0b34ee09316aba8aa09bdd30c4b54e1c

Σε κάθε εποχή, σε κάθε είδος κοινωνίας  και στα δύο φύλα υπάρχει πάντα η ανάγκη ζευγαρώματος κι έρωτα. Έτσι λοιπόν και στην κάθε παρέα υπάρχει μια «Ματίνα Μανταρινάκη» που θέλει να παντρευτεί, αν είναι δυνατό, χθες.  Υπάρχει, όμως, κι ο αντίστοιχος ένας που σε όποια παρέα κι αν βρεθεί προσπαθεί να «σώσει» αυτήν την εργένικη ψυχή που με ζήλο ή χωρίς δεν μπορεί να αλλάξει την κατάστασή του.

Ο σωτήρας της εργένικης ψυχής ή αλλιώς προξενήτρα. Αυτός  που, με το που δει άνθρωπο αδέσμευτο κάνει δεκάδες συνδυασμούς ζευγαριών στο κεφάλι του. Μια ανεμογεννήτρια σκέψεων δουλεύει εντός του, με τους συνδυασμούς χαρακτήρων να πετάγονται σε παράθυρα οθόνης του μυαλού του σαν από τηλεπαιχνίδι γνώσεων. Υπάρχει βέβαια το ενδεχόμενο το συγκεκριμένο άτομο- υποψήφιος βοηθείας, να μη ζήτησε ποτέ τη βοήθεια της «προξενήτρας».  Μπορεί απλά να έτυχε αυτήν την περίοδο να είναι μόνο του. Γιατί γουστάρει ή γιατί δε θέλει να εξιστορήσει ρε παιδιά το λόγο. Αυτό δε φαίνεται να πτοεί και ιδιαίτερα, όμως.

Είναι τύποι σαν κι αυτόν, που παίρνουν ικανοποίηση από το να ζευγαρώνουν κόσμο. Κι αν σας φαίνεται περίεργο αυτό το αίσθημα είμαι σίγουρη πως το έχετε ξαναπετύχει. Είναι σαν το αίσθημα που έχουν αυτοί που λατρεύουν το καθάρισμα, αυτοί οι τελειομανείς που θέλουν τα βιβλία τους στη βιβλιοθήκη στοιχισμένα ή τις μπουκάλες στο ψυγείο σε σειρά μεγέθους. Είναι λοιπόν μια τέτοια διαταραχούλα, μικρή και χαριτωμένη. Εύκολο ή δύσκολο να γίνει, δεν έχει σημασία. Αρκεί να καταλάβει ότι το ανάλογο πρόσωπο είναι ελεύθερο προς στόχευση. Ξαδέρφια, φίλοι, συνάδερφοι ακόμα και θείοι αποτελούν την ομάδα των «προς δέσμευση» ατόμων.

Αν έπρεπε να χαρτογραφήσουμε το προφίλ ενός τέτοιου ατόμου θα αρχίζαμε φυσικά από τη θετική ενέργεια και τη γνωριμία με μεγάλο αριθμό ανθρώπων. Κοινωνικός και τέρμα εξωστρεφής. Μα φυσικά ο καλοθελητής γνωριμιών έχει στο μανίκι του πολλούς άσσους για να πετύχει ακόμα και τα Plan B.  Είναι κάτι σαν εγχειρίδιο γι’ αυτόν. Όλα είναι καταγραμμένα στο βιβλίο του μυαλού του. Ένα άλλο χαρακτηριστικό ενός τέτοιου ατόμου είναι και η καλή χρήση της γλώσσας. Πώς άλλωστε θα πείσει τους υποψηφίους για την καταλληλότητα του δείγματος;  Και φυσικά για να μπορέσει να πετύχει αυτά που θέλει ένα τέτοιο άτομο πρέπει να εμπνέει σεβασμό. Δεν πρέπει να τα παίρνουν όλα στο χαβαλέ. Πρέπει στην τελική να δείξουν μαχητικότητα, πώς αλλιώς θα γίνει; Παιδιά, το άτομο κάνει τρομερή προσπάθεια δεν το καταλαβαίνετε;

