«Σχεδόν Σχέσεις: Μια συζήτηση που έπρεπε να γίνει!» Νέο βιβλίο, ανακάλυψέ το εδώ!

photo-1564727729680

Μεταξύ μας, αλλά πόσες φορές έχουμε μπερδέψει τον έρωτα με τον ενθουσιασμό; Είναι αδύνατον, έστω και μια φορά να μην την έχουμε πατήσει έτσι. Το θέμα είναι όμως το πώς συνειδητοποιείς ότι εν τέλει δεν ήσουν ερωτευμένος, απλώς μέσα σου φούντωνε ένα έντονο πάθος. Ε λοιπόν, το καταλαβαίνεις όταν ερωτεύεσαι, το αντιλαμβάνεσαι. Υπάρχει ένα κριτήριο αδιάψευστο.

Πολλοί ισχυρίζονται ότι σε μια σχέση η επαφή δεν παίζει πολύ μεγάλο ρόλο όταν αγαπάς τον άλλον. Ναι, αν με ρωτάτε, συμφωνώ αλλά μέχρι ένα όριο, γιατί όταν έχεις πέσει στα δίχτυα του έρωτα κι έχεις σχεδόν τυφλωθεί, στο πρώτο φιλί που θα σού δώσει ο άνθρωπός σου, εσύ τρελαίνεσαι. Δεν μπορούμε, σαφώς, να πούμε πως το γεγονός ότι βρίσκεσαι σε μια σχέση σε κάνει να θέλεις να βγάλεις τα μάτια σου 24/7 με τον άλλον, αλλά αυτή η φλόγα μέσα σου που φουντώνει όλο και περισσότερο είναι ένα ισχυρό κριτήριο για να πεις πως την έχεις πατήσει και πονάει το δοντάκι.

Κι αυτό γιατί όλο το παιχνίδι είναι στο μυαλό. Το να σε έλκει κάποιος σωματικά δε σημαίνει απαραίτητα πως πρέπει να σε αγγίξει ή να σε προκαλέσει πρώτα. Είναι μερικά βλέμματα, μερικές φωνές, κάποιες μυρωδιές που σε κάνουν να θέλεις να νιώσεις τον άλλον ολοκληρωτικά, με κάθε τρόπο. Στην πραγματικότητα, ακούγοντάς το, το να καταφέρεις να νιώσεις κάτι τέτοιο ακούγεται πολύ εύκολο. Άλλωστε ένα καλό κρεβάτι δεν είναι δύσκολο να συμβεί, όρεξη να υπάρχει. Πάλι θα συμφωνήσω και θα πω, πως ναι, όντως, πολλοί άνθρωποι μπορούν να φτάσουν με αρκετούς να νιώσουν τη χημεία και να επέλθει και μια κορύφωση. Με λίγους όμως θα ζήσει κανείς την πραγματική έλξη.

Το συναίσθημα είναι δύναμη πηγαία, είναι αυτόβουλο και κανείς δεν πρέπει να νιώθει ντροπή για το τι αισθάνεσαι, ούτε όμως να είναι κι αφελής έτσι ώστε να νομίζει ότι μπορεί να το ελέγξει ή να το κατευθύνει. Όπως επίσης και κανείς δε θα πρέπει να κρίνει τα συναισθήματα και τις επιλογές των άλλων. Καμία φορά κιόλας η ζωή στα φέρνει τόσο απρόσμενα που κάποιοι μεγάλοι έρωτες ξεκινάνε κάπως έτσι, με μια τυχαία γνωριμία, ένα τυχαίο κοίταγμα που σού κόβει τα πόδια και κάνει το δέρμα σου να καίει για άγγιγμα, για χάδι. Όλο το μυστικό της πραγματικής έλξης για κάποιον βρίσκεται σε αυτή την προσμονή ανάμεσα στο απτό και το φαντασιακό.

Ο έρωτας ο πραγματικός, θέλει το πυροτέχνημα και μόνο στη σκέψη του. Αφήνεσαι και περιμένεις να αφεθεί και ο άλλος μαζί σου, γίνεστε ένα, αλλά δεν καίγεστε, πετάτε και πλέετε. Βλέπετε ο ένας στα μάτια του άλλου την απόλαυση, την ηδονή, τη θέληση. Δεν κρύβεται κανείς, δεν μπορεί ούτε θέλει. Άλλωστε, όταν καταλαβαίνεις πως την ίδια τρέλα που νιώθεις εσύ τη βιώνει και ο παρτενέρ σου, αρχίζεις και ικανοποιείσαι περισσότερο, γίνεσαι πιο έντονος, πιο εκδηλωτικός. Αισθάνεσαι πως έχεις πετύχει κι αυτό σε κάνει να νιώθεις τον πιο ποθητό άνθρωπο του κόσμου στα μάτια του. Κι όλα αυτά, χωρίς καν να βγουν ρούχα.

Ναι λοιπόν, ο έρωτας εκεί φαίνεται. Σε εκείνον τον άνθρωπο που στο πρώτο χάδι, στο πρώτο φιλί, στον πρώτο ψίθυρο, θα σε κάνει να νιώσεις πως θες στα χέρια του να λιώσεις, για όσο περισσότερο μπορείτε κι αντέχετε.

Συντάκτης: Φωτεινή Μάκου
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου