Οι μύστες του internet σήμερα θα καταλάβουν αμέσως το θέμα μας. Οι υπόλοιποι πάρτε καρέκλα και βολευτείτε να εξηγήσουμε. Σήμερα βλέπουμε unpopular opinions, γνωστά στο διαδικτυακό κοινό ως απόψεις για τις οποίες αξίζουμε δημόσιο λιθοβολισμό, αφού δεν υπάρχουν και πολλοί που να συμφωνούν μ’ αυτές, εξού και το «unpopular». Εμείς θα παραθέσουμε 10 που αφορούν τα ερωτικά μας και τι άρθρο θα ήταν αν δεν τα συζητούσαμε και λίγο.

 

1. Ο γάμος είναι επαγγελματική συμφωνία

Μυρίζει δικαιολογία ο γάμος από την αγάπη μέχρι το διαζύγιο. Εάν ζεις σε μια χώρα όπου γίνονται ακόμα γάμοι για πιο μεγάλα συμφέροντα, τότε μπορείς να δεις καθαρά τον γάμο σαν επαγγελματική συμφωνία. Εάν όχι, τότε σου έχω νέα, οι πιο πολλοί παντρεύονται για τη δεξίωση και τα λεφτά από τα σόγια. Πλέον δεν έχει τόσο βάρος ο γάμος σαν μυστήριο στην εκκλησία, όσο η πλάκα και το γέλιο που θα κάνεις με την παρέα και την οικογένειά σου έχοντας ταυτόχρονα δίπλα σου ένα άτομο το οποίο διάλεξες για να περάσεις ένα μεγάλο μέρος της ζωής σου μαζί του. ‘Λαρώστε Ωνάσηδες, δεν κυνηγάει κανείς τα λεφτά σας.

 

2. «Δεν είμαστε ζευγάρι μέχρι να με ρωτήσεις εάν θέλω να είμαστε μαζί»

Λίγο διφορούμενο αυτό. Άποψή μου; Μόνο σε εξαιρετικά περίεργες περιπτώσεις θα χρειαστεί μια διαλεύκανση ως προς το τι είστε κι αν χρειάζεται θα συμβούλευα μια ανασκόπηση της σχέσης αυτής αλλά και του ατόμου που έχετε απέναντί σας. Στις εποχές μας πια, η αποκλειστικότητα έρχεται μόνη της χωρίς επίσημες ανακοινώσεις ή ερωτήσεις. Αυτό βέβαια εξαρτάται κι από τα άτομα στη σχέση και κατά πόσο είναι λάτρεις της ταμπέλας.

 

3. Ο έρωτας κι η συνήθεια συγχέονται εύκολα

Αυτό είναι κάτι που το ξέρουμε βαθιά μέσα μας αλλά σπάνια έχουμε τα κότσια να το παραδεχτούμε. Όσο κι αν δε θέλουμε να πούμε ότι αυτή η φράση ισχύει, ισχύει και παρά-ισχύει. Είναι πολύ εύκολο να μπερδέψουμε τον έρωτα με τη συνήθεια και η συνήθεια είναι αυτή που κάνει πολλές φορές τον χωρισμό αβάσταχτο κι όχι ο απέραντος -και καλά- έρωτάς μας.

 

4. Αν δεν την ποστάρεις δεν είναι σχέση

Όπως τα social media ελέγχουν πλέον διάφορα στοιχεία της καθημερινής μας ζωής, δε θα μπορούσαν να μην επέμβουν και στα ερωτικά μας. Όντως unpopular opinion, αφού ζούμε στην εποχή που πρέπει να σταμπάρουμε το ταίρι μας μην τυχόν και πεταχτεί κανένας γύπας από το πουθενά με τα νύχια έτοιμα. Ζουν ανάμεσά μας όμως κι οι άνθρωποι που δε θέλουν να προβάλουν τη σχέση τους ή κι αυτοί που απλώς βρίσκουν τη φωτογραφία όμορφη και την ποστάρουν. Εν κατακλείδι; Ηρεμήστε με τα social media, σεβαστείτε οποιαδήποτε επιθυμία έχει το ταίρι σας πάνω σ’ αυτό κι εμπιστευτείτε το.

