Ένα απ’ τα ομορφότερα στάδια μια γνωριμίας είναι αυτό του φλερτ. Είναι η περίοδος εκείνη που ακόμα δυο άνθρωποι γνωρίζονται και ανακαλύπτουν τα πρώτα στοιχεία ο ένας για τον άλλο. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη μαγεία απ’ τον έρωτα, να ξέρεις πως ο άνθρωπος που σε φλερτάρει είναι κάποιος που θέλει να είναι μαζί σου. Ο άνθρωπος αυτός θα σου πει αυτό που βλέπει σε σένα, ίσως κάτι που δεν έχεις αντιληφθεί ή που σου μοιάζει συνηθισμένο κι αυτονόητο. Για εκείνον τον άνθρωπο αυτό είναι έντονο και θα το εκφράσει μέσα από λέξεις, πράξεις ή και από μια ματιά γεμάτη θαυμασμό. Το πρόσωπο αυτό δε θα χάσει στιγμή την ευκαιρία να μοιραστεί μια κουβέντα μαζί σου, μια «καλημέρα», μια «καληνύχτα». Μέσα απ’ την επικοινωνία, ένα συναίσθημα θα αρχίσει να καλλιεργείται και μια αγάπη θα είναι προ των πυλών να ανθίσει. Εμείς, καταφέραμε και συγκεντρώσαμε τις πιο ευφάνταστες και έξυπνες «καληνύχτες» για τον άνθρωπο, που απασχολεί το μυαλό σου κατά τη διάρκεια της μέρας, για να σε σκέφτεται λίγο πριν πέσει για ύπνο.

 

1. Μια φωτογραφία 

Μια δική σου φωτογραφία, ίσως με πιζάμες -ανάλογα και τον βαθμό οικειότητας- που θα μοιράζεσαι την καληνύχτα σου αγκαλιά με ένα βιβλίο, δίπλα στην τηλεόραση ή ακόμη με το αγαπημένο σου αντικείμενο –αν βέβαια υπάρχει– θα κάνει το πρόσωπο που σε ενδιαφέρει να κοιμηθεί με την εικόνα σου κατά νου.

 

2. Ένα τραγούδι 

Μπορείς να μοιραστείς με το άτομο που σε νοιάζει ένα από τα αγαπημένα σου τραγούδια ή ακόμη να τον ενημερώσεις ποιος είναι ο αγαπημένος σου ερμηνευτής και να εξηγήσεις του λόγους που εκτιμάς και θαυμάζεις αυτό τον άνθρωπο. Τα τραγούδια προσφέρονται και για να στείλεις πλαγίως ένα μήνυμα που δε θες να πεις ξεκάθαρα.

 

3. Delivery

Μπορείς να τολμήσεις να στείλεις φαγητό που έχεις ήδη πληρώσει. Αν για παράδειγμα το πρόσωπο είναι λάτρης της πίτσας και ξέρεις πως εκείνη την ώρα βλέπει αγώνα ή ταινία, κάνε μια έκπληξη και στείλει μια πίτσα γίγας που θα θυμάται για πάντα. Μάθε ποιες είναι οι γευστικές επιλογές του ατόμου που σε ενδιαφέρει και να ‘σαι σίγουρος πως η «καληνύχτα» σου θα μείνει ανεξίτηλα χαραγμένη!

 

4. Ένα γλυκάκι 

Ποιος είπε ότι η πάστα παχαίνει; Σώπα καλέ, δεν ξέρουν! Επισκέψου το ζαχαροπλαστείο της γειτονιάς, πάρε ένα κουτί γλυκά και πήγαινε εσύ τις πάστες, λέγοντας «καληνύχτα» και πως δήθεν τυχαία περνούσες από εκεί. Ε, το πρόσωπο θα είναι ντροπή να μην κατέβει έστω στην εξώπορτα να πάρει τα γλυκά και -πού ξέρεις; ίσως σου δώσει κι ένα γλυκό φιλί.

 

5. Ένα μήνυμα

Το πιο απλό -και παράλληλα διαχρονικά όμορφο- είναι ένα μήνυμα, με το οποίο θα δείχνεις στον άλλον ότι νοιάζεσαι και τον σκέφτηκες. Ότι θυμήθηκες να στείλεις ένα μήνυμα, πως ίσως είδες κάτι που σε έκανε και τον θυμήθηκες. Μια απλή δικαιολογία, που ίσως να μη μοιάζει τόσο πειστική, αλλά θα είναι η αφορμή να στείλεις ένα μήνυμα, να ανοίξεις κουβέντα και να πεις μια γλυκιά καληνύχτα.

 

 

6. Μια απορία 

Μια άλλη έξυπνη κίνηση είναι να ρωτήσεις στο πρόσωπο κάτι για ένα θέμα που γνωρίζει αρκετά καλά και σίγουρα θα ενθουσιαστεί για το ενδιαφέρον που θα δείξεις. Κάπως έτσι θα ανοίξει συζήτηση και αν υπάρχει χρόνος ίσως η κουβέντα να κρατήσει παραπάνω και να σας πάρει ο ύπνος στο ακουστικό.

 

7. Μια ενδιαφέρουσα πρόταση

Μπορείς να προτείνεις να επιλέξετε μαζί μια ταινία -αν ο άλλος είναι λάτρης των ταινιών- και να την δείτε την ίδια στιγμή καθένας στον χώρο του. Μπορείτε παράλληλα να σχολιάζετε την ταινία με το κινητό σας και να δημιουργήσετε ένα κλίμα συντροφικότητας, ακόμη κι αν δεν είστε κοντά.

 

8. Ένα ηχητικό 

Μια γλυκιά καληνύχτα με τη χροιά της φωνής σου είναι πάντα θελκτική. Είναι εκείνη που μπορεί να κάνει τον άλλον να ηρεμήσει, να χαλαρώσει και να νιώσει γαλήνια λίγο πριν ξεκουραστεί. Κάπου εκεί πριν κλείσει τα μάτια του, θα έχει ένα μήνυμα στο κινητό που θα μπορεί ανά πάσα στιγμή να παίξει σε αναπαραγωγή.

 

9. Ένα αστείο βίντεο

Ένα αστείο βίντεο, που σε έκανε και γέλασες, μπορείς να το μοιραστείς με τον άνθρωπό που σε ενδιαφέρει και φλερτάρετε για να του φτιάξεις τη μέρα. Μπορείς να το στείλεις και να το σχολιάσετε και να ανταλλάξετε κάποια σχετικά μηνύματα λίγο πριν τον ύπνο. Αν τώρα ξέρεις και τα ενδιαφέροντά του, μπορείς να επιλέξεις κάτι σχετικό.

 

10. Παιχνίδι ερωτήσεων

Μπορείς να στείλεις «καληνύχτα» και αν ο άλλος είναι ευδιάθετος να προτείνεις το παιχνίδι των τριών ερωτήσεων. Επιτρέπεις στον άλλον να σε ρωτήσει κάτι που θα τον ενδιέφερε κι εσύ προθυμοποιείσαι να απαντήσεις με ειλικρίνεια. Βέβαια, στις απαντήσεις σου, θα δώσεις μια εσάνς μυστηρίου, για να θελήσεις να εξαντλήσει και τις υπόλοιπες δυο ερωτήσεις του. Με την τακτική αυτή, έχεις πλέον καταφέρει να εξάψεις το ενδιαφέρον και το βράδυ αυτό να αφήσει τον άλλον με πολλές υποσχόμενες επιθυμίες προς υλοποίηση.

 

Δέκα διαφορετικές προτάσεις για «καληνύχτα», δέκα διαφορετικές στιγμές που μπορείς να βιώσεις με το πρόσωπο που σ’ ενδιαφέρει σου. Όλα είναι θέμα ενέργειας και διάθεσης. Αν η διάθεση δεν είναι ευχάριστη, δεν υπάρχει λόγος για μια τέτοια προσπάθεια. Σίγουρα, χρειάζεται χαρά και μαγεία για να μεταφέρεις θετική ενέργεια στο άτομο που σε ενδιαφέρει.

Συντάκτης: Αλεξάνδρα Τσότσου
Επιμέλεια κειμένου: Βασιλική Γ.