Μόλις γνώρισες εκείνο το νέο αμόρε κι είσαι έξω για φαγητό ή καφέ. Στην ουσία έχετε βγει το πρώτο σας ραντεβού. Έχετε πιάσει την κουβέντα για να γνωριστείτε καλύτερα, να τα πείτε πιο ήρεμα, να γελάσετε, να μοιραστείτε διάφορες ιστορίες απ’ το παρελθόν και να θυμηθείτε μαζί πολλά πράγματα.

Κι όσο περνάει η ώρα, δε βλέπεις ν’ ανάβει αυτή τη φλόγα που περιμένεις και προσδοκούσες. Περιμένεις αυτή τη σπίθα κι εκείνο το σημάδι που θα σου δείξει πως ταιριάζετε έστω και λίγο. Αλλά κάτι τέτοιο φαντάζει όνειρο θερινής νυκτός. Νιώθεις πως κάτι λείπει από όλη την υπόθεση. Φτάνεις σε σημείο να νομίζεις πως μιλάς με το φίλο σου κι όχι με κάποιον που είναι ίσως ο μελλοντικός σου σύντροφος.

Ναι, ξέρω, θα πούνε πολλοί το γνωστό «πρέπει να είστε πρώτα φίλοι και μετά ζευγάρι». Εντάξει κι εγώ είμαι υπέρ αυτής της απόψεως, αλλά όταν βλέπεις πως το πράγμα έχει δέσει κι όχι όταν είναι ακόμη στο φλου και δεν ξέρεις από πού να το πιάσεις. Όταν βλέπεις πως ο άλλος νομίζει ότι μιλάει στο φίλο του και σπάει πλάκα με τα πάντα, τότε κάτι έχει στραβώσει. Γενικότερα, το σύμπαν μπορεί να σπάει πλάκα μαζί σου κι εσύ να σπας το κεφάλι για το τι θα κάνεις στη συνέχεια.

Ακόμη κι αν είναι αποτυχημένο το ραντεβού, τότε δε χρειάζεται να πέφτεις απ’ τα σύννεφα. Το πιο πιθανό είναι πως κι ο υποψήφιος σύντροφός σου το ίδιο ένιωσε. Μετά απ’ το πρώτο ραντεβού, έμεινε στην ατμόσφαιρα μια αμηχανία κι η εντύπωση πως δεν υπάρχει χημεία. Κι εκεί σκέφτεσαι αν αξίζει να κάνεις μια ακόμη προσπάθεια, έστω και με το ζόρι.

Η πιο εύκολη λύση για να διαπιστώσεις κατά πόσο ταιριάζεις ή κατά πόσο δένετε είναι να προσπαθήσεις να βγείτε ένα δεύτερο ραντεβού. Να δώσεις μια δεύτερη ευκαιρία στη νέα αυτή γνωριμία. Ποτέ δεν ξέρεις, μπορεί η χημεία να εκδηλωθεί, να βγει στην επιφάνεια, να κάνει μια εμφάνιση κι αυτή.

Σίγουρα, αν σου αρέσει το νέο πρόσωπο που ήρθε στη ζωή σου, τότε με το να δώσεις κάποιες παραπάνω ευκαιρίες δε θα χαθεί κι ο κόσμος. Ξέρεις πολύ καλά αν θέλεις κι αν σου αρέσει και σκέφτεσαι για το αν όντως αξίζει τη δεύτερη ευκαιρία. Προσπάθησέ το, ίσως βρεθεί κάπου εκείνη η χημεία που ψάχνουμε κι αναζωπυρωθεί η κατάσταση.

Απ’ την άλλη, αν τελικά καταλαβαίνεις πως όσο κι αν το προσπαθείς, δε βλέπεις φως στο τούνελ, τότε μην το πολυκουράζεις και προχώρα. Αν είσαι απ’ τα άτομα που περιμένουν –όπως λέει και το άσμα– το κλασικό μπαμ και κάτω για να κεραυνοβοληθούν, μάλλον δεν έχεις βρει σε αυτό το πρόσωπο τον κατάλληλο.

Κι αφού το «γλυκό» δεν έδεσε σκέφτεσαι πλέον ποια θα είναι εκείνα τα επόμενα βήματα απέναντι στο νέο αυτό πρόσωπο που εμφανίστηκε στη ζωή σου. Σκέφτεσαι –μήπως– ν’ αρχίσεις να βάζεις ένα όριο στην κατάσταση και να ρίξεις το γνωστό γείωμα για να μπει σε friendzone.

Αφού περάσατε ωραία άλλωστε στο ραντεβού κι ας μην τα βρήκατε στο ερωτικό. Γιατί λοιπόν να μη μείνετε φίλοι και να περάσει σ’ ένα φιλικό επίπεδο η μεταξύ σας σχέση. Μπορεί να το δεχτεί, μπορεί κι όχι η άλλη πλευρά, αλλά σίγουρα δεν έχετε να χάσετε κάτι να το προτείνετε.

Κι αν δείτε πως χημεία δεν, τότε μην το κουράζετε πολύ. Δε θα τραβήξει κάπου.

 

 

Συντάκτης: Κωνσταντίνος Δρόσος