Πολλές φορές, αναρωτιόμαστε αν οι άνθρωποι γύρω μας απολαμβάνουν την παρέα μας όσο εμείς τη δική τους. Είναι φανερό πως ο καθένας από εμάς αναζητά ανθρώπους με τους οποίους μπορεί να γελάσει, να μοιραστεί κάθε σκέψη που κάνει εμφάνιση στο μυαλό του και να είναι απλώς, ο εαυτός του. Συχνά, επίσης, σκεφτόμαστε πόσο όμορφο είναι να συγχρονιζόμαστε με τους ανθρώπους κι αυτά που βρίσκουμε εμείς σε αυτούς, να είναι κι αυτά που βρίσκουν αυτοί σε εμάς. Ποια μπορεί να είναι όμως τα σημάδια πως έχουμε συγχρονιστεί; Πως οι άλλοι απολαμβάνουν την παρέα μας;

 

1. Επιλέγουν να μας πάρουν τηλέφωνο παρά να ακούσουν τα τραγούδια τους στο αυτοκίνητο

Και ποιος δεν περιμένει τη στιγμή που θα κάτσει στο αυτοκίνητο και θα ακούσει τα αγαπημένα του τραγούδια στη διαπασών; Είναι κι εκείνα τα τραγούδια που πραγματικά είναι φτιαγμένα για βόλτα, με το αεράκι του καλοκαιριού να ξετρυπώνει από τα ανοιχτά παράθυρα χαϊδεύοντας το πρόσωπό σου. Το να επιλέγει λοιπόν κανείς να μας μιλήσει στο τηλέφωνο μέχρι να φτάσει στον προορισμό του, το λες και ξεκάθαρη ένδειξη πως γουστάρει την παρέα μας.

 

2. Προγραμματίζουν πράγματα μαζί μας ακόμη κι αν ο χρόνος τους είναι περιορισμένος

Όλα είναι πράγματι, θέμα προτεραιοτήτων. Το να ξέρεις πως κάποιος πνίγεται στη δουλειά, ή είναι κουρασμένος αλλά παρ’ όλα αυτά βρίσκει χρόνο επειδή το θέλει, είναι σίγουρα κάτι πολύ μεγάλο. Ποιος δε θα προτιμούσε να δει τη σειρά του τρώγοντας ή να ρίξει έναν απογευματινό υπνάκο; Το να περνάει κανείς τόσο όμορφα μαζί σου ώστε να επιλέγει να σε σημειώνει στην ατζέντα του έστω και μια φορά την εβδομάδα –με τα deadline να περιμένουν-  σημαίνει πως στ’ αλήθεια μαζί σου, έχει βρει το παρεάκι του.

 

3. Θυμούνται διάφορες λεπτομέρειες για εμάς που τυχαίνει να αναφέρουμε κατά καιρούς

«Σου πήρα αυτά τα μπισκότα γιατί ξέρω πως είναι τα αγαπημένα σου», «Άφησα το φωτιστικό ανοιχτό γιατί ξέρω πως θες κάποιο φως όταν κοιμάσαι». Για τους ανθρώπους που απολαμβάνουν την παρέα μας είναι σημαντικό να θυμούνται μικρά- μικρά πράγματα για εμάς. Άλλωστε, αυτό δεν τους είναι και πολύ δύσκολο αφού δεν μπορούν να ξεχάσουν πράγματα –μικρά και μεγάλα– για τους ανθρώπους που νοιάζονται και θέλουν κοντά τους.

 

4. Γελούν πραγματικά όταν είναι μαζί μας

Έχετε νιώσει ποτέ εκείνο το αίσθημα όταν είστε με συγκεκριμένους ανθρώπους πως όλα είναι καλά; Πως όταν είστε μαζί τους ξαφνικά δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στον κόσμο; Πως ηρεμεί όλο σας το είναι κάνοντάς σας να ξεχειλίζετε από ευτυχία; Ακριβώς αυτό νιώθουν και οι άλλοι άνθρωποι τις στιγμές που γελούν μέσα από την ψυχή τους όσο είναι μαζί σας. Είναι τα αστεία που θα πείτε, οι ιστορίες που θα μοιραστείτε, το παγωτό που θα φάτε, ή πολύ απλά, επειδή είστε οι δυο σας στο μέρος εκείνο ακριβώς που θα έπρεπε να είστε.

 

Θέλουμε στη ζωή μας ανθρώπους που μας επιλέγουν όπως τους επιλέγουμε κι εμείς. Ανθρώπους που απολαμβάνουν την παρέα μας χωρίς καμία προσπάθεια, σαν να διάλεξε η καρδιά του ενός την καρδιά του άλλου. Το πιο σημαντικό, όμως, είναι να παραμείνουμε ο εαυτός μας γιατί αυτοί που απολαμβάνουν την παρέα μας, είναι αυτοί που μας απολαμβάνουν όπως ακριβώς είμαστε. Στο τέλος της ημέρας, το θέμα είναι να μην ψάχνεις σημάδια για το εάν ο άλλος απολαμβάνει την παρέα σου γιατί αυτά, τα νιώθεις. Γιατί στην τελική, το ένστικτο ξέρει καλύτερα απ’ όλους πότε σε θέλουν πραγματικά.

Συντάκτης: Όλγα Οσιπίδου