Η αλήθεια είναι πως τα τελευταία χρόνια, πιο πολύ κοιτάζουμε οθόνες παρά μάτια, πιο πολύ αγγίζουμε πλήκτρα παρά χέρια. Εξαιτίας αυτού του γεγονότος ωστόσο κι όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα, η απόσταση δεν αποτελεί πρόβλημα μιας και με την τόσο άμεση επικοινωνία, φαίνεται σαν να μην υπάρχει και σχεδόν να εκμηδενίζεται. Πλέον, οτιδήποτε επιθυμείς και τη στιγμή που επιθυμείς, μπορείς να επιδιώξεις να το μάθεις σε ο,τι αφορά τους άλλους, από το ν’ ανταλλάξεις μια απλή καλημέρα, να μάθεις τι κάνουν οι δικοί σου, να ενημερωθείς για όσα συνέβησαν ενώ κοιμόσουν, μέχρι και να κανονίσεις κάποιο καφέ ή οποιαδήποτε άλλη κοινωνική συναναστροφή- καμιά φορά και διαδικτυακά!

Τι συμβαίνει όμως όταν υπάρχει ερωτική διάθεση και δεν μπορεί να υπάρξει η κοντινή επαφή; Αναγκάζεσαι να διαφύγεις σε άλλους τρόπους και μέσα και να αφήσεις τη φαντασία σου να καλπάσει. Εδώ η τεχνολογία, γίνεται ο ερωτικός σου βοηθός. Και πόσο πιο απελευθερωτικό από αυτό; Φήμες λένε ότι, μάλιστα, ότι πρακτικές σαν το sexting, το τηλεφωνικό σεξ ή το chat με κάμερα ερωτικού χαρακτήρα διεγείρουν μερικές φορές και περισσότερο από την κανονική επαφή. Γιατί όμως;

Αυτό που παρατηρείται στην από κοντά προσέγγιση του σεξουαλικού συντρόφου είναι ότι μια κάποια ντροπή υπάρχει, μια προκατάληψη για το αν θα αρέσεις όπως είσαι, ένα ταμπού για το πώς θα κάνεις αυτό που θες, αλλά και πώς θα δώσεις να καταλάβει στον άλλον τι σου αρέσει, οπότε συνολικά τα παραπάνω φαίνεται να φέρουν μια κάποια δυσκολία και σίγουρα κάνουν τις πρώτες φορές να καταλήγουν σε αμήχανες αναγνωριστικές επαφές. Ακριβώς δηλαδή ό,τι δε γίνεται στο σεξ εξ αποστάσεως. Σαφώς και για να τα πούμε όπως είναι τα πράγματα, τίποτα δε θα μπορέσει ποτέ να συγκριθεί με το άγγιγμα και την επαφή των σωμάτων, ωστόσο, άνθρωποι οι οποίοι ζουν τον έρωτά τους από απόσταση, μπορούν να απολαύσουν ο ένας τον άλλον και να αισθανθούν ερωτική διέγερση με τη βοήθεια της τεχνολογίας, κι αυτό ναι, είναι πολύ σημαντικό. 

Μπορεί όντως η απρόσωπη επικοινωνία να μαστίζει στις μέρες μας και να μας απομακρύνει, αλλά στην προκειμένη περίπτωση μας βολεύει να κάνουμε το κομμάτι μας, είτε αν μας χωρίζουν καμιά 500αριά χιλιόμετρα, είτε αν δεν ψαχνόμαστε για κάτι πιο μόνιμο και σίγουρα μπορεί να αποτελέσει και μια καλή εναλλακτική του πορνό με διάδραση (και φυσικά συναίνεση). Στην περίπτωση, μάλιστα, που έχεις μια μόνιμη σχέση κι οι συνθήκες σε αναγκάζουν να την έχεις εξ’ αποστάσεως, αν έχεις και λίγη φαντασία παραπάνω μπορείς να την απογειώσεις και να την κάνεις και καλύτερη από πριν, προσθέτοντας στο μενού το τηλεφωνικό σεξ κι εκείνο μέσω μηνυμάτων.

Οι φίλοι μας οι Ελβετοί λένε, επίσης, ότι το σεξ από απόσταση όχι μόνο ενισχύει τη διάθεση και τη διέγερση, αλλά μας βοηθάει και στο άγχος. Όπως σε οτιδήποτε άλλο στη ζωή, το πώς και γιατί συμβαίνει είναι ζωτικής σημασίας για να μπορέσει κανείς να πάρει όλα όσα προσφέρει το sexting για την ψυχική υγεία. Σίγουρα πάντως, δεν αφορά πάντα μια γρήγορη, virtual σεξουαλική εκτόνωση. Μερικές φορές, π.χ., κάνεις sexting για άλλους λόγους- όπως για παράδειγμα για να πάρεις επιβεβαίωση ή ως μια μορφή προκαταρκτικών, μέχρι να βρεθείτε και να γίνουν κι από κοντά όσα λέτε. Άσε που με το σεξ εξ’ αποστάσεως δε χρειάζεται να αρκεστείς σε έναν ερωτικό σύντροφο κι έτσι μπορείς να εμπλουτίσεις περισσότερο τις γνώσεις σου γύρω από αυτό το κομμάτι.

Εν τέλει, κάπως φαίνεται ότι και πιο ζουμερό φαίνεται να είναι το σεξ εξ αποστάσεως και πιο απελευθερωτικό. Κι ας μην είναι σαν το κλασικό κι αγαπημένο, μια δοκιμή την αξίζει.

Συντάκτης: Ελένη Ιστορίου
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου