Οι περισσότεροι έχουμε μια εγγενή ανάγκη για σύνδεση με εκείνον τον σημαντικό άλλο που έχουμε επιλέξει στη ζωή μας και του έχουμε δώσει την ταυτότητα του φίλου, συντρόφου, κολλητού. Η σύνδεση που επιδιώκουμε μπορεί να είναι σωματική, εγκεφαλική, συναισθηματική. Γενικά, προσπαθούμε να βρούμε εκείνον τον έναν που θα ταιριάξει στα κομμάτια μας καλύτερα από οποιονδήποτε άλλο. Εκείνον που θα πούμε στους άλλους πόσο πολύ ταιριάζουμε μαζί του, ακόμη κι αν είμαστε εντελώς διαφορετικοί.

Κάθε σύνδεση έχει τη δική της βαρύτητα κι έχουμε διαφορετικά οφέλη απ’ αυτή. Για παράδειγμα, η ερωτική σύνδεση καλλιεργεί τη χημεία κι απογειώνει τις προσωπικές στιγμές με τον σύντροφό μας. Η εγκεφαλική, όμως, αποτελεί την ομπρέλα για πολλές επιμέρους συνδέσεις. Δεν είναι άλλωστε τυχαία η παραδοχή πως «ο έρωτας περνά απ’ το μυαλό». Και πράγματι, αν δημιουργήσουμε μια ενδιαφέρουσα εγκεφαλική σύνδεση με τον σύντροφό μας, θα καλλιεργηθεί παράλληλα ο ρομαντισμός, η επικοινωνία, τα συναισθήματα, ο ερωτισμός και θα βελτιωθεί η σχέση μας. Άλλωστε, τα γερά θεμέλια κάνουν το ειδύλλιο να διαρκεί στον χρόνο.

Πάμε να δούμε 10 τρόπους με τους οποίους μπορούμε να πέτυχουμε αυτή την πολλά υποσχόμενη σύνδεση;

 

1. Καθημερινές υπενθυμίσεις

Είναι όμορφο να υπενθυμίζουμε στον άνθρωπό μας πόσο ερωτευμένοι είμαστε μαζί του και πόσο χαρούμενοι νιώθουμε κοντά του. Ωστόσο, όταν περάσει ο πρώτος καιρός, τα «σ’ αγαπώ» αρχίζουν να φθίνουν, χωρίς αυτό να είναι απαραίτητα κακό. Ήρθε, λοιπόν, η ώρα να υπενθυμίσουμε στον σύντροφό μας πώς νιώθουμε. Το να μιλάμε ανοιχτά για τα συναισθήματά μας μόνο να μας ωφελήσει μπορεί, συν το ότι θα πέτυχουμε να μας σκέφτεται όλη μέρα και θα ακούσουμε κατά πασά πιθανότητα κι εμείς το γλυκόλογό μας!

2. Καθημερινές συζητήσεις

Οι καθημερινές συζητήσεις μπορεί να είναι σωτήριες, καθώς η επικοινωνία αποτελεί θεμέλιο λίθο για μια υγιή σχέση. Δεν είναι ανάγκη να είναι υψηλού επιπέδου, αρκεί να μιλάμε, να ανταλλάσσουμε απόψεις και να μην αφήνουμε την καθημερινότητα να μας τραβά μαζί της, ξαπλώνοντας στο ίδιο κρεβάτι με το ταίρι και κοιτάζοντας διαφορετικές οθόνες, την ώρα που μοιραζόμαστε τη σιωπή. Κάτι τέτοιο μόνο μας αποξενώνει, ενώ μια όμορφη συζήτηση -ακόμη κι η αντιπαράθεση- μας επιτρέπει να μοιραστούμε ιδέες, εικόνες, σκέψεις.

3. Η τέχνη ενώνει!

Η τέχνη δημιουργήθηκε για να φέρνει ανθρώπους και λαούς εγγύτερα. Έτσι και για το ζευγάρι αποτελεί σανίδα σωτήριας. Δε χρειάζεται, λοιπόν, να μιλάμε συνέχεια με τον σύντροφό μας. Μπορούμε να απολαύσουμε την ίδια μουσική, να ακούσουμε ο ένας αγαπημένα κομμάτια του άλλου, να εκφραστούμε μέσα από στίχους. Η μουσική μάλιστα διεγείρει και την ερωτική διάθεση! Στα ίδια πλαίσια, μπορούμε να διαβάσουμε το ίδιο βιβλίο, το ίδιο ποίημα, να πάμε στην ίδια γκαλερί.

4. Ταινίες και σειρές

Στο ίδιο μήκος κύματος, μπορούμε να καθιερώσουμε μια στις 15 για παράδειγμα, να βλέπουμε ταινίες ή μια σειρά μαζί με το ταίρι, την οποία μπορούμε να επιλέγουμε εναλλάξ, ώστε να μοιραστούμε το γούστο μας και να ανακαλύψουμε το γούστο του ανθρώπου που έχουμε πλάι μας. Μετά την προβολή βέβαια, δεν πάμε για ύπνο, αλλά συζητάμε ό,τι είδαμε, αν μας άρεσε ή όχι, τι θα κάναμε στη θέση των πρωταγωνιστών, αν θέλουμε να υιοθετήσουμε κάτι απ’ αυτά στην πραγματική μας ζωή.

5. Ο έρωτας περνάει από το στομάχι!

Εκτός απ’ το μυαλό, ο έρωτας περνά κι απ’ το στομάχι, όλοι το ξέρουμε αυτό. Μια στο τόσο -αλλά όχι πολύ αραιά- είναι υπέροχο να οργανώνουμε ένα δείπνο μόνο για εμάς και τον σύντροφό μας, είτε στο αγαπημένο μας μαγαζί, είτε στο σπίτι, το οποίο θα έχουμε προετοιμάσει για να τον ευχαριστήσουμε, κι εκείνος αντίστοιχα. Στο τραπέζι θα έχουμε τη ευκαιρία να έρθουμε πιο κοντά, να μοιραστούμε σκέψεις, ανησυχίες, να πούμε τα νέα μας και να κάνουμε σχέδια για το μέλλον.

 

Νιώθεις ασφάλεια στη σχέση σου;

Απάντησε 100 ερωτήσεις στο ψυχολογικό μας τεστ και μάθε!

6. Μικρές συνήθειες

Μπορεί να είναι δύσκολο κάποιες φορές, όμως είναι σημαντικό να μοιραζόμαστε καθημερινές συνήθειες με τον σύντροφο μας, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δε θα αφήνουμε χρόνο για τον εαυτό μας. Για παράδειγμα, μπορούμε κάποιές φορές να κάνουμε μπάνιο μαζί, χωρίς το μπάνιο να συνοδεύεται από έρωτα. Γενικά, μπορούμε να γίνουμε πιο ρομαντικοί, χωρίς απώτερος στόχος μας να είναι να φτάσουμε στο κρεβάτι.

7. Οικειότητα

Είναι πολύ σημαντικό να νιώθουμε άνετα και οικεία με τον σύντροφό μας κι είναι δύσκολο για πολλά ζευγάρια να μοιραστούν τον ίδιο χώρο γυμνοί, χωρίς να καταλήξουν στο κρεβάτι. Η οικειότητα είναι δύσκολο να αποκτηθεί και για τους περισσοτέρους το χωρίς ρούχα σώμα έχει συνδεθεί με ερωτισμό. Ωστόσο, αν συνυπάρχουμε γυμνοί με τον σύντροφό μας χωρίς αυτό να συνοδεύεται πάντα από ερωτικές στιγμές, αποδεικνύουμε πόσο άνετοι είμαστε μεταξύ μας και κυρίως με τον εαυτό μας. Αυτό αμέσως μας κάνει πιο ελκυστικούς και δε χάνεται ο ερωτισμός!

8. Ρομαντικοί καβγάδες

Κατά τη διάρκεια ένας καβγά με τον σύντροφό σας έχετε σκεφτεί ποτέ να μαλώσετε αγκαλιά; Είναι κάτι που όλοι αποφεύγουμε και πιθανώς επιλέγουμε μια γκάμα άλλων συμπεριφορών, όπως φωνές και εκρήξεις θυμού, που ενδέχεται να μετατοπίζουν το πρόβλημα εν τέλει. Δοκιμάστε την επόμενη φορά να μην καθίσετε απέναντι αλλά δίπλα δίπλα. Κατευθείαν ο τόνος της φωνής χαλαρώνει, το πρόβλημα ξεκινά να φαντάζει πιο ρεαλιστικό -αν όχι μικρότερο- και δε γιγαντώνεται απ’ τον θυμό και την πίεσή μας. Ο καθένας μπορεί να καταλάβει και να ακούσει ευκολότερα τον άλλον και έτσι θα λήξει γρηγορότερα το θέμα, κατά πάσα πιθανότητα έχοντας βρει μια λύση!

9. Λίστα μακροπροθέσμων στόχων

Μια ακόμη ιδιαίτερη σύνδεση μπορεί να επιτευχθεί όταν έχουμε κοινά όνειρα και στόχους, γι’ αυτό μια καλή λύση είναι να γράψουμε με το ταίρι μια λίστα με εμπειρίες που θέλουμε να μοιραστούμε και να προσπαθήσουμε να κάνουμε όσα περισσότερα μπορούμε. Η όλη διαδικασία θα μας επιτρέψει να μοιραστούμε στιγμές και να φανταστούμε το μέλλον μας.

10. Ταξίδι για δύο 

Μοναδική ευκαιρία για να έρθουμε πιο κοντά με τον άνθρωπό μας είναι ένα ταξίδι, μερικές μέρες μόνο μαζί του, μακριά απ’ όλους κι απ’ όλα. Υπάρχουν προτάσεις για όλα τα γούστα και μπάτζετ, γι’ αυτό ας μην το αναβάλουμε. Ας οργανώσουμε έστω ένα σαββατοκύριακο, στο οποίο θα έχουμε την ευκαιρία να συγχρονιστούμε χρονικά και συναισθηματικά με το ταίρι και να ζήσουμε τον έρωτά μας όπως στις αρχές.

 

Θέλουμε και τη δική σου άποψη!

Στείλε το άρθρο σου στο info@pillowfights.gr και μπες στη μεγαλύτερη αρθρογραφική ομάδα!

Μάθε περισσότερα ΕΔΩ!

Συντάκτης: Ελένη Ρέκκα
Επιμέλεια κειμένου: Βασιλική Γ.