Γκρίνια, ζήλια και τσακωμοί απ’ το πουθενά με αφορμή το παρελθόν. Είμαστε κι εμείς όμως, που δε μας αφορά το παρελθόν σας, είστε κι εσείς που αραδιάζετε δραματικούς μονολόγους εθελοτυφλώντας για τα νέα δεδομένα που έχετε στα χέρια σας. Δε σας ενδιαφέρει πόσοι πέρασαν απ’ το κρεβάτι τους, πόσους αγάπησαν και πόσους ερωτεύτηκαν. Πώς το έκαναν και πώς δεν το έκαναν και πόσες ώρες κρατούσε το σεξ μεταξύ τους. Αγαπημένες τους στάσεις και συνήθειες. Πώς μιλούσαν και πώς συμπεριφέρονταν. Αγνοήστε τι τους άρεσε να τους μαγειρεύουν και ποια χατίρια τους έκαναν.

Το παρελθόν είναι παρελθόν και καλό είναι να μην μπλέκεται στο παρόν. Δε θέλετε να μάθετε και να ξέρετε τι σκέφτονται. Δε σας αφορούν οι κοινές τους στιγμές, οι επέτειοί τους κι οι εκδρομές τους. Ενδιαφερθείτε για το πώς να περνάτε καλά μαζί τους τώρα. Ενδιαφερθείτε για το πώς αισθάνονται για εσάς και μόνο. Είστε εδώ για εκείνους κι εκείνοι για εσάς.

Η ζήλια είναι ένα απελπιστικό συναίσθημα το οποίο μπορεί να τρελάνει κόσμο. Δε δείχνει ενδιαφέρον κι αποσυντονίζει όλη την ερωτική διάθεση. Εξάλλου γιατί να χαλάσεις μια όμορφη βραδιά για κάτι που έγινε κάποτε; Γιατί να χαλάσεις το σάλιο σου για κάποιον πρώην; Ο πόνος των πρώην δε σε κάνει πιο ώριμο, αντιθέτως σου χαλάει τη ζαχαρένια και σταδιακά σε ξενερώνει.

Ενδιαφερθείτε για το βλέμμα τους και για τον τρόπο που σας κοιτάζουν τώρα. Για τον τρόπο που σας φιλάνε και για τον τρόπο που σας αγγίζουν. Τους θέλετε κοντά σας, όχι απέναντί σας. Τους θέλετε συντρόφους κι όχι εχθρούς. Σε τελική, ευχαριστείστε τους πρώην συντρόφους που τους βρήκατε έτοιμους σενιαρισμένους και δε μοιάζουν πλέον σαν να βγήκαν μόλις απ’ τη σπηλιά. Έμαθαν τι τους αρέσει και τι όχι. Ξέρουν πλέον τι ζητάνε και πώς να διεκδικήσουν σωστά. Δεν είναι πλέον τα πρόβατα που κάποτε ήταν κι εσείς δεν είστε πλέον τα πειράματά τους. Γνωρίζουν πλέον τα θέλω και τα πρέπει τους.

Ζήστε το για όσο κρατήσει και μην πιέζετε καταστάσεις. Επιλέξτε κι υποστηρίξτε τις επιλογές σας χωρίς υστερίες και φανταστικές σκέψεις. Χωρίς σκέψεις που σας κάνουν να χάνετε τον ύπνο σας. Τον ύπνο σας να τον χάνετε αλλά για να περνάτε όμορφες κι ερωτικές βραδιές μαζί. Να μοιράζεστε τις σκέψεις σας κι όχι τα φαντάσματα του παρελθόντος. Αποκτήστε αυτοπεποίθηση και σιγουριά για τον εαυτό σας.

Και πού ξέρετε, ίσως κρατήσει για πάντα.

Σε τελική εσείς θα θέλατε ποτέ να κάθονται να ασχολούνται με το δικό σας παρελθόν; Να σας ρωτάνε κάθε λίγο και λιγάκι και να πρέπει να αναλύσετε με κάθε λεπτομέρεια τι κάνατε και πώς περνούσατε κάποτε; Κανείς δεν ανήκει σε κανέναν. Ο χρόνος είναι χρήμα και δεν έχετε καιρό για τέτοια έξοδα. Εξάλλου το παρελθόν έφερε αυτόν τον άνθρωπο στα χέρια σας.

Κοιτάξτε να εκμεταλλευτείτε σωστά και δημιουργικά το παρόν σας στην αγκαλιά του.

 

Συντάκτης: Φωτεινή Μαρκογιάννη
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη