Υπάρχουν πάντα αυτοί οι άνθρωποι που όταν αντικρίσουν ο ένας τον άλλο σε έναν κοινό χώρο υπάρχει μια σπίθα, ένας ηλεκτρισμός που αναστατώνει όλο τον συναισθηματικό κόσμο τους, μια περίεργη ευχάριστη αύρα στην ατμόσφαιρα που κάνει τους άλλους να αναρωτιούνται τι γίνεται μεταξύ αυτών τον δύο. Πού να ξέρανε ότι δεν έχει γίνει τίποτα απολύτως μεταξύ τους για χίλιους λόγους;

Μπορεί να φλερτάρουν για χρόνια, μα ποτέ δε γίνεται κάτι μεταξύ τους και παραμένει η γνωριμία σε ένα στάδιο πλατωνικό. Αρχικά, νιώθουν κάτι τόσο έντονο που προσπαθούν να το κρύψουν με την κλασική τυπική συνάντηση όπου ανταλλάζουν τα νέα τους, αν είναι καλά στη ζωή τους, μπορεί να τους βλέπεις να συζητάνε για αρκετή ώρα και μέσα από τη στάση του σώματός τους να φαίνεται η έλξη που δεν μπορεί να καλυφθεί όσες τυπικότητες κι αν πουν. Επομένως και να θέλουν να μην το παραδεχτούν πως κάτι υπάρχει κάπου στο βάθος μεταξύ τους, δε γίνεται, είναι φως φανάρι.

Αν βγει ο ένας θα βγει κι ο άλλος κι αν δεν είναι μαζί στην έξοδο όλα φαντάζουν βαρετά. Νοιάζονται αμφίπλευρα για το αν είναι καλά, αν γελούν και γιατί, αν είναι κουρασμένοι. Αναζητάνε τη γνώμη του άλλου και την άποψή του για πράγματα που τους απασχολούν γιατί νιώθουν την ανάγκη να ακούσουν τη συμβουλή που θα τους δοθεί, αφού είναι τόσο σημαντική η συγκεκριμένη από ένα άτομο που τους ενδιαφέρει. Μα αν πάει να γίνει η κατάσταση λίγο πιο ερωτική, κάπου το πράγμα κολλάει, σαν να έχουν κάνει μια συμφωνία μυστική να μείνουν σε ένα αιώνιο παιχνίδι φλερτ.

Μπορεί και να μην είχαν ποτέ την ευκαιρία να είναι μαζί. Πιθανόν να υπήρξε κάποιο κακό timing, μπορεί να υπήρχε κάποιο άλλο άτομο στις ζωές τους, όταν ο ένας ήθελε ο άλλος να ήταν αλλού, να μη συμβάδισε ποτέ η συναισθηματική τους κατάσταση. Στη ζωή δεν έρχονται όλα τα πράγματα όπως τα επιθυμεί κάποιος. Ίσως κατά βάθος αναρωτιούνται γιατί δε γίνεται κάτι, γιατί δεν κάνει κίνηση η άλλη πλευρά και όλα τα ερωτήματα που μπορεί να δημιουργήσει ένα μυαλό, αυτό όμως δεν εμποδίζει την έλξη και τα συναισθήματα από το να υπάρχουν.

Αντιθέτως, αν κάτι που τόσο πολύ θέλει ένα άτομο δεν εκπληρώνεται πότε μένει μια επιθυμία, ίσως και πιο δυνατή γιατί πάει πακέτο με την προσδοκία. Όταν θα συναντάς αυτό το άτομο η καρδία θα φτερουγίζει σαν τρελή, θα δημιουργείται ξανά και ξανά στο εσωτερικό μια αναστάτωση, ένα πάγωμα στην ατμόσφαιρα, ενώ ξαφνικά θα εξαφανίζονται όλοι στον περίγυρο και θα μένουν μόνο οι καρφωτές ματιές των δύο σας. Μυστική συμφωνία, με τα όλα της.

Από την άλλη πλευρά ξέρουν τι υπάρχει μεταξύ τους, όμως δε θέλουν να κάνουν το επόμενο βήμα γιατί δε θέλουν να πληγωθεί το άλλο άτομο που τόσο νοιάζονται ή να ρισκάρουν την ήδη υπάρχουσα σχέση. Ξέρουν ότι δε θα βγει πουθενά, ειδικά αν υπάρχει μια προκατάληψη από τη μία πλευρά για το πώς χειρίζεται ο άλλος τα ερωτικά του και τις σκέψεις του, επομένως καταλήγουν στο συμπέρασμα πως καλύτερα να μείνει απωθημένο.

Όσος καιρός κι αν περάσει, αυτές τις δύο μονάδες πάντα κάτι θα τις ενώνει.  Όλος ο ερωτισμός που δεν έδωσαν ποτέ ο ένας στον άλλο, η κορύφωση μιας έλξης που ποτέ δε θα συμβεί, όλα συνθέτουν το πορτραίτο του πλατωνικού αυτού έρωτα. Τέλος, μπορεί να μη γίνει κάτι ποτέ μεταξύ τους, όμως η έλξη δεν ξεχνά, ούτε χαρίζεται και θα τους καταδιώκει για πάντα. Όσο πιο δύσκολο τόσο πιο ποθητό, άλλωστε.

 

Συντάκτης: Άντζη Ευριπίδου
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου