πως μπορείς. Το έχεις δει να συμβαίνει. Μπορείς να ανοίξεις τα φτερά σου και να αποδείξεις σε όλους αυτούς που ίσως να σε υποτίμησαν, να μη σε υποστήριξαν ή, ακόμα, να σε απέρριψαν πως μπορείς να τα καταφέρεις. Αρκεί να το θέλεις αρκετά, τόσο για να πείσεις τον εαυτό σου πως μπορείς το ακατόρθωτο.

Πίστεψε στον εαυτό σου και θα πιστέψουν κι οι άλλοι για εσένα. Μην ξεχνάς πως όσο κι αν υπάρχουν άνθρωποι που θα σε υποτιμήσουν, υπάρχουν κι άλλοι τόσοι που θα σε στηρίξουν περισσότερο απ’ όσο θα μπορούσες να υπολογίσεις. Η οικογένειά σου, που σε κάθε βήμα σου ήταν δίπλα σου να σε ενθαρρύνει είτε θεωρούσαν «σωστό» το επόμενό σου βήμα είτε απόλυτη καταστροφή. Πάντα ήταν και θα είναι εκεί να γιορτάσουν μαζί σου τις επιτυχίες σου, αλλά και να σε στηρίξουν στις αποτυχίες σου.

Ακόμη, μην ξεχνάς αυτούς που πρώτοι από όλους χαμογελάνε όταν ακούνε τι έχεις στο μυαλό σου. Φυσικά, μιλάω για τα φιλαράκια σου, αυτούς που εμπιστεύεσαι όσο κανέναν κι είναι οι πρώτοι που ακούνε τις τρελές σου ιδέες και τα μεγάλα όνειρά σου. Είναι, επίσης, αυτοί που θα πιστέψουν σε εσένα γιατί γνωρίζουν τις δυνάμεις σου και πόσα είσαι ικανός να προσφέρεις. Γνωρίζουν τις θυσίες που είσαι διατεθειμένος να κάνεις και το πείσμα που έχεις μέσα σου. Θα είναι πάντα δίπλα σου να σε βλέπουν να κάνεις όνειρα και να τα εκπληρώνεις. Τους αρκεί να σε βλέπουν ευτυχισμένο κι ας έχεις φάει τα μούτρα σου αρκετές φορές.

Δε χρειάζεται κανένας άλλος, μόνο εσύ που με την προσωπικότητά σου μπορείς να καταφέρεις πολλά. Κανένας δεν πέτυχε τίποτα απ’ τη μια στιγμή στην άλλη. Με κόπο, δάκρυα και πείσμα μπορείς να πραγματοποιήσεις τα πάντα. Τι κι αν σου είπαν πως είσαι ονειροπόλος; Τι κι αν σου είπαν πως δεν μπορούν όλα να συμβούν όπως τα προβλέπεις και πως είναι δύσκολο να μετατραπείς σε κάτι μοναδικό, που θα ξεχωρίσει ανάμεσα σε τόσους άλλους; Ο μόνος λόγος για να μην τα καταφέρεις είναι να σε πείσουν πως αυτά αληθεύουν.

Μόνο εσύ ξέρεις τη δύναμή σου και πόσο θέλεις να τα καταφέρεις. Ο καθένας μας καθημερινά δίνει τη δική του μάχη. Για κανέναν τίποτα δεν είναι εύκολο. Οι άνθρωποι, όμως, επιβιώνουν. Συνεχίζουν τις ζωές τους γιατί γνωρίζουν πολύ καλά πως το μυστικό είναι να μην τα παρατάς. Κι αυτό να είναι ίσως το νόημα: Να μη σταματάς να ελπίζεις και να προσπαθείς.

Τώρα ήρθε η στιγμή, λοιπόν, η δική σου στιγμή. Η ώρα να αφήσεις τις δικαιολογίες και να πολεμήσεις γι’ αυτό που αξίζεις. Ήρθε η ώρα να πάρεις το μέλλον στα χέρια σου και να πραγματοποιήσεις όλα όσα άλλοι δεν πιστεύουν πως μπορείς. Δε θα ήταν υπέροχο να τους διαψεύσεις;

Ήρθε η ώρα να σηκωθείς απ’ την καρέκλα και να κυνηγήσεις τα όνειρά σου, χωρίς δικαιολογίες, χωρίς αερολογίες, μονάχα εσύ εναντίον όλων. Πίστεψέ με, δεν υπάρχει μεγαλύτερη ευτυχία από αυτή της ολοκλήρωσης ενός ονείρου.

 

Ευχαριστώ όλους όσοι με στηρίζουν καθημερινά κι υπόσχομαι να μη σας απογοητεύσω!

Συντάκτης: Μαριλένα Χατζημιλτή
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη

Κάνε σχόλιο!

Έχεις κάποια ιδέα για άρθρο;

Μπορείς να μας προτείνεις ένα θέμα που θα ήθελες να διαβάσεις σε κάποιο απ' τα επόμενα άρθρα μας!