Όλες οι καλές ειδήσεις της εβδομάδας που μας πέρασε και που μπορεί να μην έπεσαν στην αντίληψή σας, τις μαζέψαμε για να ξεκινήσει ευχάριστα η εβδομάδα σας!

 

1. 15χρονο αγοράκι με αυτισμό έφτιαξε πλήρες αντίγραφο του Τιτανικού με lego!

O Μπρίνιας Καρλ Μπίργκισον από την Ιρλανδία έφτιαξε με τουβλάκια lego ένα αντίγραφο του Τιτανικού, έχοντας μπροστά του τα πραγματικά σχέδια του πλοίου. Το εγχείρημά του χρειάστηκε περισσότερες από 700 ώρες δουλειάς και 60.000 τουβλάκια για να φτάσει στην τελική του μορφή.  Το αγόρι δήλωσε πως η προσπάθεια αυτή τον βοήθησε πέρα από όλα τα άλλα να εκπαιδεύσει κυρίως τον εαυτό του. Τα λόγια περιττά.

 

yellow red blue and green lego blocks

 

2. Φοιτήτρια του ΑΠΘ παίρνει το πτυχίο της από το τμήμα Μαθηματικών, με βαθμό το απόλυτο 10άρι 

Μια από τις πιο πολυσυζητημένες ειδήσεις των ημερών, καθώς η Ε. Χατζηδημητρίου κατόρθωσε να περάσει όλα τα μαθήματα της σχολής της λαμβάνοντας τον ανώτατο βαθμό. Το κίνητρο είναι το παν για να κατακτήσεις ό,τι επιθυμείς, και χρειάζονται ειδήσεις σαν αυτές για να δούμε πως γύρω μας άνθρωποι τελικά το πετυχαίνουν. Μόνο μπράβο μπορούμε να πούμε!

 

3. Δύτης στη Ρόδο απαθανατίζεται να κάνει τεχνητή αναπνοή σε θαλάσσια χελώνα για να τη σώσει

Κι όμως, το ζώο σώθηκε χάρη στην προσπάθεια του Γιώργου Μαρκύλλου, ο οποίος αντιλήφθηκε πως ήταν παγιδευμένο σε σχοινιά. Η διαδικασία διήρκεσε 4 ολόκληρες ώρες, αλλά το αποτέλεσμα θεωρείται ευτυχές, αφού το ζώο κατάφερε να επιστρέψει στο φυσικό του περιβάλλον. Χαιρόμαστε λίγο παραπάνω όταν βλέπουμε πράξεις γεμάτες καλοσύνη.

 

4. Το Χαμόγελο του Παιδιού στήριξε 38.710 παιδιά στο πρώτο εξάμηνο του 2022

Σε Συνέδριο που πλαισιώθηκε με σκοπό τον απολογισμό του έργου του οργανισμού, φαίνεται πως το Χαμόγελο συνέβαλε ενεργά στην εξάλειψη της φτώχειας, στην καταπολέμηση της βίας και στην ανάκαμψη της υγείας όσων χρειάστηκαν τη βοήθειά του. Πάνω από 11.000 παιδιά υποστηρίχθηκαν με κάθε μέσο, ενώ υπήρξε αύξηση 62% στα αιτήματα φιλοξενίας παιδιών. Και μέσα μας λέμε ευτυχώς που υπάρχουν ακόμα τέτοιοι αφανείς αγώνες που δε χρειάζονται κάμερες για να αποδειχθεί η σπουδαιότητά τους.

 

five children sitting on bench front of trees

 

5. Ελληνική ταινία, με πρωταγωνιστή τον Αναστάσιο Ροϊλό, απέσπασε διεθνές βραβείο

Συγκεκριμένα, η ταινία Re-Live, κέρδισε την πρώτη θέση ανάμεσα σε πολλές συμμετοχές, στην κατηγορία Καλύτερης Ταινίας Επιστημονικής Φαντασίας στο Comic-Con International. Στη ταινία συμμετείχαν πρωταγωνιστικά ο Αναστάσιος Ροϊλός, η Ιωάννα Λαμνή, και η Μαριάννα Πουρέγκα. Τα πάμε περίφημα άμα θέλουμε φίλοι μου.

 

 

 

6. Δάσκαλος σε απομακρυσμένο χωριό μεταμορφώνει σχολείο και βραβεύεται ως ο καλύτερος εκπαιδευτικός πανελλαδικά

Ο Χάρης Γεωργιακάκης υπηρετεί στο Δημοτικό Σχολείο Βοριζίων στο Ηράκλειο. Το σχολείο λόγω της απομακρυσμένης τοποθεσίας του ήταν κάπως παραμελημένο. Τόσο το κτίριο, όσο και οι παροχές προς τους μαθητές. Ο δάσκαλος δήλωσε πως προσπάθησε αρχικά να το φτιάξει εξωτερικά, δημιουργώντας μια πιο ευχάριστη και ελκυστική εικόνα για τους μαθητές. Τόνισε επίσης πως γίνονται ενέργειες για την παροχή ίσων ευκαιριών προς όλα τα παιδιά, αφού υπάρχουν ακόμα μαθήματα δεν μπορούν να διδαχθούν λόγω έλλειψης εκπαιδευτικών. Μικρές λεπτομέρειες που επιβεβαιώνουν πως ο εκπαιδευτικός ασκεί λειτούργημα. Εύγε.

 

7. Ισπανική καμπάνια προωθεί σλόγκαν υπέρ της ελευθερίας του γυναικείου σώματος

Το Υπουργείο Ισότητας στην Ισπανία δημιούργησε καμπάνια υπέρ της ξεγνοιασιάς και της ισότητας, με τίτλο «Το καλοκαίρι είναι δικό μας». Η εικόνα που συνοδεύει το μήνυμα περιλαμβάνει γυναίκες με όλους τους τύπους σωμάτων, ευτυχισμένες στην παραλία. Οι πολιτικοί της χώρας το στήριξαν πλήρως με τις τοποθετήσεις τους, ενώ αναφέρθηκε πως τα ισχύοντα πρότυπα καταπιέζουν και αδικούν πολλές φορές τις γυναίκες. Καιρός να πάψει αυτή η βία, καιρός να απολαύσουμε τα καλοκαίρια μας, όπως θέλουμε, με αυτούς ακριβώς που θέλουμε. Όπως είμαστε. Υπέροχοι.

 

8. Ναυαγοσωστικό drone έσωσε παιδάκι σε παραλία της Βαλένθια στην Ισπανία

Το αγόρι φαίνεται να πάλευε ώστε να μην πνιγεί, τη στιγμή που το drone πέταξε μέσα στη θάλασσα σωσίβιο. Το παιδί κατάφερε να επιπλεύσει μέχρι να φτάσουν οι ναυαγοσώστες. Το πρωτοπόρο σύστημα εφαρμόζεται στη χώρα από το 2017, με τα αποτελέσματα εμφανώς αξιοθαύμαστα για χάρη της ανθρώπινης ζωής.

 

orange umbrella

 

9. Η Ελλάδα φαίνεται να πρωτοπορεί στην ανακύκλωση συσκευασιών στην Ευρώπη!

Η χώρα μας ήταν η πρώτη που εφάρμοσε την Ευρωπαϊκή νομοθεσία σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος από τη ρύπανση των σκουπιδιών, ενώ καθιέρωσε και το σύστημα επιστροφής γυάλινων συσκευασιών, με αυτές του αλουμινίου και του πλαστικού να ακολουθούν.  Ας ευχηθούμε κι άλλες τέτοιες πρωτιές, που μόνο περήφανους θα μας κάνουν.

 

10. 1.300 δέντρα πρόκειται να φυτευτούν στο μήκος των ποταμών της πόλης του δήμου Τρικκαίων

Η είδηση αυτή προκάλεσε έκπληξη, καθώς αποτελεί σπάνιο μέλημα των δήμων να σκεφτούν το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα, την προστασία της φύσης του τόπου τους. Οι πολίτες θα περπατούν κατά μήκος μιας πράσινης ομορφιάς, που θα τους υπενθυμίζει πώς δείχνει ένα τοπίο υγιές. Τέτοιες εικόνες ελπίζουμε να δούμε σε όλα τα μέρη της χώρας. Μέχρι να αναγεννήσουμε ό,τι άθελά μας καταστρέφουμε με το πέρασμα του χρόνου.

 

Αυτά για την εβδομάδα που μας πέρασε, ελπιδοφόρα και όμορφα. Μέσα σε ειδήσεις για κακό χαμό, άγχος και ένα βάρος που φαίνεται να μας τραβά πίσω, υπάρχουν εικόνες και νέα που μας επαναφέρουν και μας θυμίζουν και την άλλη όψη. Να προσέχετε τους εαυτούς σας και να χαμογελάτε. Καλές βουτιές!

Συντάκτης: Αλίκη Μουσμούλα