Όλες οι καλές ειδήσεις της εβδομάδας που μας πέρασε και που μπορεί να μην έπεσαν στην αντίληψή σαςτις μαζέψαμε για να ξεκινήσει ευχάριστα η εβδομάδα σας!

 

1. Καφέ στη Θεσσαλονίκη, προσλαμβάνει κωφούς σερβιτόρους, πράγμα που σημαίνει πως μπορείς να παραγγείλεις μονάχα στη νοηματική. Συμπερίληψη με πράξεις! Η δράση ξεκίνησε με πρωτοβουλία της ΚΟΙΝΣΕΠ “επόμενη στάση”.

 

 

2. Έλληνας μόλις 15 ετών, κατόρθωσε να φτιάξει ρομπότ τεχνητής νοημοσύνης με το χαμηλότερο δυνατό κόστος, μόλις 500 ευρώ. Ο μαθητής, πέτυχε να εντάξει την Ελλάδα στη διεθνή κοινότητα δημιουργών τεχνολογικής εξέλιξης. Μεταξύ άλλων, βρισκόμαστε στην κορυφή των έξι. Άμα θέλουμε κάνουμε θαύματα είναι το παρασύνθημα, σε περίπτωση που το ψάχνεις.

 

3. Η αγαπημένη μας κούκλα Barbie, πλέον κυκλοφορεί μια σειρά με στόχο να πάει ένα βήμα παραπέρα στην ισότητα και την αποδοχή της διαφορετικότητας. Κούκλες σε αναπηρικό αμαξίδιο, φορώντας ακουστικό βαρηκοΐας, προσθετικά μέλη σε διάφορα σημεία του σώματος. Καιρός ν’ αρχίσουμε να κατανοούμε τον κόσμο πιο ρεαλιστικά κι ανοιχτά, και κυρίως, έτσι να τον μαθαίνουμε στα παιδιά μας.

 

Δύο νέες κούκλες με αναπηρίες έρχονται στη συλλογή της Barbie

 

4. Η Vogue στην Πολωνία δημοσιεύει το τεύχος του μήνα Ιουνίου που αφορά το pride μ’ ένα εξώφυλλο που θα δώσει χαρά, μόνο χαρά. Ένα γκέι ζευγάρι πρωταγωνιστεί σε εξώφυλλο περιοδικού κι η είδηση δε στέκεται απλώς στην εικόνα, αλλά στο γεγονός πως σε μια χώρα με μακρά ιστορία ομοφοβίας, φαίνεται να αλλάζουν πολλά και να ακούγονται οι φωνές της διαφορετικότητας.

 

Égalité 🇪🇺🏳️‍🌈🏳️‍⚧️ (@Egalite_EU) / Twitter

 

5. Μια Ουκρανή σχεδιάστρια, συγκεκριμένα η Irina Dzhus, εν καιρώ πολέμου δημιουργεί προσφυγική μόδα στην Πολωνία. Μέρος των εσόδων δηλώνει πως θα διατεθεί σ’ αυτούς που υπηρετούν τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις. Από τα αποκαΐδια με λίγα λόγια, μπορεί να γεννηθεί και κάτι καλύτερο από στάχτη. Γι’ αυτό χαμογέλα.

 

6. Άνδρας περπατά 12 ολόκληρες ώρες  για να σώσει ένα σκυλάκι που τραυματίστηκε βαριά αφού έπεσε σε παγίδα. Μια πρωτοβουλία του Sean για να σώσει τη ζωή της Sandy. Σε δηλώσεις του είπε πως: «ήρθε και χώθηκε στην αγκαλιά μου, σαν να μου ζητούσε βοήθεια. Δεν υπήρχε περίπτωση να την αφήσω.»

 

7. Μπαίνει πλέον κι επίσημα τέλος στη δωρεάν πρακτική άσκηση. Οι φοιτητές που καλούνται να επισφραγίσουν τις γνώσεις τους με την πρακτική τους, πλέον υποχρεωτικά από τον νόμο θα πρέπει να ασφαλίζονται, ενώ δε θα δουλεύουν αμισθί. Να κι ένα βήμα μπροστά.

 

8. Απίστευτη ανακάλυψη κάτω από τον νότιο Αμαζόνιο, αποκάλυψε μια αρχαία αστική-αγροτική κοινωνία που δεν έχει αναγνωριστεί από κανέναν ποτέ ξανά στο παρελθόν! Σύμφωνα με τα ευρήματα, ο πολιτισμός των Casarabe, έζησε από τη γη με τρόπο που ελάχιστοι αρχαιολόγοι κι ιστορικοί πίστευαν ότι ήταν δυνατός στον Αμαζόνιο. Αφού εργάστηκε στην περιοχή για 20 χρόνια, ο αρχαιολόγος Δρ. Heiko Prümers αποκάλυψε λεπτομέρειες ενός μεγάλου ηπειρωτικού πολιτισμού που αναπτύχθηκε με τη σοδειά καλαμποκιού και γιούκα, ίση και μεγαλύτερη από το μέγεθος σοδειών από περιοχές σε ολόκληρη τη μεσαιωνική Ευρώπη!

 

9. Δύο χρόνια μετά, ανοίγει ξανά τις πόρτες στου στο κοινό το Φαράγγι της Σαμαριάς μετά την αποκατάσταση ζημιών λόγω κατολίσθησης. Επίσης, κατασκευάστηκαν και τοποθετήθηκαν προστατευτικές υποδομές για την αποφυγή λιθοπτώσεων στο μονοπάτι και πλέον εργάζονται εκεί 17 διαφορετικές ειδικότητες φτιάχνοντας ένα προσωπικό, εξειδικευμένο για τις ανάγκες των επισκεπτών του. Καλές πεζοπορίες!

 

Διασχίστε το δεύτερο μεγαλύτερο φαράγγι της Ευρώπης, το φαράγγι της Σαμαριάς !

 

10. Καταργεί η Κεραμέως τις πολιτικές παρατάξεις από τα ΑΕΙ και ΤΕΙ, γνωστοποιώντας ότι οι εκλογές θα γίνονται πλέον σε κοινό ψηφοδέλτιο. Να αφήσει και μια καλή μεταρρύθμιση στη θητεία της.

 

Καλή εβδομάδα, με νέα θετικά, νέα όμορφα. Μικρές υπενθυμίσεις και σκουντήματα, για να κοιτάξουμε λίγο προς τον ήλιο πριν ξεφυσήξουμε. Να προσέχετε τον Δευτεριάτικο, μουτρωμένο εαυτό σας· τα καλύτερα έρχονται!

 

Θέλουμε και τη δική σου άποψη!

Στείλε το άρθρο σου στο info@pillowfights.gr και μπες στη μεγαλύτερη αρθρογραφική ομάδα!

Μάθε περισσότερα ΕΔΩ!

Συντάκτης: Αλίκη Μουσμούλα
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου