Είναι γεγονός πως είμαστε ό,τι τρώμε! Οι προτιμήσεις που δείχνουμε σε μία απ’ τις μεγαλύτερες απολαύσεις στη ζωή, στο φαγητό, επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό και τις υπόλοιπες δραστηριότητές μας. Όπως και να το κάνουμε, θέλοντας και μη, καθορίζει τα πάντα και προδίδει αρκετές πληροφορίες για το άτομό μας, πολλές από αυτές μάλιστα ιδιαίτερα προσωπικές. Όσο κι αν θέλουμε να κρυφτούμε, το άτιμο το φαγητό μας μαρτυράει.

Προφανώς ο καθένας έχει τα δικά του «θέλω» και προτιμάει ξεχωριστές γεύσεις. Άλλοι αγαπούν το fast food κι άλλοι εντάσσονται σε μια πιο παραδοσιακή κατηγορία, επιθυμούν έτσι μόνο σπιτικό, ζεστό και μαμαδίστικο φαγητό. Σε αντίστοιχες, λοιπόν, κατηγορίες εντάσσονται και στο σεξ!

Το γρήγορο και, συνεπώς, το ανθυγιεινό γεύμα για κάποιους είναι ολόκληρη η ζωή τους. Δεν μπορούν να φανταστούν τον εαυτό τους χωρίς τα νόστιμα αυτά λιπαρά. Βρίσκονται κάπου έξω, τρώνε κάτι στα όρθια κι αυτό ήταν. Τέλος το γεύμα γι’ αυτούς. Χωρίς καμία πρόθεση να ταμπελώσουμε, να θίξουμε ή να κακοκαρδίσουμε, δυστυχώς το ίδιο κάνουν και στο κρεβάτι τους. Παρορμητικοί, ανυπόμονοι και κάπως επιφανειακοί, απολαμβάνουν τη στιγμή κι όποια ευχαρίστηση αυτή μπορεί να τους προσφέρει, χωρίς να αναζητούν τη βαθύτερη ουσία κι αδιαφορώντας για οποιαδήποτε συνέπεια.

Είναι, επίσης, κι αρκετά βιαστικοί. «Περάστε, σκουπίστε, τελειώσατε» ένα πράγμα. Δεν έχουν την υπομονή και την όρεξη να δώσουν στην κατάσταση το χρόνο και το συναίσθημα που απαιτεί για να φέρει μεγαλύτερη οικειότητα, άρα και μεγαλύτερη ηδονή την ώρα της πράξης. Όπως, αντίστοιχα, δεν έχουν τη διάθεση και την υπομονή να μπουν στην κουζίνα για να ετοιμάσουν κάτι νόστιμο και ποιοτικό.

Το τέταρτο που ξοδεύουν για να απολαύσουν το γρήγορο γεύμα τους, τον ίδιο χρόνο αφιερώνουν και στον ερωτικό τους σύντροφο για να τον ικανοποιήσουν. Τι να πρωτοκάνεις σε τόσο λίγο χρόνο; Λίγο να πλησιάσεις τον άλλον, λίγο να του δώσεις ένα φιλί, λίγο να του βγάλεις ό,τι φοράει, αν είναι και χειμώνας, πάει, πέρασε ο χρόνος. Άντε, δίνουμε λίγη παράταση και στην πράξη, αλλά και πάλι με τέτοιες βιασύνες, δε σώζεται η κατάσταση.

Στην ακριβώς απέναντι πλευρά, βρίσκονται τα άτομα που προτιμούν το φαγητό με την παραδοσιακή κι αυθεντική του έννοια και που είναι, φυσικά, διατεθειμένοι να του αφιερώσουν χρόνο, αφού το αντιμετωπίζουν σαν ιεροτελεστία. Απολαμβάνουν το κάθε πιάτο που περνάει από μπροστά τους και χαίρονται την κάθε μπουκιά, ενώ εννοείται πως είναι επιλεκτικοί στο τι αποφασίζουν να καταναλώσουν.

Αφιερώνουν τον κατάλληλο χρόνο και την ανάλογη διάθεση στο κάθε τους γεύμα, δεν επιθυμούν να το ξεπετάξουν σε μόλις λίγα λεπτά –πρόχειρα και στα όρθια– αλλά να το απολαύσουν πραγματικά και να το χαρούν μέχρι το τέλος. Με την ίδια σχολαστικότητα συμπεριφέρονται και στους υπόλοιπους τομείς της ζωής τους, ειδικά στο σεξ. Δε θα ξεπετάξουν τίποτα, δε θα επιλέξουν όποιον να ‘ναι, απλώς για να χορτάσουν την πείνα τους, ούτε θα βιαστούν να πέσουν «στο ψητό».

Απ’ το πρώτο κιόλας λεπτό δίνουν έμφαση στην κάθε τους κίνηση. Αργά και βασανιστικά προχωρούν στην αμέσως επόμενη, αφού έχουν ήδη φτάσει στο ζενίθ την προηγούμενη. Δε δέχονται σε καμία περίπτωση να φύγουν «νηστικοί» κι οι ίδιοι κι το ταίρι τους, αλλά μόνο αφού έχουν χορτάσει ο ένας τον άλλον. Θα σου σερβίρουν πρώτο πιάτο, δεύτερο πιάτο και το επιδόρπιό σου, μάλιστα όλα αυτά προσφέρονται με μεγάλη δόση έρωτα και πάθους. Επίσης, με μεγάλη τους ευχαρίστηση θα σου «ξανασερβίρουν» ό,τι επιθυμείς, χωρίς αναστολές κι αναβολές. Είναι μερακλήδες σε όλα τα δωμάτια του σπιτιού, όπως μερακλίδικα μπαίνουν και στην κουζίνα τους με τις ώρες για να ικανοποιήσουν και να ευχαριστήσουν αυτούς που αγαπούν!

Γι’ αυτό, λοιπόν, αν την επόμενη φορά πιάσεις ορισμένα επίμονα βλέμματα να σε παρατηρούν όσο απολαμβάνεις το φαγητό σου, μπορείς να φανταστείς το λόγο και τα όσα σκέφτονται.

Συντάκτης: Χρύσα Κωστοπούλου
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη