kat9328473298347203

Αν πούμε ότι αξίζει να χαλάμε τα λεφτά μας χωρίς τύψεις για κάτι, τότε αυτό είναι τα ταξίδια. Κάθε ταξίδι είναι μοναδικό, τελείως διαφορετικό από το προηγούμενο και τελείως διαφορετικό από το επόμενο. Προσφέρει νέες εμπειρίες και εικόνες και σίγουρα σε αλλάζει, έστω και λιγάκι. Τα ταξίδια είναι η μοναδική ευκαιρία για ένα ζευγάρι να γνωριστεί καλύτερα. Αν έχετε καταφέρει να κανονίσετε διακοπές μαζί και να γυρίσετε από αυτές αγαπημένοι, τότε έχετε περάσει επιτυχώς τη σχέση σας στο επόμενο στάδιο.

Ένα ταξίδι δεν είναι μόνο η εκδρομή. Κρύβει πίσω του μια ολόκληρη διαδικασία. Όσοι έχουν επιχειρήσει, έστω και μία φορά, να ταξιδέψουν με το σύντροφό τους, θα γνωρίζουν πως τα «προβλήματα» ξεκινάνε από νωρίς. «Πού θα πάμε διακοπές φέτος, αγάπη μου;», «όπου θες εσύ, ομορφιά μου». Και κάπως έτσι ξεκινάει ο γνωστός τσακωμός για τον προορισμό, γιατί όλοι ξέρουμε ότι το «όπου θες εσύ» δε σημαίνει ποτέ όπου θες εσύ ακριβώς. Σημαίνει όπου θες εσύ, αλλά εγώ προτιμάω να πάμε σε νησί στο Αιγαίο και την προτίμησή μου στην είχα δηλώσει από πέρυσι, οπότε δε χρειάζεται να την ξαναεπισημάνω τώρα. Στην ίδια κατηγορία προβλήματος ανήκει και το «πότε θα πάμε διακοπές». Το ντέρμπι παίζεται συνήθως ανάμεσα σε Ιούλιο και Αύγουστο και Δεκέμβρη με Γενάρη και οι διαπραγματεύσεις για την κατάλληλη ημερομηνία μπορεί να διαρκέσουν περισσότερες μέρες από τις μέρες των διακοπών σας.

Και αφού καταλήξετε στο «πού» και στο «πότε», θα ξεκινήσουν η έρευνα και τα τηλεφωνήματα για εισιτήρια, ξενοδοχεία, καράβια, προσφορές και δε συμμαζεύεται. Τα οποία συνήθως τα κάνει ο ένας από τους δύο, τη στιγμή που ο άλλος ονειρεύεται ήδη τα καλαμαράκια με τις τηγανιτές πατάτες στην ταβέρνα. Συνεπώς, ο ένας είναι μονίμως μέσα στην ένταση και στα νεύρα και ο άλλος μέσα στην τρελή χαρά. Κι ένας μικρός τσακωμούλης αχνοφαίνεται στον ορίζοντα.

Τη στιγμή όμως που θα μπείτε στο αμάξι και θα ξεκινήσει επιτέλους αυτό το ταξίδι σας, όλα θα ξεχαστούν. Άμα δεν ξεχαστούν αμέσως, θα έχουν ξεχαστεί σίγουρα μετά τον καφέ της πρώτης στάσης. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής, γίνεστε συνένοχοι στο έγκλημα, τραγουδώντας φάλτσα το ίδιο τραγούδι και ψάχνοντας εκείνη τη συγκεκριμένη ταμπέλα που θα σας πει πού πρέπει να στρίψετε για να φτάσετε στο λιμάνι. Μετά από ώρες, θα φτάσετε στο δωμάτιό σας και δε θα έχει και τόση σημασία πια αν θα είναι Ιούλιος ή Αύγουστος, Κύθηρα ή Φολέγανδρος, Δεκέμβρης ή Γενάρης, Πήλιο ή Θεσσαλονίκη, γιατί θα έχετε ταξιδέψει μαζί και το μόνο που θα σας νοιάζει πλέον θα είναι να περάσετε όμορφα αυτές τις μέρες που έχετε καταφέρει να ξεκλέψετε από όλους και από όλα.

Υπάρχει η παιδική έξαψη του να τα ανακαλύψετε όλα και να προλάβετε να τα δείτε και να τα κάνετε όλα μαζί. Όλες τις παραλίες, όλα τα στενάκια του νησιού ή του βουνού, όλα τα ταβερνάκια και όλα τα γραφικά χωριουδάκια. Τριγυρνάτε από εδώ και από εκεί, πιασμένοι χέρι-χέρι και δε σας νοιάζει και τόσο αν θα πάτε πρώτα για μπάνιο ή για φαγητό. Είναι από τις ελάχιστες φορές που το «ό,τι θες εσύ αγάπη μου», σημαίνει όντως ό,τι θες εσύ και φταίει που είστε χαλαροί και θέλετε να ευχαριστήσετε ο ένας τον άλλον. Εξάλλου, οι διακοπές σας είναι αυτό που θα θυμάστε αργότερα, ανάμεσα στις υποχρεώσεις της δουλειάς και στα μαθήματα της σχολής και θα φτιάχνει η διάθεσή σας μέχρι να πεις κύμινο. Θα θυμάστε όλα αυτά τα μέρη που είδατε για  πρώτη φορά μαζί και που τώρα στο μυαλό σας θα είναι τα «δικά σας» μέρη και όλα αυτά που αντιμετωπίσατε μαζί, από το χάλια οδικό δίκτυο της Ελλάδας με τη λάθος σήμανση, μέχρι τον ξενοδόχο που δεν ήθελε να σας κάνει την έκπτωση που είχατε συμφωνήσει στο τηλέφωνο.

Περνώντας όλες αυτές τις μέρες μαζί, σίγουρα υπήρχαν στιγμές που θέλατε να πνίξετε ο ένας τον άλλον στη θάλασσα και στιγμές που νιώσατε πιο ερωτευμένοι από ποτέ. Όλα μέσα στο πρόγραμμα είναι. Στο ταξίδι της επιστροφής όμως, θα συνειδητοποιήσεις ότι οι δεύτερες ήταν πιο πολλές από τις πρώτες και ότι όλη η ταλαιπωρία της προετοιμασίας άξιζε τον κόπο. Φτάνοντας στο σπίτι, έχετε ήδη ξεκινήσει να σχεδιάζετε τις επόμενες διακοπές σας. Πλέον το καταλάβατε: τα καλύτερα ταξίδια είναι τα ταξίδια που κάνετε μαζί.

Συντάκτης: Ελένη Κυδωνιάτη
Επιμέλεια κειμένου: Κατερίνα Καλή

Κάνε σχόλιο!

Έχεις κάποια ιδέα για άρθρο;

Μπορείς να μας προτείνεις ένα θέμα που θα ήθελες να διαβάσεις σε κάποιο απ' τα επόμενα άρθρα μας!