Article of the day: Γνωρίστε τη νέα pillowfigher Ελένη Σωτηροπούλου στο πρώτο της άρθρο! Διάβασέ το εδώ.

zsfbdg

Ένα μυστήριο ξεκινάει. Έξυπνο, παράξενο, συναρπαστικό. Κρυφά βλέμματα και χαμόγελα εκσφενδονίζονται σε έναν χώρο αφιλόξενο προς αυτά, σε έναν χώρο που κάθε μορφή έρωτα είναι άτυπα απαγορευμένη. Μα αυτό ακριβώς είναι που τον κάνει τόσο πολυπόθητο, σωστά;

Μέσα σου ξέρεις πως ήταν θέμα χρόνου να φτάσετε ως εδώ. Η συχνότητα των συναντήσεών σας έκανε το ενδεχόμενο του να αποκτήσετε υπερβολική τριβή αναπόφευκτο, με τις τυπικές σχέσεις που απαιτούνται σε κάθε είδους ομαδικό σύστημα (επαγγελματικό χώρο, αθλητισμό, παρέα κ.λπ.) να εξανεμίζονται όλο και περισσότερο μέρα με την ημέρα.

Κάτι στην καρδούλα σου σκίρτησε, κι όταν είδες πως υπήρχε ανταπόκριση, το συναίσθημα διογκώθηκε επικίνδυνα. Τώρα πιάνεις τον εαυτό σου να ξυπνάει κάθε μέρα προσμένοντας εκείνη τη μοναδική στιγμή που θα μπεις στον κατά τ’ άλλα αραχνιασμένο απ’ τη ρουτίνα χώρο για να δεις εκείνα τα μάτια που σου έχουν πάρει το μυαλό και περίμεναν πώς και πώς να σου κλέψουν και την καρδιά.

 

 

Το μαγευτικό με αυτήν τη συνθήκη είναι πως το άτομο που έχει καταλήξει να κρατά τον τίτλο του αντικειμένου του πόθου σου είναι κάθε άλλο παρά άγνωστο σε εσένα. Ξέρεις πού μπλέκεις, ξέρεις τι παίζει. Δε θα υπάρχουν τεράστιες αποκαλυπτικές εκπλήξεις στην πορεία σας, μιας και αυτή τη φορά έχεις παίξει το πιο safe παιχνίδι του έρωτα, στοχεύοντας σε ένα πρόσωπο που γνώρισες πρώτα αλλιώς. Άσε που η μυστικότητα που αναγκαστικά περιβάλλει τη νεοσύστατη σχέση σας μοιάζει με ένεση ντοπαμίνης που επιμηκύνει τον «μήνα του μέλιτος» περισσότερο από οτιδήποτε άλλο. Πολύ καλό πακετάκι, ε; Το αγοράζεις;

Το ξέρω ότι ο ενθουσιασμός πιθανώς να μη σε αφήνει να διακρίνεις πως υπάρχει ένας αρκετά μεγάλος λάκκος στη συγκεκριμένη φάβα, ο οποίος ανοίγεται αποκλειστικά από εσένα και το αμόρε σου. Ίσως, πάλι, να έχεις πάθει και να έχεις μάθει ή να είσαι αρκετά ορθολογικό άτομο για να μπεις στη διαδικασία να αναρωτηθείς τι θα γίνει σε περίπτωση που το πράγμα δεν πάει όπως θα το θέλατε. Πώς θα επηρεάσει αυτό την ομάδα σας; Τη δουλειά σας, τη συνοχή σας, την παρέα σας;

Είναι πολύ εύκολο να πέσουμε στην παγίδα του να πετάξουμε ένα «όλα καλά θα πάνε, θα τη βρούμε την άκρη» στον εαυτό μας και πεισματάρικα να κάνουμε αυτό που θέλουμε απλώς και μόνο επειδή το θέλουμε! Μα η πραγματικότητα είναι πως τα πράγματα ποτέ δεν είναι τόσο απλά κι αυτό κάπου μέσα σου το ξέρεις. Η αλήθεια είναι πως η ιστορία έχει επανειλημμένως αποδείξει πως κάθε ερωτική σχέση που χτίζεται πάνω σε κάποιου άλλου είδους σχέση έχει περισσότερες πιθανότητες να αποτύχει, απ’ ό,τι μία που ξεκίνησε εξολοκλήρου με απώτερο σκοπό τον έρωτα. Ο λόγος; Η ψευδαίσθηση.

Σαν όντα της συνήθειας, η συχνή -ίσως καθημερινή- τριβή που λέγαμε νωρίτερα είναι επόμενο να φέρει την άνεση και την ασφάλεια που απαιτείται για να ευδοκιμήσει το ερωτικό στοιχείο ανάμεσα σε δύο άτομα. Και δε χρειάζεται παρά ένα δευτερόλεπτο για να παρεξηγηθεί η ωραία και ομαδική ατμόσφαιρα για ερωτικό οιωνό.

Συνήθως, όταν ξεκινάμε ένα ρομαντικό ταξίδι, φροντίζουμε να θυμίσουμε στους εαυτούς μας πως είναι σχεδόν εγκληματικό να υπολογίζουμε τις συνέπειες που το ενδεχόμενο τέλος του θα φέρει σε μας και τη ζωή μας. Όταν, όμως, στο παιχνίδι μας μπαίνουν και επικείμενες επιπτώσεις για το περιβάλλον μας, κάποιο καμπανάκι πρέπει να χτυπάει και να μας υπενθυμίζει πως δεν είναι ώρα για εγωισμούς, πείσματα και καπρίτσια. Η λογική οφείλει να πρυτανεύσει και οι γνωστές λίστες με τα υπέρ και τα κατά πρέπει να σχηματιστούν στο μυαλό μας -ίσως και στο χαρτί μας. Άσχημο να αρχίζεις έτσι έναν έρωτα, αλλά ίσως κάποιες φορές να μην έχεις περιθώρια για να το αμελήσεις.

Ξέρω πως ό,τι κι αν σου πω εγώ ή οι φίλοι σου ή ακόμα και το ίδιο το μυαλό σου, η καρδιά σου θα κάνει τα δικά της κι εσύ θα επιμένεις πως είσαι η εξαίρεση στον κανόνα που λέει πως η αρχή μιας ερωτικής ιστορίας στην ομάδα σας μπορεί να έχει πολύ πιο άσχημο τέλος απ’ ό,τι θα περιμένατε, εσύ και το έτερον ήμισυ. Μα οι εξαιρέσεις είναι σπάνιες και υπάρχουν μόνο και μόνο για να επιβεβαιώνουν τους κανόνες που συνοδεύουν.

Απ’ την άλλη, μια ζωή την έχουμε. Γιατί να μην παίξεις επικίνδυνα; Γιατί να μη ρισκάρεις, γιατί να μην κινηθείς και ολίγον τι παράνομα για δυο μάτια κι ένα χαμόγελο; Γιατί να θυσιάζεις χρόνο και ευκαιρίες στο βωμό της προσοχής; Γιατί να μην ανάψεις τη φωτιά που νιώθεις μέσα σου και να μην κάψεις τα πάντα στο πέρασμά σου για να δεις αν το ένστικτό σου έχει δίκιο ή όχι;

Ξέρω πώς νιώθεις. Και ξέρω και πόσο πολύ θες εκείνο το πολύ μικρό πάτημα, ίσα ίσα για να πετάξεις τις αμφιβολίες και τις δεύτερες σκέψεις από πάνω σου και να ζήσεις αυτό που τόσο λαχταράς. Γι’ αυτό θα σου προτείνω να κάνουμε μια συμφωνία, έτσι στα μυστικά που σου αρέσει, μεταξύ μας.

Αν όντως αποφασίσεις πως αυτό το αίσθημα που έχεις ανακαλύψει αξίζει αρκετά ώστε να τα παίξεις όλα για όλα και να ρισκάρεις να φέρεις έναν ολόκληρο κόσμο ανάποδα, κάνε το. Έχε, όμως, πλήρη επίγνωση των ευθυνών σου και των πιθανών εκβάσεων της κατάστασης. Πες στον εαυτό σου πως ναι, ακόμα κι αν έρθουν τα χειρότερα, δε θα το μετανιώσεις. Κι ύστερα απλώς ζήσε!

Συντάκτης: Ελευθερία Αντωνοπούλου
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου