pillow11105

Είσαι από τα άτομα που ντρέπονται και δεν μπορούν τα προγραμματισμένα ραντεβού, τις πολύωρες ετοιμασίες κι ό,τι άλλο συνεπάγεται κάτι επίσημο; Ψάχνεις τρόπους να δημιουργήσεις τις κατάλληλες συνθήκες για ένα απλό, ανεπιτήδευτο non-date date, αλλά δεν ξέρεις πώς; Μπορεί ακόμα και να θες να ανανεώσεις την ήδη υπάρχουσα σχέση σου με ένα ραντεβουδάκι όπως παλιά, προσαρμοσμένο στην απλότητα και την ομορφιά της καθημερινότητας. Για να δούμε, λοιπόν, τι μπορείς να κάνεις για να οργανώσεις το τέλειο ραντεβού χωρίς να μοιάζει ραντεβού.

Κατ’ αρχάς, θα πρέπει να κρατήσεις την ψυχραιμία σου. Όλα είναι εύκολα. Καλή διάθεση να υπάρχει και τα υπόλοιπα είναι στο χέρι σου. Ας ξεκινήσουμε με το πιο απλό. Δε χρειάζεται τίποτα παραπάνω από ένα μήνυμα. «Είμαι από κάτω και σε περιμένω να πάμε βόλτα». Βόλτα με τα πόδια, το αμάξι, το μηχανάκι, λίγη σημασία έχει. Αυτό που μετράει είναι πως με ένα σύντομο και περιεκτικό μήνυμα μπορείς να πετύχεις το ραντεβού που θέλεις, χωρίς να χρειάζονται φαμφάρες. Εκδηλώνεις το ενδιαφέρον σου για το πρόσωπο, ενώ παράλληλα το ξαφνιάζεις ευχάριστα, χωρίς να έχετε το άγχος του προγραμματισμένου ραντεβού.

Η έξοδος μπορεί να εξελιχθεί ακόμη πιο όμορφα και να καταλήξει σε ανεπιτήδευτο ραντεβού. Δυο μπίρες στο χέρι και μια βόλτα με θέα την πόλη ή κοντά στη θάλασσα. Μπορείτε ακόμη και να καθίσετε σε ένα πάρκο. Ήρεμα και χαλαρά. Ό,τι πρέπει για μια non-date κατάσταση που δεν παύει να έχει στοιχεία ραντεβού.

Κι αν βαριέσαι να πάρεις τους δρόμους, υπάρχει και το σπίτι. Δε λέμε να ‘ρθει το πρόσωπο σπίτι σου με τη γνωστή πρόφαση της ταινίας που είναι έμμεση πρόσκληση σε ραντεβού, αλλά να ζητήσεις βοήθεια για να φέρεις εις πέρας κάποια δουλειά ή να προφασιστείς πως θες να δείξεις τη συλλογή σου σε βιβλία, δίσκους κι ό,τι άλλο περνά από το μυαλό σου. Αν δεις ότι δε δείχνει να ενδιαφέρεται ιδιαίτερα -μιας και δεν έχουμε όλοι τα ίδια γούστα-, τότε είναι που μπορείς να προτείνεις μια ταινία ή ακόμη καλύτερα κρασί ή μπίρες και άραγμα στο μπαλκόνι. Τι καλύτερο; Ο κόσμος να πηγαινοέρχεται, η ζωή να τρέχει, το αλκοόλ να ρέει κι οι συζητήσεις να κυλούν αυθόρμητα, χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια. Απλά κι ανεπιτήδευτα, χωρίς να ξέρετε κι οι δυο εξαρχής που θα βγάλει. Χωρίς κεριά και ρομαντικές στημένες καταστάσεις που μόνο άγχος προσδίδουν. Η απλότητα μετρά κι έτσι θα νιώσετε ακόμα πιο άνετα. Ακόμα κι αν η μέρα σε βρει κάπου με φίλους, κάλεσε το έτερον ήμισυ να έρθει να συνεχίσετε παρέα χωρίς να σε νοιάζει ο προορισμός. Είτε πρόκειται για μαγαζί, είτε για μπίρες και πίτσα στο χέρι, είτε για περίπατο, λίγη σημασία έχει. Σημασία έχει ότι θα είστε μαζί και ότι αυτό δεν το λες και προγραμματισμένο ραντεβού.

Ό,τι κι αν διαλέξεις δεν πρέπει να ξεχνάς να είσαι άνετος. Συνήθως, αγχωνόμαστε υπερβολικά στην προσπάθειά μας να εντυπωσιάσουμε και να κερδίσουμε το πρόσωπο, με αποτέλεσμα συχνά να χάνουμε την ουσία. Βλέπουμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος. Σημασία έχει να είμαστε ο εαυτός μας και να κάνουμε τον άλλον να νιώθει όμορφα και οικεία.

Ίσως τελικά να μην έχει σημασία ο προορισμός, αλλά η παρέα. «Βάλε το φούτερ σου και πάμε μια βόλτα».

Συντάκτης: Γεωργία Ιορδανοπούλου
Επιμέλεια κειμένου: Βασιλική Γουγούλα

Κάνε σχόλιο!

Έχεις κάποια ιδέα για άρθρο;

Μπορείς να μας προτείνεις ένα θέμα που θα ήθελες να διαβάσεις σε κάποιο απ' τα επόμενα άρθρα μας!