 

 

5. Η διαφωνία δεν είναι το αλάτι στη σχέση

Κι αυτή η άποψη δικαίως στο μικρό Hall of Fame που δημιουργήσαμε εδώ. Αυτή η σύνδεση που έχει συμβεί με τους καβγάδες και το πάθος πρέπει να τελειώσει. Γενικώς πρέπει να τελειώσει η άποψη πως το πάθος είναι κάτι καλό. Δεν είναι. Κι έχει τεράστια διαφορά με τον πόθο, που είναι κάτι καλό. Jam good που λέει και ο Τζόι. Το να συνδέουμε τη διαφωνία και την ένταση με τον έρωτα, είναι σαν να δίνουμε έστω κι ένα παραθυράκι στα εγκλήματα πάθους, και σε φράσεις τύπου «γιατί την αγαπούσε υπερβολικά το έκανε». Όχι.

 

6. Το κέρατο συγχωρείται και ξεπερνιέται κιόλας

Αυτό εξαρτάται βεβαίως από το άτομο. Δεν είναι ψέμα ότι βλέπουμε πολλά ζευγάρια να συγχωρούν το κέρατο κι ίσως γι’ αυτό κι αυτή η άποψη να κατέληξε σ΄αυτή τη λίστα. Κανείς δεν μπορεί να διαφωνήσει ότι μια απιστία ή σχεδόν απιστία μπορεί να προκαλέσει σοβαρές ανασφάλειες στο άλλο άτομο. Γι’ αυτό κι είναι στο χέρι του καθένα μας να πάρει την απόφασή του. Και ναι το κέρατο ξεπερνιέται και μπορεί η σχέση να πάει και μια χαρά. Ασχέτως που για κάποιους είναι κόκκινη γραμμή. Αυτό δε σημαίνει πως δεν υπάρχουν κι οι άλλοι- που είναι πολλοί.

 

7. Τα κεράσματα είναι ηλίθια

Το οικονομικό και το κέρασμα είναι λόγοι που δόθηκαν άπειρα παπούτσια στο χέρι. Κατ’ εμέ, ναι, πρέπει να είναι από μισά κι ειδικά στις αρχές μιας σχέσης. Κανείς δε χρωστάει σε κανέναν κάτι παραπάνω ειδικά όταν είμαστε σε στάδια γνωριμίας. Όταν μπούμε στο στάδιο της σχέσης και μπορούμε να συζητάμε πιο άνετα γι’ αυτά τα πράγματα, τότε θα κάνουμε και τους λογαριασμούς μας ανάλογα, χωρίς βέβαια η ζυγαριά να κλίνει προς ένα απ’ τους δύο- ειδικά λόγω φύλου.

 

8. Μπορείς να ξε-αγαπήσεις αλλά μένει η εκτίμηση

Αγαπάς δηλαδή εσύ ακόμη τον πρώην που είχες στο λύκειο; Έλεος πια με τα παντοτινά. Είναι στο πρόγραμμα κι αυτό πώς να το κάνουμε.

 

9. Η επαφή είναι τόσο σημαντική

Έχει σημασία, ναι. Κι επιτέλους σπάσαμε το ταμπού γύρω από τον τομέα αυτό και του δώσαμε τη σημασία που του αναλογεί. Φαντάζεστε να είστε μ’ έναν άνθρωπο και να ανακαλύψετε μετά από καιρό ότι σ’ εκείνο το κομμάτι δεν ταιριάζετε; Όσο και να το αρνούμαστε χάριν συναισθημάτων, παίζει ρόλο και μάλιστα πολύ μεγάλο. Γι’ αυτό ας περάσουμε ωραία, πάντα με ασφάλεια!

 

10. «Αν μπορείς χωρίς τον άλλον δεν είσαι ερωτευμένος»

Κάτι που επαναλάβαμε σε αυτήν την κολάσιμη στήλη και θα το πούμε ξανά και τώρα είναι πως είναι ζωτικής σημασίας να στεκόμαστε στα δικά μας πόδια πριν βρούμε ένα άλλο ζευγάρι πόδια να σταθούν δίπλα μας κι όχι να σταθούμε εμείς επάνω τους. Είμαστε ο εαυτός μας πριν απ’ όλα και θα παραμείνουμε ανεξάρτητες οπτασίες στην οποιαδήποτε σχέση κάνουμε.

Συντάκτης: Σμαράγδα Σαββίδου
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου