Ξέρεις ότι το συναίσθημα του χωρισμού είναι αντιφατικό ως προς τις διακυμάνσεις του και κάποιες φορές αποτελεί μια αρκετά μπερδεμένη κατάσταση, αν μέσα σου δεν έχεις ξεκαθαρίσει τα συναισθήματά σου. Αν δεν έχεις δεχτεί το χωρισμό αυτό, πώς θα καταλάβεις ότι μια κίνηση ερωτικής προσέγγισης δε δηλώνει μία νέα επανασύνδεση της σχέσης σου με τον σύντροφό σου, αλλά ένα break up sex για το τέλος της;

Συχνά το κλισέ θέλει ένα ζευγάρι που χωρίζει, να ορίζει το τέλος της σχέσης με μία ερωτική σκηνή, συνήθως αρκετά παθιασμένη. Ίσως αναρωτηθείς πώς στο καλό γίνεται να συμβαίνει αυτό τη στιγμή που χωρίζεις. Κι όμως, αν η απόφαση είναι από κοινού και εφόσον τα συναισθήματα έχουν πια τελειώσει, το ερωτικό κομμάτι, η χημεία κοινώς, ίσως να υπάρχει σε ανεβασμένα επίπεδα , διότι πλέον δεν υπάρχει η πίεση για ικανοποίηση του άλλου σε συναισθηματικό επίπεδο.

Υπάρχει όμως και η άλλη πλευρά, που βρίσκει τα πράγματα αρκετά σκούρα. Η κατάσταση μεταξύ σας είναι περίεργη κι εσύ, ενώ νιώθεις ακόμη πολλά και πολύ, προσπαθείς να καταλάβεις τι πάει λάθος, πώς θα το διορθώσεις και τι χρειάζεται να αλλάξεις. Μην προβληματίζεσαι άδικα, το μεταξύ σας έχει πάει περίπατο και δε λέει να επιστρέψει ασχέτως αν εσύ είσαι σε θέση να αλλάξεις τα δεδομένα. Και θα προβληματίζεσαι με ποιον τρόπο θα καταλάβεις ότι χωρίσατε οριστικά και οποιαδήποτε ερωτική κίνηση του συντρόφου δε θα είναι μία από τις συνηθισμένες. Θα είναι η τελευταία.

Δεν είναι δύσκολο να καταλάβεις ότι η σχέση σου δεν τραβάει άλλο, οι εντάσεις πάνε και έρχονται και η ψυχολογία σου έχει αλλάξει προς το χειρότερο διότι δεν περνάς τόσο καλά όπως πριν με το ταίρι σου. Εφόσον διαπιστώνεις παράλληλα ότι ούτε η άλλη πλευρά δεν κάνει κάτι για να το αλλάξει, αλλά ούτε το διασκεδάζει, ξυπνάει εκείνη η μικρή ύπουλη φωνούλα του υποσυνείδητου που σε ωθεί να πάρεις μια απόφαση. Αναγνωρίζεις ότι τα συναισθήματα έχουν πια ξεθωριάσει και μέσα σου δε νιώθεις το ίδιο. Δεν είναι κακό να το εκφράσεις, αλλά ούτε κακό να κάνεις έρωτα για μία τελευταία φορά και να το απολαύσεις προς τιμήν των όσων ζήσατε.

Αν η απόφαση του χωρισμού είναι κοινή και οι δύο ξέρετε ότι τα συναισθήματά σας έχουν αλλάξει, όμως η χημεία σας δεν παύει να βρίσκεται στα ύψη, γιατί να μην το εκμεταλλευτείτε πρακτικά υπέρ σας; Δεν έχετε να χάσετε κάτι, παρά να αφήσετε τους εαυτούς σας να τα δώσουν όλα πάνω στο λευκό σεντόνι. Προς τιμήν του ερωτά σας που για όσο κράτησε σας χάρισε αξέχαστες στιγμές αγάπης, λατρείας, ενθουσιασμού, αλλά και στεναχώριας, φόβου και θλίψης.

Υπάρχει κι άλλη μια εκδοχή. Ξέρεις εκείνη η περίπτωσή που ένας ακόμη έχει συναισθήματα και καίγεται να ξανά γεννηθούν οι συνθήκες της σχέσης, αλλά οι ελπίδες του είναι απλώς παραισθήσεις. Επειδή το ταίρι σου δε νιώθει το ίδιο, όμως σ’ αγαπάει ακόμη σαν άνθρωπο, σαν το δικό του παλιό μισό, ίσως να θέλει να σου αφιερώσει ένα καλό break up sex με έναν τελευταίο αναστεναγμό λίγο πιο ελεύθερο που κρύβει ίσως και μια ελπίδα. Ίσως αυτή  περίπτωση να συνιστά τον πιο λάθος λόγο για συμβεί μεταξύ σας η τελευταία σας φορά.

Είναι ένα κλείσιμο ενός όμορφου κύκλου η τελευταία φορά που θα μοιραστείτε έναν οργασμό. Το έζησες, θα πονέσεις αλλά θα πας παρακάτω. Θα συμφιλιωθείς με τα συναισθήματά σου και αργότερα θα καταλάβεις ότι ίσως έπρεπε να γίνει κατ’ αυτόν τον τρόπο. Άλλωστε αν είναι μια σχέση να τελειώσει, ας τελειώσει ηρωικά με αναστεναγμούς ευχαρίστησης κι όχι πόνου. Είναι κι αυτό ένα τέλος κι ίσως να είναι και πολύ καλύτερο.

Συντάκτης: Γεωργία Δημητρακάκου
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου