Είμαστε σχεδόν μέσα Αυγούστου και σκέφτεσαι αν η φετινή καλοκαιρινή τρέλα συνέβη ενθυμούμενος παράλληλα και σκηνές απ’ τις διακοπές σου. Δε συνέβη, σου το λέω με μεγάλη σιγουριά, εφόσον σκέφτεσαι και ψάχνεις να τη βρεις για να την ανασύρεις απ’ τη μνήμη σου, δε συνέβη. Τέλος.

Αν είχε συμβεί θα είχες ένα ηλίθιο χαμόγελο κάθε φορά ζωγραφισμένο στα χείλη σου, ακόμη κι αν αυτό που έκανες φέτος ήταν χοντρή μαλακία ή κατάφερε να σε γεμίσει μελανιές. Ό,τι κι αν επέλεξες, από σεξ μιας βραδιάς μέχρι πτώση με αλεξίπτωτο ή κάμπινγκ πρέπει να είναι κάτι το οποίο σε ξεπέρασε. Το οποίο ακόμη και τώρα που το σκέφτεσαι απορείς με τον εαυτό σου που τα κατάφερε και τον συγχαίρεις.

Μια δυνατή εμπειρία που μπόρεσε να σε ταρακουνήσει, να νιώσεις πιο δυνατός για τον εαυτό σου και για το χειμώνα που έρχεται. Μια ανάμνηση πλέον που θα μπορείς να κατατρέχεις εκεί όταν νιώθεις πως πνίγεσαι απ’ την καθημερινότητα ή όταν σιγουρεύεσαι πως περιβάλλεσαι από ηλίθιους. Αν, λοιπόν, αυτό το συναίσθημα δεν υπάρχει, τότε η τρέλα που περίμενες και κατά βάθος ήλπιζες να συμβεί, δεν έχει έρθει ακόμα στη ζωή σου κι αυτό ίσως γιατί δεν τη κυνήγησες όσο έπρεπε ή δε χαλάρωσες όσο χρειαζόταν για να έρθει εκείνη ξαφνικά.

Με τη μικρή, απειροελάχιστη εμπειρία που διαθέτω, έχω πεισθεί πλέον πως αν κάτι θες πάρα πολύ έντονα να συμβεί στη ζωή σου, δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί. Ακριβώς γιατί είναι το μόνο πράγμα που σκέφτεσαι και δεν μπορείς να ευχαριστηθείς οτιδήποτε άλλο επειδή δεν έρχεται αυτό που περιμένεις.

Για να γίνει η τρέλα, που θες να σε ξεσηκώσει και να σε κάνει να νιώσεις ξανά ζωντανός το φετινό καλοκαίρι, το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να χαλαρώσεις και να απολαύσεις το καλοκαίρι σου. Να αφεθείς στη θάλασσα, στον ήλιο και στα γέλια με την παρέα σου. Να διασκεδάσεις σαν να μην υπάρχει αύριο ή να αράξεις σε μια ξαπλώστρα με το βιβλίο σου αφήνοντας  όλες τις σκέψεις και τους προβληματισμούς σου στην άκρη. Τότε και μόνο τότε θα εμφανιστεί ο έρωτας που ευχόσουν κι η δύναμη για να ξεπεράσεις έναν μεγάλο σου φόβο αυτό το καλοκαίρι.

Οι τρέλες, άλλωστε, τα μικρά χαζά αστεία με τους φίλους και τα κρασιά μέχρι το ξημέρωμα είναι όλα αυτά που θα σε βοηθήσουν να αντέξεις το χειμώνα που δυστυχώς καταφθάνει. Να αντέξεις την πίεση, το τρέξιμο κι όλη τη χαοτική πόλη που επιστρέφει δριμύτερη να σου θυμίσει πως δεν έχεις τη δυνατότητα να σταματάς ή να γυρνάς το χρόνο πίσω.

Είναι εκείνες οι αναμνήσεις που θα κάνουν ολόκληρο το σώμα σου να ανατριχιάζει από ευχαρίστηση ακόμη και μετά από βδομάδες γιατί θα ξέρεις με σιγουριά πως οι φετινές διακοπές άξιζαν, πως το επόμενο καλοκαίρι σου θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια για να ξεπεράσει το φετινό.

Συντάκτης: Βέρα Πάρδου
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη