Ζώδια. Πολλοί ισχυρίζονται ότι δεν τα διαβάζουν κι ότι δεν ασχολούνται. Κατά πόσο όμως ισχύει αυτό; Όντως δε μας ενδιαφέρουν ή απλά το λέμε για να εντυπωσιάσουμε τους υπόλοιπους που είναι γύρω μας; Ε λοιπόν σας έχω νέα. Όλοι μας διαβάζουμε το ζώδιό μας, αν όχι επί καθημερινής βάσεως τουλάχιστον κάθε εβδομάδα το τσεκάρουμε.  Μας αρέσει να γνωρίζουμε πώς θα εξελιχθεί η μέρα μας και το να διαβάσουμε το ζώδιό μας θα μας βοηθήσει.

Αν δε σε ενδιέφεραν δε θα ήξερες καν τι ζώδιο είσαι. Κι εσύ ξέρεις από 9 χρόνων ότι είσαι Ζυγός ή Δίδυμος ή οποιοδήποτε άλλο ζώδιο υπάρχει στο ζωδιακό κύκλο. Γιατί δηλαδή είναι τόσο κακό το να γνωρίζεις και να διαβάζεις για το ζώδιό σου; Όλοι μας ζήσαμε μια από αυτές τις στιγμές που εύχεσαι να ήξερες έστω και λίγο το μέλλον για να μην κάνεις κάποιο λάθος. Τα ζώδια αυτό είναι στο περίπου. Είναι σαν μέντιουμ, σε ενημερώνουν ότι σήμερα η μέρα σου θα είναι υπέροχη ή απλά θα πάνε όλα στράφι.

Σου λένε ότι αυτή την εβδομάδα θα γνωρίσεις τον έρωτα της ζωής σου, έτσι κι εσύ βοηθάς τον εαυτό σου κι ανοίγεσαι πιο εύκολα στα όμορφα κομπλιμέντα και στο ωραίο φλερτ. Το ζώδιο στα κάνει όλα λίγο πιο εύκολα όταν σου λέει ότι αυτή την εβδομάδα είσαι πιο ευνοημένος. Όταν το ζώδιό σου λέει ότι έχεις Ανάδρομο Έρμη τότε απλά δε βγαίνεις από το σπίτι. Κλειδαμπαρώνεις πόρτες, παράθυρα και κόβεις κάθε επαφή με τον έξω κόσμο μέχρι να περάσει. Δε θες να πας κόντρα στον Ανάδρομο Ερμή και πίστεψέ με σου είναι πάλι πιο εύκολο να ρίξεις όλες τις αναποδιές που σου έτυχαν πάνω σε αυτόν τον μαλάκα τον Ερμή.

Όλοι μας διαβάζουμε ζώδια κι εσύ κι εγώ κι όλοι μας. Απλά δεν το λες γιατί φοβάσαι την αντίδραση των άλλων, γιατί ντρέπεσαι. Οι περισσότεροι  θεωρούν κι ισχυρίζονται ότι τα ζώδια είναι ξεκάθαρα γυναικεία υπόθεση, πόσο λάθος όμως. Απ’ τη στιγμή που σ’ ένα ραντεβού, η γυναίκα σε ρωτήσει τι ζώδιο είσαι κι εσύ γνωρίζεις κι απαντάς άμεσα και χωρίς ενδοιασμούς, πάει να πει ότι δεν είναι αποκλειστικά γυναικείο το θέμα. Κι ας πετάς στο τέλος την ατάκα του τύπου «Εγώ δεν πιστεύω σε αυτά».

Σε τελική ανάλυση η διαφορά ανάμεσα σε εμάς που διαβάζουμε ζώδια και σε εσάς που λέτε πως δε διαβάζετε είναι ότι εμείς το λέμε και ναι, το παραδεχόμαστε ότι τα πιστεύουμε κιόλας. Εσείς απ’ την άλλη όχι μόνο δεν παραδέχεστε ότι τα πιστεύετε αλλά λέτε  κι ότι δεν τα διαβάζετε κιόλας. Γνώμη σας είναι ότι όταν κάποιος ασχολείται με ζώδια είναι χαζός και ότι πιστεύει σε κουταμάρες. Δε λέμε πως τα ζώδια είναι πάντα σωστά αλλά ό,τι και να ‘ναι, δεν παύουν να είναι μια ευχάριστη ασχολία.

Κι ας είναι κουταμάρες κι ας είναι βλακείες εμείς θα συνεχίσουμε να τα διαβάζουμε και θα το λέμε γιατί απλά μας αρέσει και ναι, το γουστάρουμε τρελά. Αν μη τι άλλο είναι ένας τρόπος να σκοτώνεις τις ώρες σου όταν δεν έχεις κάτι άλλο να κάνεις. Εσείς απ’ την άλλη ας μην το παραδεχθείτε ποτέ κι ας τα διαβάζετε κρυφά.

Τουλάχιστον εμείς είμαστε ακομπλεξάριστοι και θα το λέμε και θα το φωνάζουμε. Θα συνεχίζουμε να μαζευόμαστε όλοι μαζί και να διαβάζουμε τα ζώδιά μας. Θα τα διαβάζουμε μάλιστα δυνατά έτσι ώστε να τα ακούτε κι εσείς οι δήθεν που δεν τα διαβάζετε αλλά τεντώνετε το αυτάκι σας κάθε φορά.

 

Συντάκτης: Λουκία Χριστοδούλου
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη