Στον έρωτα είμαστε με το ένα μάτι μονίμως στο κινητό. Είναι κανόνας βέβαια που μέσα στα χρόνια έχει δει κάποιες διαφοροποιήσεις, καθώς κάποτε το σύστημα ήθελε απανωτούς βομβαρδισμούς από ειδοποιήσεις και λάικς ως προπομπούς του μηνύματος που πάντα ερχόταν. Τώρα, το μήνυμα έρχεται μεμονωμένα, χωρίς να συνοδεύεται από τυμπανοκρουσίες και μπορεί να μας κάνει να το περιμένουμε ξάγρυπνοι τα μαύρα μεσάνυχτα, χωρίς να έχουμε έστω μία ένδειξη ότι θα συμβεί.

Αλλά ακόμα και στα πρώτα μηνύματα που θα στείλει κάποιος, υπάρχει ο άγραφος νόμος του «τι κάνεις; Όλα καλά;» το οποίο και είναι ό,τι πιο άβολο κι ακαθόριστο μπορείς να στείλεις, και που ταυτόχρονα απεχθανόμαστε αφάνταστα όλοι, αποστολείς και δέκτες μαζί. Όσο κι αν το σιχαίνονται οι μεν θα το στείλουν όμως κι όσο κι αν το σιχαίνονται οι δε καμιά φορά θ’ απαντήσουν γιατί είναι η εύκολη κι ασφαλής λύση. Άραγε, υπάρχει κάποιος τρόπος να ξεχωρίσουμε τα τυπικά μηνύματα «τι κάνεις» από μηνύματα από άτομα που περίμεναν μια αφορμή να μας μιλήσουν και να μας φλερτάρουν;

 

1. Μηνύματα που λαμβάνουμε μετά από τυχαία συνάντηση

Το να μας δει ή να δούμε κάποιον από κοντά, από κοινές παρέες ή ακόμα κι ως παρουσία μέσα σ’ έναν χώρο είναι αρκετό πολλές φορές για να υπάρξει αυτή η ώθηση για να πέσει το πρώτο μήνυμα. Εκεί, τίποτα δεν είναι τυπικό και δε λέγεται για να ειπωθεί. Ήρθε η σπίθα που έφερε τη σκέψη κι αυτή με τη σειρά της το μήνυμα.

 

2. Μηνύματα που έρχονται μετά από χωρισμό

Σε αρκετούς έτυχε να χωρίζουν και λίγο διάστημα μετά να παίρνουν μήνυμα από κάποιο παλιό γνωστό ή ακόμα κι από ένα άτομο που γνωρίζουν πολύ λίγο. Εάν δεν έχει περάσει πολύς χρόνος από τον χωρισμό μας, μπορούμε να καταλάβουμε ότι ο αποστολέας μάλλον παραμόνευε στη γωνία και περίμενε την κατάλληλη στιγμή για να κάνει κίνηση όταν πια θα είχε κι επίσημα το δικαίωμα, χωρίς να φανεί ότι χώνεται.

 

3. Μηνύματα από παλιά φλερτ

Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις φλερτ οι οποίες δεν κατέληξαν κάπου, είτε επειδή το timing δεν ήταν σωστό είτε γιατί έφταιξαν οι δουλειές, οι πρώην, οι νυν, τα φεγγάρια που λέει ο λόγος. Το να μας στείλει μήνυμα ένα παλιό φλερτ μόλις υπάρξει η υποψία ότι είμαστε διαθέσιμοι, μας δείχνει ξανά ότι μάλλον η φλόγα δεν έσβησε ποτέ. Ειδικά αν αυτό το μήνυμα δεν έρθει μετά από δική μας δραστηριότητα στα σόσιαλ, αλλά προκύψει σε μέρα διαδικτυακής απουσίας από πλευράς μας.

 

 

4. Μηνύματα μετά από ποστάρισμα στα social media

Όσον αφορά το διαδικτυακό φλερτ, τις περισσότερες φορές το μόνο που χρειάζεται είναι ένα τραγούδι που ποστάραμε ή μια φωτογραφία για να γίνει η αρχή- εν αντιθέσει με το αμέσως πάνω σενάριο. Τις περισσότερες φορές είναι σαν να μοιραζόμαστε ένα κομμάτι του εαυτού μας κι από εκεί θα πιαστεί και το άτομο που θα μας στείλει, ειδικά αν επιλέξει να το σχολιάσει και να το πάρει ως αφορμή για να συνεχίσει τη συζήτηση.

 

5. Το «είδα αυτό και σε θυμήθηκα»

Πάντα θα κολακευόμαστε όταν ένα άλλο άτομο μας λέει ότι μας θυμήθηκε επειδή έζησε κάτι που το συνέδεσε μαζί μας, γιατί δείχνει ότι έχουμε εντυπωθεί στη σκέψη του με τρόπους που δεν είχαμε καταλάβει. Το ότι κολακευόμαστε βέβαια το ξέρει κι ο αποστολέας του μηνύματος και σαν αφορμή θα το χρησιμοποιήσει.

 

6. Τα γενέθλια

Τα γενέθλιά μας είναι πάντα η τέλεια αφορμή για κάποιον που ενδιαφέρεται για να κάνει την πρώτη κίνηση και να στείλει ένα μήνυμα. Δεν είναι ανάγκη να ψάξεις να βρεις κάποια έξυπνη ατάκα ή κάποιον άλλο τρόπο για να ξεκινήσει η συζήτηση, το «χρόνια πολλά» είναι έτοιμο και περιμένει το επιδόρπιο. Είναι στο χέρι του καθενός πώς θα καθοδηγήσει τη συζήτηση μετά.

 

7. Μηνύματα που έχουν να κάνουν με την ασχολία μας

Πολλές φορές η τέλια αφορμή κρύβεται στις λεπτομέρειες που είναι κι εμφανής. Εάν σπουδάζουμε μπορεί να δεχτούμε ένα μήνυμα για σχετική βοήθεια με το πανεπιστήμιό μας ή με κάποιο μάθημα, εάν εργαζόμαστε ίσως λάβουμε ένα μήνυμα σχετικό με την εργασία μας. Γενικώς η προσωποποιημένη αποστολή που ρωτάει τι κάνουμε, αλλά ταυτόχρονα θέλει να ασχοληθεί και με κάτι που μας ενδιαφέρει, είναι φλερτ, κι όχι ένα τυπικό μήνυμα.

 

8. Ο φιλόζωος

Όσοι έχουμε κατοικίδια, δίνουμε την αφορμή στο πιάτο. Πάντα θα δείχνουμε πόσο τ’ αγαπάμε και θα ποστάρουμε τις καθημερινές τους βλακείες χωρίς καμία ντροπή και κανένα έλεος. Κάπως έτσι ανοίγουμε τον δρόμο σε όποιον ψάχνει αφορμή, να τη βρει στη μορφή του τετράποδου –ή κι όχι– φίλου μας. Πώς ξεχωρίζεις τώρα το τυπικό από το φλερτ; Και πάλι με την αμεσότητα. Ή μάλλον με τη μη αμεσότητα. Το να σχολιάσει λοιπόν ή να πάρει αφορμή με ποστ που έκανες έναν μήνα πριν ή σε στόρι που κατέβηκε, δείχνει κάποιον που ήθελε να στείλει αλλά κολλούσε.

 

9. Μήνυμα για βοήθεια

Ένας πολύ πονηρός τρόπος για να επιστρέψει κάποιος στη ζωή μας, είναι να μας ζητήσει βοήθεια σε κάτι που ήδη ξέρει ότι δε θα μπορούμε να αρνηθούμε ή για κάτι που ξέρει σίγουρα θα έχουμε μια απάντηση να δώσουμε. Και κάπως έτσι οι ίδιες μας οι ικανότητες γυρνάνε μπούμερανγκ ή λειτουργούν υπέρ μας- όπως το πάρει κανείς.

 

10. Το ορθόδοξο «γνωριζόμαστε από κάπου;»

Να γνωριζόμαστε δεν παίζει, να μας έχει βάλει στο μάτι παίζει πάρα πολύ. Όταν παίρνουμε αυτό το μήνυμα μπορούμε να είμαστε σχεδόν σίγουροι ότι κάναμε εντύπωση χωρίς αναγκαστικά να μας ξέρει και προσωπικά. Κι όχι δε γνωρίζεστε από κάπου, αλλά να είσαστε σίγουροι ότι εάν εξελιχθεί η κουβέντα θα μάθετε από πού σας -γνώρισε- ο αποστολέας. Βέβαια ας δώσουμε κι ένα red flag εδώ για το κλισέ, για να μην πείτε ότι δε σας το είπαμε.

 

 

Θέλουμε και τη δική σου ιστορία!

Στείλε το άρθρο σου στο info@pillowfights.gr και μπες στη μεγαλύτερη αρθρογραφική ομάδα!

Μάθε περισσότερα ΕΔΩ!

Συντάκτης: Σμαράγδα Σαββίδου
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου