Όλες οι καλές ειδήσεις της εβδομάδας που μας

 πέρασε και που μπορεί 

να μην έπεσαν στην αντίληψή σαςτις

 μαζέψαμε για να ξεκινήσει ευχάριστα η

 εβδομάδα σας!

 

1. Αυτή την εβδομάδα η ανθρωπότητα πήγε ένα βήμα πιο κοντά στο μέλλον και ταυτόχρονα προσέφερε ένα χέρι βοηθείας στα παιδιά στο φάσμα του αυτισμού. Το ΝΑΟ, ένα δίποδο ρομπότ, παίρνει σταδιακά τη θέση του ως εργαλείο θεραπευτικής διαμεσολάβησης για αυτιστικούς νέους, καθώς διαπιστώθηκε ότι τα παιδιά είναι εν γένει πρόθυμα να εκμυστηρευτούν στο ρομπότ ακόμα και πράγματα που μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν είχαν μοιρασθεί με γονείς ή γιατρούς. Εργαλείο, που απ’ ό,τι φαίνεται, θα φανεί χρήσιμο για την ανάπτυξη των εκφραστικών, επικοινωνιακών, γνωστικών, συναισθηματικών, κοινωνικών και διαδραστικών δεξιοτήτων των παιδιών.

ΝΑΟ: Ένα ανθρωποειδές ρομπότ που βοηθά παιδιά στο φάσμα του αυτισμού (βίντεο) - Εναλλακτική Δράση

Πηγή εικόνας

 

2. Για να έρθουμε ακόμα πιο κοντά στο μέλλον, ας μιλήσουμε για το «ανθρώπινο ραντάρ», την καινοτόμα ασύρματη οικιακή συσκευή που καταγράφει εξ αποστάσεως την κατάσταση των ασθενών με νόσο του Πάρκινσον. Το Πανεπιστήμιο του ΜΙΤ δίνει τη δυνατότητα σε γιατρούς και ασθενείς να μηδενίσουν τις πρακτικές δυσκολίες παρακολούθησης της σοβαρότητας και επιδείνωσης της νόσου, δεδομένου ότι τουλάχιστον 40% των ασθενών διεθνώς δεν έχουν επισκεφθεί νευρολόγο επειδή ζουν κάπου απομακρυσμένα ή αδυνατούν για κάποιο άλλο λόγο.

3. Από 24 Σεπτεμβρίου έως 25 Οκτωβρίου ένα διαφορετικό λεωφορείο εν κινήσει κάνει στάσεις στη νεότερη ιστορία. Με τη χορηγία του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης μπαίνει στην κυκλοφορία η θεατρική δράση «Λούνα» σε μια διαδρομή 1 ώρας και 20 λεπτών όπου οι επιβάτες του λεωφορείου θα έχουν την ευκαιρία να ταξιδέψουν θεατρικά μες στον 20ο αιώνα.

4. Και λίγο ακόμα πιο βόρεια, στη Φινλανδία, έρχεται μια μεταρρύθμιση όπου πραγματικά προωθεί έναν πιο ισορροπημένο καταμερισμών φροντίδας και ανατροφής των παιδιών μεταξύ των φύλων. Σύμφωνα με τη μεταρρύθμιση, και οι δύο γονείς δικαιούνται γονική άδεια 160 ημερών, με τον έναν γονέα να μπορεί να μεταφέρει έως και 63 ημέρες στον άλλον -ανεξάρτητα εάν είναι βιολογικοί ή θετοί γονείς.

5. Κι απ’ τα αστέρια του ουρανού, στην «Έναστρη Νύχτα» του Βαν Γκογκ. Και πιο συγκεκριμένα, στο 2ο λύκειο Αλίμου που έχει κοσμήσει μια απ’ τις δύο όψεις του σχολείου στα πλαίσια των καλλωπισμών των κτιρίων. Και το αποτέλεσμα εκτός από μαγικό, δημιούργησε μια σχέση μεταξύ μαθητών και τέχνης.

Η «Έναστρη Νύχτα» του Βαν Γκoγκ στολίζει την πρόσοψη του 2ου Λυκείου Αλίμου - Δείτε φωτογραφίες

Πηγή εικόνας

 

6. Απ’ το Πανεπιστήμιο της Κρήτης, στην κορυφή της Ελλάδας και στη 18η θέση παγκοσμίως στον διαγωνισμό της «Meta Hacker Cup» της Meta. Ο Κωνσταντίνος Ανεμοζάλης απέδειξε πως το πάθος για το αντικείμενό του -επιστήμες υπολογιστών- αλλά και με σύμμαχο τις δυνατότητές του, μπορεί να ξεχωρίσει ανάμεσα σε χιλιάδες ονόματα απ’ όλο τον κόσμο.

7. Και ναι, νιώθουμε το ίδιο περήφανοι για τον 14χρονο Νικόλα Πούπουλο, που κατέκτησε την 4η θέση στο Παγκόσμιο Ατομικό Πρωτάθλημα Παίδων στο Σκάκι, δουλεύοντας σκληρά, αφήνοντας στην άκρη κινητά και τάμπλετ.

8. Φιλική σε κάθε επισκέπτη της και ακόμα πιο φιλική απέναντι στα ποδήλατα. Η Λάρισα τα τελευταία χρόνια δίνει το παράδειγμα για όμορφες διαδρομές και ασφαλείς ορθοπεταλιές σ’ όσους επιλέγουν το ποδήλατο για τη μετακίνησή τους. Μ’ ένα πλάνο σαράντα χιλιομέτρων ποδηλατοδρόμων, ο ποδηλάτης, θα μπορεί σύντομα να διασχίσει ολόκληρη την πόλη.

9. Τα αυτοκίνητα του μέλλοντος πλησιάζουν. Σ’ αυτό το μοτίβο, η BMW, κατασκευάζει ανταλλακτικά και υλικά από ανακυκλωμένα δίχτυα ψαρέματος που προέρχονται από λιμάνια σ’ όλο τον κόσμο προκειμένου να διασφαλιστεί ότι δε θα καταλήξουν με τη μορφή απορριμμάτων στη θάλασσα. Στόχος της εταιρείας είναι ν’ αυξήσει το ποσοστό των δευτερογενών υλικών των θερμοπλαστικά στα νέα οχήματα από ανακυκλώσιμο υλικό, που σε διαφορετική περίπτωση θα κατέληγαν στον βυθό της θάλασσας.

Με ποιον τρόπο η BMW θα κατασκευάζει ανταλλακτικά από ανακυκλωμένα δίχτυα ψαρέματος

Πηγή εικόνας

 

10. Και για το τέλος -εκτός του γεγονότος ότι η Αθήνα μας περιλαμβάνεται στις δέκα ομορφότερες πόλεις του κόσμου- φέρνουμε κάτι γλυκό. Μπορεί να βρίσκεται αρκετά μακριά μας, αλλά το κατάστημα “Snow Cup” στην Αριζόνα, κατάφερε να μπει στο Γκίνες φτιάχνοντας milkshakes σε 266 γεύσεις. Επομένως αν σε φέρει ο δρόμος σου, δοκίμασε ένα με γεύση ψαριού και στείλε μας την εμπειρία σου.

Καλή εβδομάδα λοιπόν και μην ξεχάσεις τη ζακέτα σου να πάρεις!

 

 

Θέλουμε και τη δική σου άποψη!

Στείλε το άρθρο σου στο info@pillowfights.gr και μπες στη μεγαλύτερη αρθρογραφική ομάδα!

Μάθε περισσότερα ΕΔΩ!

Συντάκτης: Αναστάσιος Καλλίας
Επιμέλεια κειμένου: Ζηνοβία Τσαρτσίδου