Πολλές φορές, στην προσπάθειά μας να περιγράψουμε έναν άνθρωπο ή μια κατάσταση, τείνουμε να συγχέουμε λέξεις και νοήματα, δημιουργώντας εικόνες ασαφείς κι αλλοιωμένες. Ένα από τα βασικά λάθη, όχι τόσο ετυμολογικά αλλά κυρίως νοηματικά, είναι η σύγχυση του ερωτικού με τον ερωτεύσιμο άνθρωπο. Το να θεωρείς πως ένα άτομο είναι ερωτεύσιμο, αποτελεί δική σου, υποκειμενική σκοπιά. Το να αναγνωρίζεις πως κάποιος είναι ερωτικός, αποτελεί διαπίστωση όχι μόνο δική σου αλλά κοινή παραδοχή, ακόμη κι από τον ίδιο.

Τι κάνει έναν άνθρωπο ερωτεύσιμο; Πολλά και διαφορετικά χαρακτηριστικά, τόσο, όσον αφορά στην εξωτερική του εμφάνιση όσο κι εσωτερικά. Τι κάνει έναν άνθρωπο ερωτικό; Συγκεκριμένα χαρακτηριστικά τα οποία καμία σχέση δεν έχουν με την εμφάνιση ή και τις δεξιότητες και ικανότητές του. Ίσως δύο άνθρωποι που χαρακτηρίζονται με τα παραπάνω επίθετα να έχουν κάποια κοινά χαρακτηριστικά μα σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν τον ίδιο χαρακτήρα. Επίσης το να είσαι ερωτικός, μπορεί να σε κάνει και ερωτεύσιμο, το αντίστροφο όμως δεν υφίσταται. Διότι ερωτικός δε γίνεσαι μια στιγμή, ούτε απέναντι σ’ ένα άτομο συγκεκριμένο.

Ερωτικό σε κάνει το πάθος για όλα όσα κάνεις κι αγαπάς. Η επιμονή σου σε οτιδήποτε προσπαθείς να ολοκληρώσεις. Ο τρόπος που ζεις και κινείσαι. Η σκοπιά που βλέπεις τη χαρά και τη λύπη. Ο τρόπος που αντιμετωπίζεις συναισθήματα, καταστάσεις κι ανθρώπους. Η γνώμη κι η αντίληψή σου σε θέματα κοινωνικά. Η επικοινωνία σου με όσους σε περιβάλλουν κι ο τρόπος που στέκεσαι δίπλα σ’ αυτούς. Η αφοσίωση που θα δείξεις ακόμη και στο πιο ασήμαντο γεγονός.

Ερωτικό σε κάνει η ικανότητά σου να διακρίνεις οτιδήποτε ερωτικό κρύβεται ή υπονοείται μέσα σε καταστάσεις φαινομενικά ουδέτερες, ακόμη κι άσχημες. Η ανάγκη σου να ανακαλύψεις τα θετικά σε εικόνες και καταστάσεις, αντικειμενικά αρνητικές. Το βλέμμα σου που στρέφεται στα όμορφα κι η δυνατότητά σου να απορρίπτεις οτιδήποτε κακόβουλο. Ο ρεαλισμός με τον οποίο παρατηρείς το κακό, το αποδέχεσαι και δε στέκεσαι περισσότερο σ’ αυτό γιατί ξέρεις πως δεν αξίζει.

Οι ερωτικοί άνθρωποι συχνά είναι και ερωτεύσιμοι, ειδικά όταν αρχίσεις να τους γνωρίζεις καλύτερα. Όταν σε βάλουν μέσα στη ζωή τους και σου τη δείξουν από την οπτική που οι ίδιοι την αντιμετωπίζουν. Όταν αρχίσεις να μαθαίνεις δίπλα σ’ αυτούς, να κλέβεις λίγη από τη γοητεία τους. Όταν κατανοήσεις τη λογική και ένα μέρος του τρόπου που σκέφτονται.

Οι ερωτικοί άνθρωποι δεν αποφάσισαν να γίνουν ερωτικοί. Ούτε κι απέρριψαν έναν τέτοιο ενδεχόμενο. Δεν καθορίζονται από άλλους, ούτε από καταστάσεις που προκύπτουν ξαφνικά. Δε χάνουν τον ερωτισμό τους ακόμα κι υπό πολύ άβολες, για εκείνους, συνθήκες. Δεν μπορείς να τους αλλάξεις, ούτε να γίνεις σαν αυτούς. Είναι στοιχείο του χαρακτήρα τους που προέκυψε ή καλλιεργήθηκε μέσα από βιώματα προσωπικά κι ανεξάρτητα από τη στάση των άλλων.

Οι ερωτικοί άνθρωποι δεν ταυτίζονται με το σεξ ούτε και το έχουν ως προτεραιότητα. Ζουν με συγκεκριμένο τρόπο, αντιμετωπίζουν τη ζωή τους με αγάπη κι έρωτα ακόμη κι όταν είναι μόνοι. Μέχρι κι ο τρόπος που θα αντιμετωπίσουν κι αντεπεξέλθουν στη μοναξιά, διακρίνεται από ερωτισμό. Οι ερωτικοί άνθρωποι δε θα πάψουν να είναι ερωτικοί ό,τι κι αν συμβεί. Και τελικά, αυτό είναι που τους κάνει ερωτικούς.

 

Θέλουμε και τη δική σου άποψη!

Στείλε το άρθρο σου στο info@pillowfights.gr και μπες στη μεγαλύτερη αρθρογραφική ομάδα!

Μάθε περισσότερα ΕΔΩ!

Συντάκτης: Ολίνα
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου