Όλοι λίγο πολύ βγήκαμε τα ραντεβουδάκια μας, άλλα πέτυχαν άλλα απέτυχαν, άλλα έβγαλαν κάπου κι άλλα όχι. Ο σκοπός ενός ραντεβού είναι να γνωρίσουμε το άλλο άτομο που είναι μαζί μας και το άλλο άτομο να γνωρίσει εμάς. Ίσως μερικοί από μας να μπούμε και στη διαδικασία να διαβάσουμε διάφορα άρθρα για να πάρουμε καμιά ιδέα για ερωτήσεις που θα ήταν ωραίο να τις κάνουμε ή τέλος πάντων κάποια άλλη ιδέα για το τι να πούμε και για το δικό μας εαυτό. Υπάρχουν τύποι και είδη ραντεβού, και σήμερα θα μιλήσουμε για το «Done That Dating».

Για όσους δεν το ξανάκουσαν θα το εξηγήσουμε και είμαι σχεδόν σίγουρη ότι μόλις αντιληφθείτε για τι θα μιλήσουμε σήμερα, θα καταλάβετε ότι το περάσατε τουλάχιστον μια φορά στη ζωή σας. Το «Done That Dating» λοιπόν είναι ένας ορισμός ο οποίος επεξηγεί τα ραντεβού στα οποία ουσιαστικά κοντραριζόμαστε με τον συνομιλητή μας. Απ’ ό,τι φαίνεται, η ουσία του ραντεβού καταλήγει να είναι ένας συνεχής ανταγωνισμός για το ποιος έκανε τι και πότε και ποιος από τους δυο είναι ο καλύτερος. Το αστείο/περίεργο είναι πως συμβαίνει τόσο συχνά που καταλήξαμε να έχουμε κι ορισμό γι’ αυτό. Τόσο πολύ εγωιστές και αυτο-γλυφτρόνια γίναμε ρε παιδιά; Πώς γίνεται αυτό; Οργανικά κι αναπάντεχα συνήθως.

 

 

Η πρώτη αντίδραση ενός ατόμου που δε βρέθηκε σε τέτοιο ραντεβού ίσως να είναι κάπου κοντά στο «γιατί»; Κι αυτή είναι κι η αντίδραση όλων εμάς που βρεθήκαμε σε τέτοια ραντεβού ή γνωριμίες. Για κάποιους από εμάς είναι αναμφίβολα ό, τι πιο εκνευριστικό θα μπορούσαμε να συναντήσουμε ποτέ. Διότι εμείς δεν προσεγγίσαμε με την προοπτική να συναγωνιστούμε ή να κονταροχτυπηθούμε για το οτιδήποτε. Δεν έχουμε την ανάγκη να παρελάσουμε τα «επιτεύγματά» μας και το πράγμα χειροτερεύει όταν μιλάμε και για πράγματα που δεν είναι και ουσιαστικά επιτεύγματα. Βέβαια το επίτευγμα για τον κάθε άνθρωπο ίσως να σημαίνει κάτι διαφορετικό αλλά και πάλι, το να ακούς για ερωτικές κατακτήσεις και περιπτύξεις του άλλου που μεταδίδονται με ύφος χιλίων καρδιναλίων, ακόμα κι αν θα τις θεωρούσαμε κι εμείς επιτεύγματα, με τέτοιο υφάκι χάθηκαν όλα.

Με λύπη οφείλω να ομολογήσω ότι, εάν ποτέ βρεθούμε σε ένα τέτοιο ραντεβού ή γνωριμία, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να έχουμε να κάνουμε με ένα άτομο που έχει κρυμμένες πολλές ανασφάλειες ή ακόμα δεν έχει ωριμάσει για να καταλάβει τι ακριβώς θέλει και τι χρειάζεται. Είναι στο χέρι μας να μάθουμε εάν ήταν απλώς υπερβολικό άγχος που βγήκε έτσι ή αν όντως το πρόβλημα είναι βαθύτερο. Ούτως ή άλλως, όπως δεν αρέσει σε μας να δημιουργηθεί μια αδιάσειστη άποψη για το άτομό μας από μια μόνο συνάντηση, έτσι κι εμείς δεν πρέπει να κάνουμε το ίδιο.

Κομματάκι δύσκολο βέβαια να γίνει αυτό, ειδικά εάν κι εμείς οι ίδιοι δεν έχουμε χρόνο να «σπαταλήσουμε» ή εάν ενοχληθήκαμε εξαιρετικά από αυτό το ραντεβού. Υπό καμία περίπτωση όμως δεν πρέπει να νιώσουμε άσχημα για το τι κάναμε εμείς, για το τι ζήσαμε και πώς βλέπουμε εμείς τα πράγματα γύρω μας. Επειδή αποφάσισε το άτομο που έχουμε απέναντί μας να ξετυλίξει ολόκληρο το βιογραφικό του για κάποιο περίεργο λόγο που δεν καταλάβαμε, δεν είναι ανάγκη να το ξεδιπλώσουμε κι εμείς και υπό καμία περίπτωση δε πρέπει να νιώσουμε άσχημα για εμάς.

Αυτή η συμπεριφορά τις περισσότερες φορές δε συμβαίνει επίτηδες για να νιώσουμε εμείς άσχημα. Μην ξεχνάτε ότι μιλάμε με ένα άτομο που τώρα γνωρίζουμε, άρα δεν έχει και κάποιο ουσιαστικό λόγο να μας μειώσει από κακία. Δε φταίμε εμείς. Μάλλον κάτι πήγε λάθος στη μεταβίβαση των συναισθημάτων και του χαρακτήρα του ατόμου που έχουμε απέναντί μας. Όπως εμείς δεν ξέρουμε ακριβώς πώς να προσεγγίσουμε το άλλο άτομο (αφού δεν το ξέρουμε κιόλας) έτσι κι αυτό δεν ξέρει πώς να προσεγγίσει εμάς.

Κάθε φορά που βγαίνουμε ραντεβού ή κάνουμε μια καινούργια γνωριμία το παίζουμε 50-50. Είτε θα γνωρίσουμε ένα άτομο που θα μας γοητεύσει, είτε το πράγμα τα πάει πολύ στραβά. Μπορούμε πάντα, ν’ ανοίξουμε το στόμα μας και να κόψουμε τη φόρα της περιαυτολογίας του άλλου δείχνοντας ότι δεν πολυγουστάρουμε ό,τι ακούμε. Κι αν είναι να γίνεται αγώνας διαρκώς για το πόσα κάναμε χώρια, μάλλον είναι γιατί δε θα τα κάνουμε ποτέ μαζί. Οπότε καληνύχτα σας.

 

Θέλουμε και τη δική σου ιστορία!

Στείλε το άρθρο σου στο info@pillowfights.gr και μπες στη μεγαλύτερη αρθρογραφική ομάδα!

Μάθε περισσότερα ΕΔΩ!

Συντάκτης: Σμαράγδα Σαββίδου
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου