Όλες οι καλές ειδήσεις της εβδομάδας που πέρασε και που μπορεί να μην   έπεσαν στην αντίληψή σας,   τις μαζέψαμε για να ξεκινήσει ευχάριστα η εβδομάδa!

 

1. Η ψυχική υγεία φαίνεται να απασχολεί ολοένα και περισσότερο τους ανθρώπους, αφού επιστήμονες στη Βρετανία απέδειξαν πως ανθρωποειδή ρομπότ μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να αξιολογηθεί καλύτερα η ψυχική κατάσταση των παιδιών και τυχόν προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίζουν.

 

2. Επειδή όμως η τεχνητή νοημοσύνη δε σταματά εκεί και οι απαιτήσεις των καιρών κάποιες φορές μάς αναγκάζουν να λαμβάνουμε δραστικά μέσα, μια εφαρμογή κινητού μπορεί πλέον να ανιχνεύει τον Covid (aka Voldemort) από τις φωνές των ανθρώπων!

 

3. Συνεχίζοντας με τις καινοτόμες εφαρμογές, δημιουργήθηκε ένα app που μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην πρόληψη του καρκίνου του μαστού, ελέγχοντας με πρωτότυπο τρόπο το στήθος της γυναίκας.

 

woman in pink and white polka dot shirt

 

4. Για τους μικρούς (και μεγάλους) μας φίλους, Γάλλοι και Ελβετοί επιστήμονες ανέπτυξαν μια νέα πειραματική θεραπεία για τα άτομα με σύνδρομο Ντάουν που βελτιώνει τη γνωστική τους λειτουργία. Τρανή απόδειξη πως η επιστήμη δεν περιλαμβάνει θανατηφόρα ρομπότ που θα κατακτήσουν τον κόσμο με τη βία.

 

5. Μεταφερόμενοι στο ζωικό βασίλειο, δύο νεοσσοί γύπες (disclaimer: δεν αναφερόμαστε σε όποιον άνθρωπο είναι προπτυχιακός στο γύπινγκ) του σπάνιου είδους Ασπροπάρη, επέστρεψαν με ασφάλεια στο δάσος της Δαδιάς στον Έβρο.

 

6. Για έναν αξιαγάπητο πιγκουίνο που δυσκολευόταν να περπατήσει, φτιάχτηκαν ανατομικά παπούτσια και το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι πως δεν κλαίμε εμείς, εσείς κλαίτε.

 

penguin on snow covered ground during daytime

 

7. Προς όλους τους φαν του Jurassic Park, θα ήθελα να ενημερώσω πως ανακαλύφτηκε ο αρχαιότερος δεινόσαυρος της Αφρικής, με το όνομα Mbiresaurus. Ζούσε πριν από 23ο εκατομμύρια χρόνια, πρόσφατα δηλαδή.

 

8. Για όλους τους άπιστους εκεί έξω που υποστηρίζουν πως δεν υπάρχουν εξωγήινοι, βρέθηκε ένα σπάνιο ψάρι με διάφανο κεφάλι!

 

9. Έφτασε μια νέα μόδα που πρέπει να υιοθετήσουν παιδιά (και ενήλικες). Με χωράφια σιταριού και αγροτεμάχια παιδικής χαράς πρασινίζουν τα σχολεία, δείχνοντας στα παιδιά τον δρόμο για ένα βιώσιμο μέλλον, με σεβασμό προς τη φύση.

 

girl sitting using smartphone

 

10. Και δε θα μπορούσαμε να παραλείψουμε την αναφορά στην παγκόσμια διάκριση του πατέρα Αντώνιου για το καινοτόμο παιδαγωγικό, θεραπευτικό πρόγραμμά του που έχει εμπνεύσει τα προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης που λειτουργούν σε όλα τα παραρτήματα της Κιβωτού του Κόσμου.

 

Extra: Η αγαπημένη guilty pleasure σειρά GNTM έρχεται να μας χαρίσει περισσότερο cringe για ακόμα μια χρονιά, ξεκινώντας από τις 19 Σεπτεμβρίου. Ετοιμαστείτε γιατί θα είναι συγκλονιστικό!

 

Έρχονται οι μέρες του φωτός!

 

Θέλουμε και τη δική σου άποψη!

Στείλε το άρθρο σου στο info@pillowfights.gr και μπες στη μεγαλύτερη αρθρογραφική ομάδα!

Μάθε περισσότερα ΕΔΩ!

Συντάκτης: Ελένη Τσεπελίδη