Επιστρέφεις στο σπίτι κομμάτια. Σχόλασες κι αμέσως πήγες γυμναστήριο, τελείωσες και πέρασες να πεις ένα γεια στην παρέα που έπινε καφέ πιο δίπλα. Έφαγες κάτι στα γρήγορα και πήγες για ταινία με άλλη παρέα- ήθελες καιρό να δεις τη συγκεκριμένη. Και το βιβλίο που ήθελες να τελειώσεις σήμερα, δεν έχεις κουράγιο να το πιάσεις. Θα κάνεις ένα μπάνιο και θα ξαπλώσεις. Πάλι πέρασε η μέρα χωρίς να το καταλάβεις κι είχες σχεδιάσει να κάνεις πολλά περισσότερα, μα ο χρόνος δε στάθηκε σύμμαχός σου.

Επικοινωνείς με μια δόση κούρασης και συνάμα ενθουσιασμού με τον σύντροφό σου. Λίγο για να γκρινιάξεις για όσα δεν πρόλαβες, λίγο να μοιραστείς όσα σου έκαναν εντύπωση μέσα στην ημέρα. Αφού σταματάς να μιλάς ακατάπαυστα για όσα έκανες, έρχεται η σειρά του να σου πει για τη δική του ημέρα, η οποία σου θυμίζει κάτι από τη χθεσινή, την προχθεσινή και την πρώτη μέρα που γνωριστήκατε. Σπίτι- δουλειά- δουλειά- σπίτι. Δε σε προβληματίζει αυτό πλέον, παλιά νόμιζες πως ίσως κάπου να φταις εσύ που δεν κάνετε πράγματα μαζί. Τώρα όμως έμαθες, αυτό θέλει.

Κι αυτά που θα ‘θελες να κάνετε μαζί;

 

 

Σίγουρα δε φταις εσύ μα ούτε κι ο άνθρωπός σου φταίει. Είναι θέμα χαρακτήρα κι ενδιαφερόντων. Το ότι εσένα σου ήρθε στα καλά καθούμενα να μάθεις κορεάτικα, είναι δική σου επιλογή και μπράβο που δε σου αρκούν όσα έχεις γνωρίσει. Το ότι ο άλλος δε θέλει να σ’ ακολουθήσει σε αυτό, δεν έχει να κάνει με σένα, μα με τον ίδιο. Και δεν είναι ελάττωμα, μα θέμα χαρακτήρα. Δε σε κάνει καλύτερο το ότι ασχολείσαι με πολλά πράγματα ταυτόχρονα, ίσως να είσαι πιο δημιουργικός, λίγο πιο ανήσυχος. Κι ούτε δικαιολογείται να θυμώνεις που ο σύντροφός σου δε σ’ ακολουθεί σε αυτά που θέλεις, είναι λίγο πιο χαλαρός.

Για αρχή μπορείς να εκμεταλλευτείς λίγη από τη χαλαρότητα που τον διακρίνει, μπορεί και να σε ξεκουράσει. Κι αυτό όσο τρελό ακούγεται, τόσο εύκολο είναι, αν είναι επιλογή. Απλώς δράσε κατ εικόνα. Παρατήρησε πώς διαχειρίζεται τις καταστάσεις κι απλώς μιμήσου κάποια πράγματα που κάνει. Ύστερα, αφουγκράσου πώς αισθάνεσαι με την αλλαγή αυτή. Σε δεύτερο επίπεδο, είναι κατά κάποιο τρόπο λογικό να τον πείσεις να σ’ ακολουθήσει έστω και για λίγο σε κάποια δραστηριότητα, έστω κι αν γίνει υπό όρους. Ποτέ δεν ξέρεις, μπορεί να ενθουσιαστεί περισσότερο από εσένα με το trx. Μπορεί και να μην ξαναπατήσει. Σίγουρα όμως, καλό είναι να δοκιμάσει κάτι απ’ αυτά που σου αρέσουν.

Κι αν τα έχετε δοκιμάσει όλα, πρέπει η απόφαση να βγει από κοινού. Διότι τα ενδιαφέρονται έχουν σημαντική θέση μέσα σε μια σχέση. Με τον καιρό θα δεις πως το ξενέρωμα θα εμφανιστεί και στους δύο. Σε σένα που με ενθουσιασμό θα αρχίσεις να διηγείσαι τις τεχνικές που έμαθες στην αυτοάμυνα και τη ζωγραφική, σ’ εκείνον με τη βαρεμάρα που θα του προκαλεί η εναλλαγή των χόμπι σου κάθε δύο μήνες. Αν τον ενδιέφεραν θα τα έκανε, δεν τον πολυνοιάζει ν’ ακούσει όσα λες πάνω στον ενθουσιασμό σου κι αυτό πρέπει να το σεβαστείς. Ή θα τα συζητάς με άτομα που πιστεύεις πως θα τους ενδιαφέρουν ή θα το πάρεις απόφαση πως δε μας προκαλούν τον ίδιο ενθουσιασμό τα ίδια πράγματα.

Κι εκείνος από την πλευρά του, ή θα μάθει να διαχειρίζεται τον ενθουσιασμό και την πολυλογία σου για καθετί που θεωρεί άσχετο με την προσωπικότητά σου ή θα σου ζητήσει ευγενικά να τα κρατάς για τον εαυτό σου. Αλήθεια, πόσο πιστεύεις θα κρατήσει αυτό; Διότι το να υπάρχουν διαφορετικά ενδιαφέροντα σε μια σχέση, είναι όντως ενδιαφέρον. Αλλά όταν ο ένας από τους δύο δεν έχει τίποτα απολύτως να μοιραστεί, πέρα από κανένα ματς, κανένα λιώσιμο σε τηλεπαιχνίδι, κανένα άραγμα με τα παιδιά, πόσο μπορείς να συνεχίσεις να θαυμάζεις αυτό τον άνθρωπο και να μη βαρεθείς;

Γιατί ο έρωτας συνεπάγεται τον θαυμασμό και σ’ αυτή την περίπτωση φαίνεται πως κανείς από τους δύο δεν ενθουσιάζεται με την καθημερινότητα του άλλου. Επομένως πόσο πιστεύεις μπορεί να κρατήσει;

 

Θέλουμε και τη δική σου ιστορία!

Στείλε το άρθρο σου στο info@pillowfights.gr και μπες στη μεγαλύτερη αρθρογραφική ομάδα!

Μάθε περισσότερα ΕΔΩ!

Συντάκτης: Ολίνα
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου