paul1174

Την πρώτη φορά που την αντίκρισε, απ’ την αμηχανία του έριξε το βλέμμα στο πάτωμα. Φοβήθηκε μήπως τον πιάσει να μένει καρφωμένος πάνω της, προδίδοντάς της πόσο πολύ τον έλκυαν τα μάτια, τα χείλη κι η όλη η συμπεριφορά της. Η συνέχεια της μέρας τους βρήκε αντικριστά να απολαμβάνουν ο ένας τη συντροφιά του άλλου. Εκείνος έπιανε τον εαυτό του να φλυαρεί ακατάπαυστα, εξιστορώντας της όλα τα αναπάντεχα που του έχουν συμβεί στη ζωή του κι εκείνη έμενε να τον ακούει με ζήλο. Η φλυαρία του ήταν ένα καμουφλάζ. Την χρησιμοποιούσε προσπαθώντας να αδράξει κάθε λεπτό της κοινής τους ώρας, καταπολεμώντας τη μεταξύ τους νευρικότητα.

Δεν είχε αντιληφθεί, βέβαια, πως καθ’ όλη τη διάρκεια του ραντεβού, όσο κι αν προσπαθούσε να την κάνει να αισθανθεί πιο άνετα, εκείνη μέσα της αμφιταλαντευόταν για το αν του είναι αρεστή. Ο έντονος αυθορμητισμός του κι η υπερβολικά φιλική του διάθεση της δημιουργούσε μια αίσθηση αμφιβολίας σε σχέση με το πώς νιώθει για εκείνη. Για μια στιγμή το ένστικτό της, όμως, κατάφερε να υπερισχύσει. Όλες της οι αισθήσεις ενώθηκαν και παραμέρισαν κάθε ευγενή και συντηρητικό της τρόπο, κλείνοντάς του το στόμα με ένα φιλί. Ήταν το πιο όμορφο κι αιφνίδιο πράγμα που του συνέβη τελευταία. Δεν ακουγόταν τίποτα πια. Με κάποιον τρόπο έπρεπε να ραγίσει ο πάγος. Η καλύτερη στιγμή τους ήταν όταν, εκείνα τα δευτερόλεπτα πριν τον φιλήσει, συνειδητοποίησε ότι το θέλανε κι οι δυο.

Δεν υπάρχει καμιά αμήχανη στιγμή που να μη σπάει με ένα ξαφνικό φιλί. Ένα έντονο φιλί πάθους είναι ικανό να ανεβάσει στα ύψη την αδρεναλίνη, να αυξήσει τη σεροτονίνη, την ντοπαμίνη, την οξυτοκίνη, να προκαλέσει ευφορία. Είναι μαγικό το πώς καταφέρνει να απογειώσει τον ερωτισμό και να ανεβάσει τους παλμούς.

Όλα τα είδη φιλιού είναι ιδιαίτερα, μα αυτό είναι το πιο παιχνιδιάρικο απ’ όλα. Είναι η πιο διασκεδαστική διακοπή μιας συζήτησης, ενός μονολόγου, ακόμα και μιας διένεξης. Κανένας δεν μπορεί να αντισταθεί σε μια τέτοια κίνηση. Η μοναδική του επιλογή φαίνεται πως είναι να ενδώσει και να παραδοθεί στο παιχνίδι αυτό.

Ακόμα κι όταν ανάμεσα στο ζευγάρι οι τόνοι έχουν ανέβει και τα πνεύματα οξυνθεί, ένα τέτοιο φιλί είναι ικανό να βάλει τέλος στους εγωισμούς. Είναι ακριβώς εκείνη η ώρα που βλέπεις τον σύντροφό σου να μιλάει ακατάπαυστα κι ενώ μέσα σου προσπαθείς να δώσεις βάση σε όσα σου λέει, ταυτόχρονα το μόνο που καταλήγεις να ακούς είναι μια παρατεταμένη βαβούρα. Το μόνο που σκέφτεσαι είναι πως θες να τον αρπάξεις και να του σφραγίσεις τα χείλη με τα δικά σου. Σίγουρα, για να ‘μαστε ειλικρινείς, σκέφτεσαι παράλληλα πως αυτό θα απαλύνει κάπως τον θυμό του.

“Shut up kiss” ή αλλιώς «Σκάσε και φίλα με». Το φιλί αυτό διαφέρει απ’ όλα τα άλλα, γιατί έχει ταυτόχρονα κάτι από ειρήνη κι επανάσταση. Αιφνιδιάζεις τον άλλο με ένα φιλί, τον αποσυντονίζεις. Καταφέρνεις να ενωθείς μαζί του τη στιγμή που κάτι πάει να σας απομακρύνει. Είναι σαν να τον κερδίζεις ξανά και ξανά. Όπως στην πρώτη σας συνάντηση. Τότε που το πρώτο πράγμα που σας έφερε κοντά ήταν αυτό το απρόσμενο φιλί.

Είναι κάτι απόλυτα δικό σας. Σας αναζωογονεί, σημαίνει καλή επικοινωνία, ανατροφοδότηση με θετικά συναισθήματα, ένδειξη στοργής και συντροφικότητας. Τα παθιασμένα φιλιά δίνουν μια καλή πρώτη εντύπωση, υπόσχονται πολλά για μετά, ενώ μπορούν να διατηρήσουν τη μαγεία στις σχέσεις.

Γι’ αυτό κρατήστε τον σύντροφό σας σφιχτά κι εκεί που δεν το περιμένει, σκάστε του ένα φιλί. Πείτε του πόσο τον αγαπάτε και μετρήστε μαζί του στιγμές πολύτιμες.

Συντάκτης: Μαίρη Νταουξή
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη

Κάνε σχόλιο!

Έχεις κάποια ιδέα για άρθρο;

Μπορείς να μας προτείνεις ένα θέμα που θα ήθελες να διαβάσεις σε κάποιο απ' τα επόμενα άρθρα μας!