Μία απαιτητική –γεμάτη άγχη και πίεση– μέρα φτάνει στο τέλος της κι εσύ ανυπομονείς να κλείσεις πίσω σου τη (και σήμερα) ρουτινιασμένη ζωή σου και να γυρίσεις τα κλειδιά της πόρτας. Να μπεις στο σπίτι σου που απ’ το πρωί έχεις αφήσει, μα δεν έπαψες στιγμή να λαχταράς να επιστρέψεις.

Πιο πολύ από κάθε φορά σήμερα. Διότι δεν υπάρχει τίποτα ωραιότερο απ’ το να ξέρεις ότι θα σε περιμένει εκεί κάποιος που θα χωθείς γρήγορα στην αγκαλιά του και θα τα ξεχάσεις όλα. Πόσο μάλλον όταν έχει ετοιμάσει για σένα την πιο ρομαντική βραδιά και τον καλύτερο τρόπο για να σε τραβήξει μακριά απ’ την κούραση και το στρες∙ ένα αφρόλουτρο για δύο.

Θα ‘ναι εκεί και θα σε περιμένει με μια ιδανική ατμόσφαιρα, δημιουργημένη μόνο για σένα. Έχει κάνει όλη την προετοιμασία, απ’ τη διακόσμηση του μπάνιου μέχρι και τις μουσικές επιλογές που θα συνοδεύουν τη βραδιά σας. Σωστή ιεροτελεστία. Διότι για να φτιάξεις μια δυνατή ατμόσφαιρα, ένα απολαυστικό αφρόλουτρο για δύο, χρειάζεται αφοσίωση, οργάνωση και φαντασία.

Το χρώμα της κουρτίνας του μπάνιου, διαφανής ή κι όχι, δε θα σε νοιάξει. Θα ρυθμίσεις τη θερμοκρασία του νερού και θα το αφήσεις άφθονο να ρέει μέχρι να γεμίσει η μπανιέρα. Μερικές σταγόνες απ’ το αγαπημένο σας αφρόλουτρο είναι απαραίτητες για να δημιουργήσουν τον κατάλληλο αφρό, που αργότερα θα γίνει αφορμή για ερωτικό παιχνίδι. Τα παπάκια και τα χελωνάκια μπορούν να μείνουν εκτός. Παίξε με τα αρώματα που θα βρίσκονται στην ατμόσφαιρα όταν θα βυθίζεστε στην μπανιέρα και θα σβήνετε όλες σας τις ανησυχίες. Μυρωδιές καραμέλας, καρύδας ή ξωτικών φρούτων δίνουν ένα πλεονέκτημα.

Φυσικά και δε θα ξεχάσεις τα κεριά. Σε οποιοδήποτε σχήμα και χρώμα θα συμπληρώσουν τέλεια το σκηνικό. Τοποθετημένα με άψογη συμμετρία θα δώσουν λίγο απ’ το φως τους στην αποψινή σας βραδιά. Αναμμένα κεριά, κατά προτίμηση αρωματικά, θα γεμίσουν μέσα κι έξω το χώρο του μπάνιου. Θα δημιουργήσεις ίσως και έναν μικρό δρόμο με αυτά που θα οδηγήσει το ταίρι σου στον επιθυμητό χώρο του σπιτιού. Αφού, λοιπόν, φροντίσεις και τακτοποιήσεις τα βασικά, σειρά έχουν οι λεπτομέρειες που θα κάνουν τη διαφορά.

Η επιλογή του κρασιού είναι μία από αυτές. Λευκό ή κόκκινο, σε ψηλά ποτήρια, θα είναι μία απ’ τις γεύσεις που θα σας αφήσει η αποψινή βραδιά. Φρόντισε να είναι το αγαπημένο του ανθρώπου σου. Διότι η προτίμησή του μετράει. Τόσο για το κρασί, όσο και για τη μουσική.

Απαλή jazz,  retro ή soft θα ‘ναι το ταιριαστό ηχητικό background σας. Διότι κάθε ζευγάρι έχει και το δικό του αγαπημένο soundtrack που θα έχει ίσως στο παρελθόν σημαδέψει τη σχέση του και σίγουρα θα ‘ναι πάντα πρώτο στην playlist. Χρειάζεται να αφουγκραστείς πρώτα το ταίρι σου, να θυμηθείς τις πιο ξεχωριστές σας στιγμές και να τις ντύσεις με κατάλληλες μελωδίες που θα ταίριαζαν γάντι και στο αποψινό ρομαντικό αφρόλουτρο. Εκεί που οι πρώτες αγκαλιές θα ξεκινήσουν κι η συζήτηση θα κοπεί αιφνιδιαστικά, δίνοντας τη θέση της στο πάθος και στην ένταση της στιγμής.

Οι συζητήσεις  μπορεί να σε τρομάζουν, ειδικά αν δεν το έχεις πολύ σε αυτόν τον τομέα. Αυτή τη βραδιά, όμως, όλα θα είναι πιο εύκολα. Η ατμόσφαιρα ιδανικά φτιαγμένη, η διάθεση και των δύο στα ύψη, ο ρομαντισμός στη διαπασών κι οι λέξεις θα περιστρέφονται γύρω απ’ το θέμα της (κάθε) βραδιάς, τον έρωτα. Οι ματιές, όμως, θα είναι ο βασικός πρωταγωνιστής.

Γιατί το ρομαντικό αφρόλουτρο για δύο είναι κάτι παραπάνω από ένα απλό δώρο.  Δε χρειάζεται να περιμένεις την ημέρα των ερωτευμένων ή την επέτειό σας για να το οργανώσεις. Ανήκει σε εκείνες τις εκπλήξεις που αναζωογονούν τη σχέση. Δείχνει το ενδιαφέρον με ένα διαφορετικό τρόπο. Και τι χρειάζεται; Απλά μερικά λεπτά απ’ το χρόνο σου -εντάξει, και φαντασία.

Κρασί, χαμηλός φωτισμός, αναμμένα κεριά, αρώματα και μπουρμπουλήθρες.  Απαλή μουσική, οι σκέψεις πνιγμένες στον πάτο κι εσείς απειλητικά κοντά. Τι πιο ιδανικό; Όλοι, άλλωστε, έχουμε ανάγκη από κάποιες μικρές στιγμές πολυτέλειας, οπότε γιατί να μην τις δημιουργήσεις για να τις μοιραστείς με τον άνθρωπό σου;

Συντάκτης: Μαρία Δουδούμη
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη