Στα 3 eBook το 1 δώρο με το εκπτωτικό κουπόνι 3for2! Ανακάλυψέ τα!

d275

Η ζωή έχει την ικανότητα να σε συνεπάρει με τον χείμαρρο των γεγονότων της. Όλων εκείνων που που φέρνει η ώρα, ο χρόνος, η στιγμή. Αυτά τα απρόσμενα που συχνά προλαβαίνουν να σε αιφνιδιάσουν προτού τα προγραμματίσεις. Ακόμα κι αυτά που σου είναι αδύνατο να προβλέψεις. Όμως αυτή είναι η ομορφιά της. Να σου μαθαίνει. Να σου δίνει την δυνατότητα μέσα από όλα εκείνα που σου φέρνει να δοκιμάζεις τις δυνατότητές σου. Να οριοθετείς κι αν χρειαστεί να σπάσεις τα όρια αυτά ξανά και ξανά.

Σου δίνει το πλεονέκτημα να δεις την αλλαγή σου μέσα τους. Μέσα από τον τρόπο που αντιμετωπίζεις αυτό που σου συμβαίνει όταν δεν μπορείς να το αλλάξεις. Ακόμα κι αν άλλα πεπραγμένα έχουν καθορίσει το ποιος είσαι ή τι θέλεις, αυτό δε σημαίνει πως δεν μπορείς να ρίξεις από την αρχή τα θεμέλια του βελτιωμένου και εξελιγμένου σου εαυτού. Μέσα από τους φόβους που φέρνει το αύριο μπορείς να καθρεφτιστείς και να δεις κατάματα όλα εκείνα που σε τρομάζουν. Όλα αυτά που έλεγες πως δε θα σου συμβούν, θα γίνουν τα πιο δυνατά σου χαρτιά και ο άσσος που έκρυβες τόσο καιρό στο μανίκι σου για να κερδίσεις την παρτίδα.

Αν μπορούσες μόνο να αντιληφθείς πόση δύναμη ελλοχεύει εκείνο το άτομο που μέχρι σήμερα πλάγιαζε με ένα σωρό ανασφάλειες. Αυτό που κάποτε στεκόταν και μετρούσε τα λάθη του ένα προς ένα και αντί να τα προσπεράσει μετά την αναμέτρηση, τα άφηνε να καθορίσουν την πορεία του στο μέλλον. Πιάσε αυτό το άτομο απ’ το χέρι και οδήγησέ το σε σκέψεις γεμάτες διαύγεια. Άφησε την αισιοδοξία να ανατείλει ξανά στον ουρανό σου ποτίζοντας τις ρίζες της να δυναμώσουν βαθιά μέσα σου και να σου δώσουν το ανάστημα που σου αξίζει.

Ένα γεγονός δεν αλλάζει. Αυτό που αλλάζει είναι η στάση σου απέναντί του. Εκείνη καθορίζει την οπτική με την οποία θα δεις. Κι η οπτική αυτή θα σου φέρει είτε θετικά είτε αρνητικά συναισθήματα. Στο χέρι σου είναι να ζεις περιτριγυρισμένος από χαμογελαστά χείλη. Λέξεις που εκπέμπουν αισιοδοξία. Μάτια που κοιτούν μόνο την ομορφιά. Γιατί η ομορφιά υπάρχει ακόμα και πίσω από κάθε δυσάρεστη εξέλιξη. Κρύβεται μέσα σε όλα εκείνα που φαινομενικά μπορεί να μην της μοιάζουν, όμως υπάρχει παντού. Κι όταν μάθεις να την ξετρυπώνεις τότε εκείνη τόσο πιο εύκολα θα εμφανίζεται όλο και πιο φανερή μπροστά σου.

Μπορείς να διαλέξεις να νιώσεις άσχημα. Μπορείς επίσης να διαλέξεις αυτή η στεναχώρια να καταβάλει το σήμερα και το αύριό σου. Να καθορίσει το ποιος είσαι, το τι σου αξίζει, τι θα καταφέρεις και πόσα θα αποκτήσεις. Επιπλέον μπορείς να επηρεάσεις αρνητικά και τους άλλους γύρω σου. Να διασκορπίσεις τη μιζέρια. Μπορείς να επιλέξεις όμως να αισθανθείς άσχημα μόνο για λίγο. Και αυτό το λίγο να τυλίξει την κακή σου σκέψη σαν σύννεφο καπνού και να την απομακρύνει. Να την αφήσει να κάνει χώρο για όλα τα υπέροχα πράγματα που μπορούν να πάρουν τη θέση τους από δω και πέρα. Και για την αισιοδοξία που θα καταλάβει το είναι σου αντί της θλίψης και της απόγνωσης.

Τα κακά συμβάντα πάντα είναι μέρος της μικρής μας ρουτίνας. Έρχονται ευθαρσώς να κλέψουν με αποτρόπαιο τρόπο την καλή σου διάθεση, ώρα όμως να τους δείξεις πως δεν μπορούν να σε αλλάξουν ακόμα κι αν δείχνουν ικανά να σε επηρεάζουν στιγμιαία. Αντιμετώπισε με ψυχραιμία ένα τέτοιο γεγονός, κοίταξέ το κατάματα και απομυθοποίησέ το. Ξεγύμνωσε όλες του τις αλήθειες και ρώτα τον εαυτό σου: «Ποιο είναι το χειρότερο που μπορεί να μου συμβεί;». Προετοιμάσου προβλέποντας αυτήν την πιθανότητα, εξοικειώσου μαζί της και προσπέρασέ την αγνοώντας τη στο μέλλον σαν να μην υπήρξε ποτέ. Έτσι αν κι όταν πραγματικά συμβεί δε θα σε αγγίξει.

Η ζωή δεν είναι αυτό που σου συμβαίνει αλλά το τι κάνεις με αυτό που σου συμβαίνει. Η ζωή σου είναι η επιλογή σου να διαχειρίζεσαι τα λάθη, τα γεγονότα, τις συμπεριφορές. Δεν μπορείς να ελέγξεις το μέλλον, μπορείς όμως να το αντιμετωπίσεις με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Στο πίσω μέρος σου μυαλού πάντα να καλλιεργείς την πεποίθηση ότι μελλοντικά τα πράγματα θα κυλήσουν καλύτερα. Έτσι θα μπορέσεις να χειριστείς αποτελεσματικότερα τις απογοητεύσεις, επειδή θα γνωρίζεις ότι είναι προσωρινές. Θα μάθεις να εστιάζεις στο δάσος αγνοώντας το δέντρο.

Συντάκτης: Μαίρη Νταουξή
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου