Όσο πάταγο έκανε η επανασύνδεση των Bennifer κι ο πολυσυζητημένος γάμος τους, άλλο τόσο θορύβησε το κοινό των δύο διάσημων ηθοποιών η φημολογία περί χωρισμού. Τον γύρο του κόσμου άρχισαν να κάνουν εδώ και μήνες φωτογραφίες με έναν Ben μονίμως μουτρωμένο και μια Jennifer, η οποία ολοένα και πιο συχνά εμφανίζεται χωρίς συνοδεία σε επίσημα event. Δε θα ξεχάσουμε το video, όπου ο Ben κυριολεκτικά κλείνει την πόρτα στα μούτρα της συζύγου του. Ακολούθησε και το επίμαχο video του ίδιου να φαίνεται απόλυτα χαλαρός και φιλικός σε συζήτηση με την πρώην του, Jennifer Garner κι όλοι ως πτυχιούχοι ανώτατης ψυχολογίας καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για έναν άντρα τελείως δυστυχισμένο στον γάμο του. Τον λυπηθήκαμε σχεδόν.

Στην κορυφή όλων αυτών των ειδήσεων κι ένας τίτλος που μας προκάλεσε ιδιαίτερη απέχθεια: «Ο Ben Affleck «συνήλθε» από τον πυρετό του γάμου, συνειδητοποίησε ότι αυτό δεν υπήρχε περίπτωση να λειτουργήσει και πως αν μπορούσε να επικαλεστεί ως λόγο διαζυγίου ότι όταν παντρευόταν ήταν σε μια στιγμή παραφροσύνης, αυτό και θα έκανε.»

 

Και ξαφνικά το σύμπαν καταρρέει. Γιατί εκεί που εσύ είχες φτιάξει μια πολύ ωραία ιστορία και κλαίγοντας για τη Μαρία ή για τον Κώστα που σε άφησαν αναθαρρείς και λες στον εαυτό σου τα γνωστά κλισέ, ότι δηλαδή άμα υπάρχει αγάπη όλα ξεπερνιούνται κι ότι ο έρωτάς σας θα θριαμβεύσει πανηγυρικά ό,τι και να γίνει, σκάει το διαζύγιο των Bennifer και μαζί σκάει και η φούσκα στο μυαλό σου. Αν όμως είναι κάτι άξιο αναφοράς, δεν είναι μόνο οι προσδοκίες μας που κατέρρευσαν σαν πύργος από τραπουλόχαρτα για τους δυνατούς έρωτες που επανασυνδέονται μοιραία κάποια στιγμή. Το δημοσίευμα αυτό αξίζει βαθιά ανάλυση διότι προσδίδει πλέον στο ανθρώπινο είδος ιδιότητες που μόνο σε παραμύθια τις ακούγαμε.

Για του λόγου το αληθές, μάλλον εν έτει 2024 επανεμφανίστηκαν οι Μάγισσες του Μεσαίωνα. Σαν άλλη σατανική Μάγισσα, η Jennifer κατάφερε με τα σατανικά μαγικά της να κρατήσει δέσμιο τον -άμοιρο ευθυνών – Ben– ένας Θεός ξέρει με τι τεχνικές: λίγα μαλλάκια, λίγα μαγικά βοτάνια, λίγο αίμα περιόδου, λίγα ξόρκια χορεύοντας κάτω από την Πανσέληνο. Τον έβαλε στο στόχαστρο, σημάδεψε και τον κράτησε αιχμάλωτο της γοητείας της ή μάλλον της μαγείας της. Η δυσφορία του είναι απόδειξη όλων αυτών και γι’ αυτό εξάλλου όταν βρέθηκε υπό την επήρεια μιας άλλης γυναίκας (Garner) συνήλθε έστω και για λίγο. Αν το καλοσκεφτείς, η εικόνα του Ben Affleck μας θυμίζει τον βασιλιά εκείνον στον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών, όσο ήταν δέσμιος της μαγείας του Σάρουμαν. Ευτυχώς γι’ αυτόν, όπως και τον χολιγουντιανό ηθοποιό, επήλθε ή θα επέλθει η σωτηρία. Η κακιά μάγισσα θα καταλήξει στο πυρ το εξώτερον.

Για να μιλήσουμε, τέλος και λίγο σοβαρά, είναι εύκολο να φανταζόμαστε πράγματα και να πλάθουμε σενάρια. Είναι εύκολο να διατυπώνουμε ελαφρά τη καρδία απόψεις που υποτίθεται ότι προέρχονται από το οικείο περιβάλλον των ενδιαφερομένων αλλά ποτέ τελικά δεν έχουμε άμεσα τη δική τους ξεκάθαρη στάση. Το να φτάσεις για οποιονδήποτε λόγο στο διαζύγιο είναι κάτι φυσιολογικό, συνηθισμένο και προσωπικό. Σίγουρα αν συλληφθείς επ’ αυτοφόρω αρκετές φορές μουτρωμένος και χωρίς διάθεση, είναι σημάδι ότι κάτι σε προβληματίζει και δεν πάει πολύ καλά. Συγκρίσεις, όμως, του τύπου πώς είναι ένας άνδρας με τη μια γυναίκα και πώς είναι με την άλλη, είναι απαράδεκτες, σεξιστικές και μάλλον κίτρινες όσο δεν πάει. Στην τελική, όταν τα πράγματα πια έχουν τελειώσει με κάποιον, είναι εύκολο να είσαι και φιλικός κι ευγενικός. Ενδιαφέρον θα είχε να ιδωθεί αυτός ο γάμος κι εν γένει αυτό το ειδύλλιο κι από την οπτική της Lopez. Δύο είναι σε αυτή τη σχέση και σίγουρα το μόνο κλισέ που ισχύει είναι το εξής: Ποτέ δε φταίει μόνο ο ένας, ακόμα κι αν αυτός στις κρίσιμες αποφάσεις της ζωής του υποφέρει από «παροδικά χτυπήματα παραφροσύνης».

Συντάκτης: Σοφία Ρηγοπούλου
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου