pillow72

Τι πιο όμορφο από ‘κείνη τη στιγμή που γνωρίζεις έναν καινούριο άνθρωπο που μπαίνει ερωτικά στη ζωή σου! Τι πιο ωραίo αυτή η συναναστροφή να εξελίσσεται όλο και περισσότερο ερωτικά σε μια ωραία περιπέτεια που δε θες με τίποτα να σταματήσει!

Εσύ, βέβαια, από την πλευρά, για να μην το παίξεις κι εύκολος, κρατάς μια στάση ουδέτερη –όχι αρνητική– για να μην ξεφύγει η κατάσταση και πεις περισσότερα απ’ όσα πρέπει. Κι εκεί που ξυπνάς όλο χαρά και με το χαμόγελο στα χείλη για όλα όσα έγιναν το προηγούμενο βράδυ, παίρνεις το κινητό και βλέπεις μήνυμα «καλημέρα μωρό μου!».

Εκεί είναι που αρχίζει να σε πιάνει κρύος ιδρώτας. Σκέφτεσαι τι μαλακία έκανες χθες το βράδυ και σ’ αποκαλεί έτσι πλέον και σκέφτεσαι πώς θα ξεφορτωθείς ακόμη πιο γρήγορα την όλη κατάσταση που δημιούργησες. Καταλαβαίνω πως σου είναι δύσκολο να δεχτείς κάτι τέτοιο απ’ το πρώτο ραντεβού, αλλά θα πρότεινα να χαλαρώσεις και να το δεις λίγο πιο ήρεμα τ’ όλο θέμα.

Μπορεί σαν άντρες ν’ ακούμε συνεχώς τη φράση «ρεμάλια», «γαϊδούρια» κι άλλα τέτοια ωραία κοσμητικά. Mπορεί να μας λένε πως είμαστε υπεραναλυτικοί και κρύοι πολλές φορές, αλλά πιστέψτε με και στις γυναίκες το ίδιο συμβαίνει. Η αλήθεια είναι πως υπάρχουν αρκετοί που δεν μπορούν να διαχωρίσουν τη διαφορά μεταξύ one night stand, σχέσης και fuck buddy, με αποτέλεσμα να ζούμε καθημερινά με την αγωνία ή την απορία για το τι συμβαίνει με το αμόρε που ήμασταν χθες για ποτό.

Αρχικά θα έλεγα πως η σχετική μου εμπειρία μου επιτρέπει να πω πως όταν κάποιος αρχίζει και σ’ αποκαλεί «μωρό μου» κι άλλα τέτοια γλυκανάλατα, δε σημαίνει τίποτα απολύτως. Το γεγονός πως μπορεί να μιλούσατε χθες όλη μέρα, δε σε κάνει αυτόματα το αγόρι της ή το κορίτσι του λέγοντας απλά δυο-τρία γλυκόλογα.

Από την άλλη, κάποιος μπορεί να δείξει το ενδιαφέρον του με άλλους τρόπους ή και να δείξει πως δε νοιάζεται καθόλου. Για παράδειγμα, όταν βρίσκεστε μια φορά την εβδομάδα και κάποιος από τους δύο θέλει ν’ αράξει σπίτι του άλλου, αυτό δε σημαίνει τίποτα. Απλά σεξ θέλει να κάνει ο ένας από τους δυο και βρίσκει προφάσεις να το κάνει μ’ όποιο τρόπο έχει στα χέρια του.

Όταν βλέπεις τον άλλο να σου λέει πως θέλει να περάσει από το σπίτι σου έστω και για μια ώρα να σε δει, επίσης δε σημαίνει τίποτα απολύτως. Μπορεί απλά να θέλει να περάσει για να δει τα μούτρα σου, να πείτε και πέντε χαζομάρες και να φύγει μετά από ‘κει που ήρθε. Για να εξαφανιστεί για άλλες δυο-τρεις ημέρες και να εμφανιστεί πάλι σε κάποιο γνωστό μαγαζί, όπου θα κάνει κι ένα check-in για να στην μπει στο μάτι.

Γι’ αυτό όταν θ’ ακούσετε τη φράση «μωρό μου» μη το δέσετε και κόμπο πως έχετε γίνει ο άνθρωπος της ζωής του/της. Ε ναι, όμορφό μου πλάσμα, μη διαβάζεις το μήνυμα «τι κάνεις μάτια μου;» και σου πετάγονται τα μάτια έξω. Σκέψου λίγο πως μπορεί να μιλάει έτσι γενικότερα και στον υπόλοιπο κόσμο. Μπορεί να είναι το στυλ του ανθρώπου απέναντι τέτοιο για να σε κάνει να νιώσεις πιο άνετα.

Μη νομίζεις πως έχει δέσει το γάιδαρό του επειδή σου έστειλε λίγα γλυκόλογα. Ξεκόλλα το μυαλό σου και κοίτα λίγο μπροστά. Μην αφήνεις νοοτροπίες, άμυνες, «τείχη» και διάφορες σκέψεις να σου πάρουν το κεφάλι. Γιατί αν στο πάρουν, θα ξενερώσεις από την αρχή της όλης φάσης. Και μετά άντε να σωθεί κάτι όταν ήδη έχεις βγάλει τα δικά σου συμπεράσματα γι’ αυτόν που έχεις απέναντί σου. Μπορεί να λένε πως η πρώτη εντύπωση είναι και η πιο σωστή, αλλά μην τους χαρακτηρίζουμε όλους έτσι όπως μας βολεύει εμάς.

Γι’ αυτό άσε εκείνο το μήνυμα να περάσει απαρατήρητο απ’ το κεφάλι σου. Σκέψου ήρεμα, όμορφα κι απλά απάντα με το δικό σου, απλό τρόπο. Δεν είναι απαραίτητο ν’ απαντήσεις κι εσύ στο ίδιο μοτίβο. Άλλωστε, τις περισσότερες φορές δεν το περιμένει κιόλας ούτε ο άλλος που σε αποκάλεσε «μωρό μου».

Και κάτι τελευταίο. Όταν έχει να κάνεις με μεγαλύτερους ή μεγαλύτερες, πρόσεχε διπλά τα λόγια που λες, γιατί εκεί θα σε πάρουν στο ψιλό. Θα σε πατήσουν από κάτω και δε θα πάρεις χαμπάρι και το πότε. Κι ας είσαι εσύ ήρεμος μέσα σου γι’ αυτά τα γλυκόλογα που έχεις στείλει. Τα μέλια αυτά δεν αρέσουν και πολύ. Επομένως εύκολα θα στην πουν.

Επιμέλεια κειμένου Κωνσταντίνου Δρόσου: Ελευθερία Παπασάββα.

 

Συντάκτης: Κωνσταντίνος Δρόσος