Και το σκηνικό εξελίσσεται φυσικά εν αγνοία των υποψηφίων. Μια καλή πρωία λοιπόν απλά η προξενήτρα ρωτάει «γιατί είσαι μόνος» και «πόσο καιρό συμβαίνει αυτό». Μέσα σε όλες βέβαια τις κουβέντες, πού να αντιληφθούν οι εμπλεκόμενοι το ψάρεμα που γίνεται περί επιθυμιών, αρεσκειών και φιλοδοξιών. Ούτε ιδέα.  Ώσπου σε κανένα διήμερο έρχεται ένα μήνυμα για καφέ. Τυχαία όμως, προέκυψε να περνάει από εκεί ένας συνάδερφος της προξενήτρας, μια φίλη ή η ξαδέρφη της. Τόσο τυχαία ήταν έξω την ίδια ώρα στην ίδια περιοχή, αλήθεια το κάρμα παίζει παιχνιδάκια με την πάρτη σας, μα τέτοια σύμπτωση; «Κάτι ήθελε να μου δώσει», σας λέει. Φυσικά προσκαλεί το 3ο άτομο να καθίσει στην παρέα σας. Όλα κι όλα, αγενείς δεν είστε.

Κάπως έτσι ξεκινάνε όλες οι ιστορίες έτσι δεν είναι; Κοινοί γνωστοί σου λέει ο άλλος. Αμ δε, αγαπητέ μου. Δεν είναι απλά κοινοί γνωστοί. Είναι αυτός ο ένας που έκανε τον σωστό συνδυασμό single ατόμων στο μυαλό του. Και πιστέψτε με δεν είναι λίγες οι επιλογές του, γιατί ζούμε στην εποχή των αδέσμευτων. Άρα αν το πετύχει, αυτό σημαίνει πως έκανε πολύ καλά τη δουλειά του.

Ματίνες Μανταρινάκη και δασκάλες Αγλαΐες εκεί έξω; Σας έφεξε. Αν υπάρξει ένα τέτοιο άτομο στη ζωή σας θα κινήσει γη και ουρανό να σας δει ζευγαρωμένους. Το αστείο της υπόθεσης είναι πως πολλές φορές η προξενήτρα θέλει πρώτα να βρει ταίρι για τους φίλους της, ενώ για εκείνη δυσκολεύεται. Ίσως βέβαια υπάρχει και μια εξήγηση γι’ αυτό. Τόσα άτομα που απαρτίζουν τον κύκλο αυτού του ατόμου, καθιστούν το έργο δύσκολο. Είναι δυσκολότερο να κάνει κατάσταση για τον εαυτό του. Αν ήταν τόσο απλό, δε θα υπήρχε το προξενιό άλλωστε.

Πιστεύει στην αγάπη και στη δύναμη της σχέσης και προσπαθεί να ευχαριστήσει τα άτομα που είναι δίπλα του. Είτε το θέλουν είτε όχι, την προσπάθειά του θα την κάνει. Τώρα, αν πιάσει ή όχι δεν ξέρουμε, αλλά μια γνωριμία ποιον έβλαψε;

Συντάκτης: Νικολίνα Ανδριάνα Χριστοφόρου
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου

Κάνε σχόλιο!

Έχεις κάποια ιδέα για άρθρο;

Μπορείς να μας προτείνεις ένα θέμα που θα ήθελες να διαβάσεις σε κάποιο απ' τα επόμενα άρθρα μας!
Η προξενήτρα του Pillowfights είναι εδώ για να σου κάνει εύκολη τη ζωή!

Μες στις σελίδες του θα βρείτε τον μαγικό τρόπο για να μην ακούσετε ποτέ ξανά φράσεις του στιλ «Δεν είμαι σε φάση για σχέση».