Όσο δεδομένο θεωρούμε σήμερα ότι η γη γυρίζει -αν κι αυτό κάποιες φορές αμφισβητείται- άλλο τόσο θεωρούμε ότι μια σχέση για να λειτουργήσει πρέπει το ζευγάρι να τα βρίσκει και στο κρεβάτι. Το φλερτ είναι απαραίτητο στοιχείο που συνήθως κορυφώνεται στις αρχές μιας σχέσης. Σε κάποιες περιπτώσεις φθίνει στην πορεία του χρόνου, ενώ σε άλλες συνεχίζει να δίνει το παρόν διατηρώντας τη ζωντάνια ανάμεσα στο ζευγάρι. Προφανώς το φλερτ είναι απ’ τα καλύτερα προκαταρκτικά, ένας τρόπος να επικοινωνήσεις με τον άλλο χωρίς να τον αγγίξεις, να τον κάνεις να βάλει στο μυαλό του πράγματα πιο πονηρά και ν’ ανυπομονεί για τη συνέχεια.

Έρωτας σημαίνει ένωση. Είναι η στιγμή που φεύγει η ένταση, που απογειώνεσαι εσύ και το ταίρι, που η εγκεφαλική έλξη αποκτά υπόσταση και έρχεστε πιο κοντά. Τη στιγμή εκείνη τη ζείτε ως μονάδα, παρ’ όλο που είστε δύο. Κι αν θεωρούμε πολλές φορές δεδομένο πως οι σχέσεις ξεκινούν και προορισμός τους είναι μια επαφή που υπόσχεται να ‘ναι η καλύτερη που έχεις ζήσει, άραγε πώς θα ‘ταν τα πράγματα αν ήξερες εξαρχής πως δεν πρόκειται να κοιμηθείς με το πρόσωπο που έχεις απέναντί σου, αλλά πρέπει ν’ αντλήσεις ικανοποίηση μόνο από άλλα στοιχεία του;

Το φλερτ προκύπτει φυσικά, πολλές φορές το επιδιώκουμε αβίαστα. Ο τρόπος που φλερτάρει καθένας προφανώς διαφέρει και επηρεάζεται από παράγοντες, όπως η διάθεση, ο αυθορμητισμός, το τι σου βγάζει το πρόσωπο που θες να προσελκύσεις, η ικανότητα να χρησιμοποιείς τον λόγο για να προσεγγίσεις κάποιον. Αυτό που βάζει όμως βενζίνη στο φλερτ είναι η προοπτική να ακολουθήσει ένα καλό κρεβάτι, το ότι έχεις κάτι να περιμένεις, έναν τρόπο να εκτονωθείς και να ζήσετε στιγμές έντονου πάθους την ώρα της μεταξύ σας ένωσης. Αλλιώς τι ρόλο θα είχαν τα παιχνιδιάρικα υπονοούμενα, τα γεμάτα υποσχέσεις βλέμματα, οι κόντρες, οι έξυπνες απαντήσεις; Αν ήξερες πως δε θα ‘ρθει κάτι ως επιβράβευση, πως ό,τι κι αν πεις θα μείνετε εκεί και δε θα πάτε παρακάτω, γιατί να προσπαθείς να γίνεις ευφάνταστος και να κερδίσεις πόντους και μαζί και το πρόσωπο που σε ελκύει; Επομένως, το φλερτ είναι το κλειδί που θα σας ξεκλειδώσει, που θα βοηθήσει να κάνετε πράξη όλα εκείνα που έχετε στο πίσω μέρος του μυαλού σας.

Πώς θα φλερτάραμε αν ξέραμε πως δεν πρόκειται να καταλήξουμε στο κρεβάτι; Μιας και βασικός σκοπός του φλερτ είναι να φτιάξουμε το πρόσωπο εγκεφαλικά, να ανεβάσουμε τη θερμοκρασία λίγο πριν την ένωση που θα φέρει τη μέγιστη απόλαυση, πόση όρεξη θα είχαμε να χτίσουμε το όλο story αν δεν υπήρχε τίποτα ν’ ακολουθήσει, αν το να δούμε το πρόσωπο χωρίς ρούχα δεν ήταν καν προοπτική; Μήπως θα εστιάζαμε σε άλλα στοιχεία κατά τη διάρκεια του φλερτ και η επικοινωνία θα ήταν στα βασικά κριτήρια επιλογής συντρόφου; Όχι πως ήδη δεν είναι, αλλά η έλξη που μας προκαλεί ένα πρόσωπο πολλές φορές είναι αρκετή για να κάνουμε άλλους παράγοντες στην άκρη.

Το φλερτ είναι κάτι σαν προθέρμανση πριν το παιχνίδι, σαν συνταγή για φαγητό. Χωρίς αυτό δε γίνεται αλλά και μόνο μ’ αυτό γκολ δε βάζεις και μένεις και νηστικός. Είναι σαν να κάνεις μισές δουλειές κι αν δεν πρόκειται να τελειώσεις σίγουρα δε θα ‘ναι η καλύτερη εμπειρία της ζωής σου. Μπορεί να σου περνάει απ’ το μυαλό πως αν δεν υπήρχε το κρεβάτι, το φλερτ θα ήταν πιο ρομαντικό. Ακόμα και ο ρομαντισμός όμως έχει στοιχεία έλξης -ένα χάδι, ένα φιλί- που αναπόφευκτα οδηγούν στο να ‘ρθείτε πιο κοντά, να προσπαθήσετε να γνωριστείτε καλύτερα. Ακόμα κι όταν μιλάμε για το φλερτ στην πιο τρυφερή μορφή του, ακόμα και στον πλατωνικό έρωτα, αργά ή γρήγορα μας περνάει απ’ το μυαλό το συγκεκριμένο πρόσωπο σε πιο ιδιαίτερες στιγμές και μας πιάνει μια επιθυμία ν’ ανακαλύψουμε βαθύτερες πτυχές του, ώστε να φουντώσει ακόμη παραπάνω το συναίσθημα.

Σκέψου έναν κύκλο που να συμβολίζει την πορεία της σχέσης. Το φλερτ είναι ο διαβήτης που σε βοηθά να φτιάξεις το σχήμα και το κρεβάτι η καμπυλωτή γραμμή. Αν είχες μόνο τον διαβήτη χωρίς να πρόκειται να σχεδιάσεις τη γραμμή, δε θα υπήρχε κύκλος. Κι αν είχες μόνο τον κύκλο χωρίς τον διαβήτη δε θα μπορούσες να σχεδιάσεις νέους κύκλους. Είναι επομένως απορίας άξιο αν θα φλερτάραμε διαφορετικά σε περίπτωση που δεν έμπαινε στη μέση το κρεβάτι.

 

Θέλουμε και τη δική σου άποψη!

Στείλε το άρθρο σου στο info@pillowfights.gr και μπες στη μεγαλύτερη αρθρογραφική ομάδα!

Μάθε περισσότερα ΕΔΩ!

Συντάκτης: Γεωργία Ρουμελιώτη
Επιμέλεια κειμένου: Βασιλική Γ.