Οι πρώτες ακτίνες ήλιου στο παράθυρό σου είναι ικανές να αλλάξουν όλο το παρασκήνιο της μέρας σου με τη δύναμη του φωτός. Το φυσικό φως δίνει λάμψη όπου πέσει, σε κάθε πράγμα κι άνθρωπο που θα βρεθεί στο διάβα του. Έτσι κι οι θετικοί άνθρωποι αν βρεθούν στον δρόμο σου θα σε γεμίσουν ζωντάνια. Η θετική στάση έχει υπέρμετρη ενεργειακή δύναμη, αλλά κάποιες φορές θετικότητα και ελπίδα δεν πάνε μαζί.

Τραγούδια, ταινίες, quotes, συνομιλίες με άτομα αποτελούν ερέθισμα για να συνεχίσεις να ελπίζεις. Κι εκεί ξεκινά και τελειώνει το πρόβλημα αν δεν το προλάβεις στη ρίζα του, αν δε διαχειριστείς το τιμόνι της ζωής σου. Έχεις δεμένο ένα χρυσό μαντίλι στα μάτια σου, νομίζοντας πως βρίσκεσαι στον σωστό δρόμο, ενώ πιο κάτω σε περιμένει μετωπική με φορτηγό και μια πινακίδα που γράφει «η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία», μια πλάνη που έχει ρίξει αρκετούς από τα σύννεφα πολλές φορές.

Η ελπίδα είναι σαν το όπιο. Όσο πιο πολλές δόσεις πάρεις, τόσο περισσότερο ναρκώνεσαι. Το όπιο είναι κύριο συστατικό παρασκευής ναρκωτικών και συλλέγεται από τις παπαρούνες. Συλλέγεται από έναν ζωντανό οργανισμό που έχει εύμορφη εικόνα με χρώμα, όπως η ελπίδα, η οποία ακούγεται σαν μια χρυσή θεά παντοδύναμη, αλλά τα ml της έχουν συγκεκριμένη δοσολογία για να μη φτάσεις στο σημείο να τη χρησιμοποιείς σαν ναρκωτικό. Για να μη συμβεί αυτό δεν πρέπει να ελπίζεις στο τέρμα για τίποτα κρατώντας 20ml ελπίδα και 80ml θετική ενέργεια σε οποιαδήποτε κατάσταση και συνθήκη στη ζωή σου. Ό,τι έλκεις έρχεται σε εσένα κι ότι πράττεις έχει επιπτώσεις στον εαυτό σου γιατί οι πράξεις και οι σκέψεις είναι ενέργειες δικές σου που κουβαλούν θετικά και αρνητικά vibes.

Μην αναλώνεσαι στο να ελπίζεις συνεχώς με όλη την ψυχή σου, επειδή την σκορπάς. Αντιθέτως προσηλώσου στη διαδικασία θετικής αντιμετώπισης των πραγμάτων. Είτε πάνε όλα καλά, είτε δεν πάνε, είναι σημαντικό να μην μπεις ξανά στο μοτίβο υπερβολικής δόσης ελπίδας, ειδικά αν το έχεις ξανακάνει στο παρελθόν και έχεις πληγωθεί ή έχεις χάσει κάτι από τον εαυτό σου και τα πιστεύω σου. Όταν πέφτεις πρέπει να σου γίνει μάθημα το εμπόδιο, το σημείο που σκόνταψες, για να βρεις έναν τρόπο να το προσπεράσεις αν ξαναβρεθεί το ίδιο ή παρόμοιο στον δρόμο σου. Μην προκαλείς την τύχη σου να ξαναβρεθείς σε στενά που πέρασες θυμίζοντας στον εαυτό σου πόσο καλά δεν ήταν και πόσο πόνεσες όσο τα διέσχιζες.

Συχνά παραπονιέσαι ότι δεν έχεις γύρω σου θετικούς ανθρώπους. Δε θες να χαλάσεις άλλη ενέργεια για τα προβλήματα που σου δημιουργούν, ούτε θέλεις να σου κλέβουν ενέργεια από αυτή που ήδη έχεις. Μην γκρινιάζεις και πάρε δραστικά μέτρα ξεκαθαρίσματος με εφαρμογή σχεδίου. Οραματίσου δηλαδή τον τρόπο που επιθυμείς να σου φέρονται όσοι έχεις γύρω σου. Ποτέ μην επιστρέφεις σε μέσα που χρησιμοποίησες και απέτυχαν, σε ανθρώπους που άφησες να φύγουν, ακόμη κι αν δεν τους άφησες αλλά έφυγαν μόνοι, γιατί με αυτόν τον τρόπο εμποδίζεις άλλους να έρθουν στη ζωή σου, κλείνοντας δρόμους με προοπτικές εξέλιξης.

Αγάπα όσα έχεις δικά σου, πες ένα μεγάλο ευχαριστώ για την υγεία, το φαγητό, τη στέγη που έχεις επάνω από το κεφάλι σου και νιώσε ευγνώμων για όσα βλέπεις, αντιλαμβάνεσαι, αισθάνεσαι, ζεις. Όλα κάπου οδηγούν. Να είσαι σίγουρος πως τίποτα δε χάνεται, τίποτα δε μένει χωρίς να αναγνωριστεί. Γι’ αυτό γέμισε τις μπαταρίες της σκέψης σου και η ελπίδα να δείχνει μικρότερη στο κοντέρ της ζωής λέγοντας στον εαυτό σου πως όλα θα πάνε καλά κι όχι πως ελπίζεις όλα να πάνε καλά.

 

Θέλουμε και τη δική σου άποψη!

Στείλε το άρθρο σου στο info@pillowfights.gr και μπες στη μεγαλύτερη αρθρογραφική ομάδα!

Μάθε περισσότερα ΕΔΩ!

Συντάκτης: Άρτεμις Τακιανού
Επιμέλεια κειμένου: Βασιλική Γ.