Έχεις μοιραστεί πολλά με τους κολλητούς σου! Στιγμές που σας έφεραν πιο κοντά και χάραξαν την κοινή σας πορεία στο μονοπάτι της ζωής. Έχετε ζήσει κι έχετε κάνει τόσα πολλά μαζί, που αυτοί οι άνθρωποι αποτελούν πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της καρδιάς σου. Γι’ αυτό κι είναι οι μόνοι που μπορούν να σε οδηγήσουν στα πρόθυρα του γκρεμού από ντροπή, με τις σκανταλιές και τα τεχνάσματά τους. Αν είναι πραγματικοί κολλητοί, λοιπόν, έχουν στην κατοχή τους φωτογραφίες που μπορούν, στην κυριολεξία, να σε καταστρέψουν.

Κι επειδή τους χαρακτηρίζει μια παιχνιδιάρικη πονηριά, θα τις μοιραστούν με ολόκληρο το σύμπαν όποτε τους κάνει κέφι. Θα δεις την αναφορά του ονόματός σου σε οποιαδήποτε πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης και θα καταλάβεις αμέσως περί τίνος πρόκειται! Έτσι, με την καρδιά στο στόμα και χέρια που τρέμουν, θ’ ανοίξεις δειλά-δειλά την κοινοποίηση τέλος πάντων, για να δεις τι θυμήθηκαν να δημοσιεύσουν απ’ το πουθενά, μόνο και μόνο για να σε ρεζιλέψουν. Πάντα με την καλή έννοια φυσικά!

Θα κοκκινίσει λίγο το προσωπάκι σου και θα τους παρακαλέσεις με χιλιάδες μηνύματα να διαγράψουν τη μία απ’ τις χιλιάδες φωτογραφίες που επέλεξαν για να σε κάνουν ρεζίλι. Πότε πρόλαβαν να απαθανατίσουν κάθε ντροπιαστική στιγμή σου, ένας Θεός ξέρει. Κι εννοείται πως δε θα σταματήσεις ποτέ να αναρωτιέσαι πόσες προσωπικές και καθόλου κολακευτικές φωτογραφίες σου έχουν στη μνήμη του κινητού τους. Το οποίο φυσικά και δεν μπορείς να αγγίξεις, έτσι; Ποτέ και για κανένα λόγο!

Έχουν άλμπουμ ολόκληρα με αποδεικτικά στοιχεία της τρέλας σου και θα κάνουν ό,τι περνάει απ’ το χέρι τους για να βγουν στο φως της δημοσιότητας, βρε παιδί μου! Κι αν κάποιο μοιραίο γεγονός τα εξαφανίσει, ας πούμε, είσαι απολύτως σίγουρος πως θα τα αντικαταστήσουν σε κλάσματα του δευτερολέπτου και χωρίς καν να το έχεις συνειδητοποιήσει. Ναι, καλά άκουσες. Δεν υπάρχει περίπτωση να μείνουν ποτέ με άδεια χέρια και φυσικά, πάντα θα έχουν στην κατοχή τους υλικό που, αναμφίβολα, θα χρησιμοποιήσουν κάποια στιγμή εναντίον σου.

Δε θα σταματήσουν ποτέ να σε απειλούν πως θα βγάλουν τις πιο κρυφές και ντροπιαστικές στιγμές σου στη φόρα! Κι εσύ απλά θα κουνάς το κεφάλι καταφατικά γιατί, όσο και να παρακαλέσεις δε θα υπάρξει σωτηρία απ’ τα πειράγματά τους. Θα σε εκβιάσουν αρκετές φορές και θα κάνεις ό,τι σου ζητήσουν για να σωθείς απ’ τον τρόμο της δημοσίευσης φωτογραφιών που δε θέλεις με τίποτα να βγουν στο φως. Κι εννοείται πως δε θα τους χαλάσεις χατίρι για τίποτα απολύτως. Όσο εξωφρενικό κι αν είναι.

Θα κρατήσουν, όμως, την υπόσχεση τους; Χλωμό το βλέπω. Γιατί πίστεψέ με, δε θα αντέξουν για πολύ και θα υποκύψουν στον πειρασμό. Δε θα τους αφήσει ήσυχους το μικρό διαβολάκι που θέλει να ξεσηκώνει και να δημιουργεί χάος με τις σκανταλιάρικες συμβουλές του. Κι εκεί που θα ‘χεις πειστεί ο κακόμοιρος πως δεν πρόκειται να αθετήσουν την υπόσχεση τους, τσουκ κι η ειδοποίηση.

Αρπάζεις το κινητό με μια απελπισία, που συγκλονίζει όποιον βρίσκεται δίπλα σου, τσεκάρεις ξανά και ξανά για να σιγουρευτείς πως δεν παίζουν παιχνίδια τα μάτια σου κι ανοίγεις με τρόμο τη φωτογραφία. Απαίσια έκφραση προσώπου που δε θυμίζει καν εσένα; Τσεκ. Μαλλί ηλεκτρισμένο που θυμίζει τρελό επιστήμονα; Τσεκ. Ξεθωριασμένη πυτζάμα και βλέμμα ψυχοπαθή; Κι αυτό τσεκ!

Βλέπεις λοιπόν πως δε θα ξεφύγεις ποτέ απ’ τις δαιμόνιες σκέψεις των κολλητών σου. Έτσι κι αλλιώς, αν δε σε καταστρέψουν αυτοί με τη συλλογή φωτογραφιών τους, ποιος θα το κάνει; Θα κλαψουρίσεις λιγάκι, θα πέσεις στα γόνατα για να τους παρακαλέσεις να τις διαγράψουν και στο τέλος θα ζήσουν αυτοί καλά κι εσύ θα φύγεις με το κεφάλι σκυφτό και την ουρά στα σκέλια.

Μέχρι να ξημερώσει μια καινούργια μέρα και να τα ζήσετε όλα απ’ την αρχή. Γιατί αυτές είναι στιγμές που αξίζει να ζεις με ανθρώπους που έχουν πραγματική αξία στη ζωή σου! Ακόμη κι αν χαρακτηρίζονται από κλαψουρίσματα κι απίστευτη γκρίνια!

Συντάκτης: Έλενα Γεωργίου
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη