Λαγνεία, φαντασίωση, συχνά ραντεβού, αγάπη, ρομαντική αγάπη, συντροφική αγάπη, έρωτας, ρομαντισμός, πάθος, ένταση, στοργή, αγκαλιά, ζωώδη ένστικτα, οικειότητα, τεστοστερόνη, παιχνίδι, μα κυρίως διάθεση. Αυτά είναι μερικά απ’ τα συστατικά μιας επιτυχημένης σχέσης. Δεν αρκούν τα «σ’ αγαπώ-μ’αγαπάς» κι ο καναπές. Οι σχέσεις δε θέλουν καναπέ. Θέλουν άνεμο και μάλιστα δυνατό. Τόσο δυνατό που να τα σηκώνει όλα στο πέρασμά του. Οι σχέσεις θέλουν ένωση, επικοινωνία, σεξ.

Γιατί κάνουμε σεξ; Για λόγους επικοινωνίας κι απόλαυσης. Δύο άνθρωποι, δύο σώματα και δύο εγκέφαλοι κάνουν σεξ. Ενώνουν ψυχή και σώμα. Άρα αυτόματα αυτό σημαίνει ότι το σεξ από μόνο του δεν αρκεί σαν πράξη. Θέλει λόγια, βρόμικα λόγια. Αυτά τα λόγια που ψιθυρίζεις στο αφτί του άλλου και σε κάνουν να κοκκινίζεις και να σοκάρεσαι. Ο εγκέφαλος πρέπει να σοκάρεται. Να σοκάρεται ευχάριστα. Να υπάρξει έκρηξη τεστοστερόνης.

Οι λέξεις έχουν τεράστια δύναμη όταν προφέρονται με τον σωστό τόνο. Μη φοβάσαι να μιλήσεις. Αν δεν προκληθεί ρίγος κι ανατριχίλα τη στιγμή που φιλάς τον σύντροφό σου η σχέση έχει ξοφλήσει. Αν δεν κοιτάς στα μάτια τον άλλον, τη στιγμή της ένωσής σας, τη στιγμή που τα σώματά σας γίνονται ένα και δεν αισθανθείς ότι σου καταθέτει την ψυχή του, δεν υπάρχει μέλλον ανάμεσά σας. Επιβάλλεται να βλέπεις τη ψυχή του και να την παίρνεις. Επιβάλλεται να δεις εσένα μέσα στο βλέμμα του, να δεις εσένα μέσα στην ψυχή του. Κάθε φορά που σου την προσφέρει. Γιατί μέσα από αυτό δένεται μαζί σου. Αυτός που δίνει είναι αυτός που ουσιαστικά σου δίνεται. Μην αρνηθείς ποτέ καμία τέτοια προσφορά.

Θέλετε να διεκδικήσετε  ξανά; Εδώ είμαστε, αλλά δε θα σας περιμένουμε για πολύ. Κλείσε ένα απρόσμενο ραντεβού. Βάλε ρομάντζο, αγκάλιασε. Αγάπησε με πάθος. Άγγιξε και μίλησε. Επικοινώνησε και γέλα. Βγάλε αυτό το ζωώδες ένστικτο από μέσα σου και κυνήγησε. Σταμάτα να μετατρέπεις τα πάντα σε οικειότητα και ρουτίνα. Βγες έξω και ζήσε. Άφησε τους καναπέδες και το βολικό σου κρεβάτι. Θυμήσου τα πρώτα σας ραντεβού. Από πού ξεκινήσατε. Αυτές τις ατελείωτες βόλτες με το αυτοκίνητο, αυτούς τους ατελείωτους περιπάτους και τις ολονύχτιες συζητήσεις σας. Μόνο μην αφήσεις τον άνθρωπό σου να πλήττει.

Σταμάτησε να αγοράζεις κοινότυπα δώρα σε κάθε επέτειο, σε κάθε γενέθλια και σε κάθε επίσημη ημερομηνία. Δε βαρέθηκες αυτά τα κλισέ, αυτά τα υποχρεωτικά κάθε λίγο και λιγάκι; Όταν η φλόγα σβήνει δε χρειάζεται τίποτα περισσότερο από ένα απλό σπίρτο. Παίξε μαζί της και δώσε της χώρο και χρόνο να ανταποκριθεί. Πείραξέ την ανά πάσα ώρα και στιγμή χωρίς να σκεφτείς το οτιδήποτε. Φτιάξε τη ημέρα σας χωρίς δεύτερες σκέψεις.

Αυτό που ένιωσες στην αρχή της σχέσης σας, δε θα το βρεις ξανά μέσα στην ίδια σχέση. Δε σημαίνει όμως ότι πρέπει να τα παρατήσεις με την πρώτη δυσκολία ή ότι η σχέση έχει τελειώσει. Οι σχέσεις θέλουν δουλειά κι αφοσίωση και αρκετές δόσεις έντασης. Το παιχνίδι της γάτας και του ποντικού το παίζει η γυναίκα, αλλά τι αξία θα είχαν οι γάτες αν δεν υπήρχαν τα ποντίκια;

Σας χρειαζόμαστε τόσο όσο μας χρειάζεστε κι εσείς. Προσπαθήστε όσο προσπαθούμε κι εμείς. Αγαπήστε μας ξανά και θα σας αγαπήσουμε κι εμείς ξανά. Εξάλλου μια αγάπη ποτέ δε χάνεται έτσι απλά. Θέλει κόπο, θέλει θυσίες, αλλά δε χάνεται. Αρκεί να το θέλουν κι οι δύο.

 

Συντάκτης: Φωτεινή Μαρκογιάννη
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη