Στα 3 eBook το 1 δώρο με το εκπτωτικό κουπόνι 3for2! Ανακάλυψέ τα!

paul316

Πλέον, στην εποχή μας, εκτός απ’ τις κλασικές μεθόδους άσκησης, υπάρχουν δεκάδες προγράμματα που συνδυάζουν είτε χορό και γυμναστική είτε πολλά είδη γυμναστικής μεταξύ τους. Μία απ’ τις αποτελεσματικότερες μεθόδους άσκησης κι άθλησης είναι το πρόγραμμα Zumba Fitness.

Η zumba απευθύνεται σε όλους εκείνους που ‘χουν βαρεθεί τις μονότονες ασκήσεις και ψάχνουν ένα πρόγραμμα που θα τους δώσει το κίνητρο να σηκωθούν απ’ τον καναπέ, να βάλουν το αθλητικό τους outfit και να ανυπομονούν να φτάσουν στο γυμναστήριο για μια ώρα που θα περιλαμβάνει διασκέδαση και παράλληλα θα τους παρέχει μια ολοκληρωμένη άσκηση.

Τι είναι το Zumba Fitness; Είναι ένα αερόβιο πρόγραμμα γυμναστικής που περιλαμβάνει συνδυασμό ασκήσεων fitness με χορευτικές λατινοαμερικάνικες –κι όχι μόνο– κινήσεις. Reggaeton, bachata, merengue, salsa, cha-cha και tango, είναι μερικά μόνο απ’ τα ακούσματα που μπορείς να απολαύσεις σε αυτό το πρόγραμμα, ακόμη κι ελληνικά τραγούδια. Οι ασκούμενοι προσπαθούν να ακολουθήσουν τις κινήσεις του Instructor, με βάση τον ήχο και τον ρυθμό της μουσικής.

Γιατί να προτιμήσεις τη zumba σε σχέση με τα άλλα προγράμματα; Η απάντηση είναι απλή. Μέσα απ’ το πρόγραμμα αυτό πραγματοποιείται πλήρης εκγύμναση όλου του σώματος, με ενεργοποίηση του μεταβολισμού και γρήγορη απώλεια θερμίδων. Χαρακτηριστικά, σε μία μόνο ώρα καις 400-1000 θερμίδες, ανάλογα με την ένταση που επιλέγεις εσύ να βάλεις στις κινήσεις. Η zumba γυμνάζει όλες τις μυϊκές ομάδες, χωρίς να τις αυξάνει υπερβολικά, χαρίζοντας ένα σμιλεμένο σώμα, χωρίς περιττό (αντιαισθητικό ίσως) όγκο.

Επιπρόσθετα, μέσα σε λίγες μόνο εβδομάδες, τα αποτελέσματα είναι ορατά. Τα περιττά κιλά αρχίζουν να χάνονται και λόγω απώλειας πόντων, η διαφορά είναι ακόμα πιο εμφανής. Δεν είναι ιδιαίτερα σημαντικό να βλέπεις πως η αλλαγή είναι άμεση από ένα πρόγραμμα μέσα απ’ το οποίο γελάς, κοινωνικοποιείσαι και διασκεδάζεις;

Το πρόγραμμα αυτό βελτιώνει αισθητά την παραγωγικότητά σου. Έρευνες έχουν δείξει πως επιτυγχάνεις, μέσα απ’ τον χορό αυτό, καλύτερη αποδοτικότητα σε όσα καταπιάνεσαι, αφού επιδρά στον συγχρονισμό του ημισφαιρίου του εγκεφάλου. Επιπλέον, αποκτάς καλύτερη ισορροπία και συγχρονισμό κινήσεων και γνωρίζεις καλύτερα το σώμα σου, μαθαίνοντας να αφουγκράζεσαι τις ανάγκες του.

Το Zumba Fitness δεν είναι απλώς ένα πρόγραμμα που επιδρά αποκλειστικά στο σώμα σου. Όλα ξεκινούν απ’ την ψυχολογία. Είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να χαλαρώσεις μετά από μια δύσκολη μέρα στο σχολείο, τη σχολή ή τη δουλειά. Άλλωστε, είναι γνωστό πως ο χορός αυτός σε κάνει πιο χαρούμενο, καθώς, κατά τη διάρκειά του, ο οργανισμός σου εκκρίνει ενδορφίνες, τις «ορμόνες τη χαράς», κάνοντάς σε πιο χαμογελαστό κι ευδιάθετο. Αυτός είναι, άλλωστε, κι ο σημαντικότερος λόγος για τον οποίο δε χάνεις ούτε ώρα απ’ το αγαπημένο σου πρόγραμμα.

Μην ξεχνάς, τέλος, έναν ακόμη εξίσου σημαντικό λόγο. Λόγω της δημοφιλίας του χορού αυτού, μπαίνοντας σε μια κατάμεστη αίθουσα, έχεις την ευκαιρία να κοινωνικοποιηθείς, γνωρίζοντας πολλούς ξεχωριστούς ανθρώπους, απλούς, καθημερινούς όπως εσύ, που ‘χετε κοινές ανάγκες κι άγχη, γεμάτους, όμως, με θετική ενέργεια. Υπάρχει καλύτερος τρόπος να διευρύνεις τον κύκλο σου και –γιατί όχι– να συνάψεις από μια δυνατή φιλία έως μια φλογερή ερωτική σχέση; Πού ξέρεις; Ίσως να αποδειχθεί σχέση ζωής.

Αν είσαι άντρας, γιατί να επιλέξεις αυτό το πρόγραμμα κι όχι κάποιο άλλο; Μα, φυσικά, για όλους τους προαναφερθέντες λόγους αλλά και για κάποιους ακόμη. Μην ξεχνάς, φίλε άντρα, ότι μια γυναίκα έλκεται περισσότερο από έναν άντρα που αγαπάει τον χορό, που έχει συντονισμένες κινήσεις, χιούμορ, όμορφο σώμα κι είναι χαρούμενος κι αισιόδοξος. Και φυσικά γοητεύεται από έναν άντρα που την σέβεται, που δε μένει κολλημένος στα κοινωνικά σεξιστικά στερεότυπα –του τύπου «ο άντρας αν χορεύει δεν είναι άντρας»– και που ξέρει να διασκεδάζει. Τι καλύτερο, λοιπόν, απ’ το να παρακολουθείς κι εσύ ένα τέτοιο πρόγραμμα εκγύμνασης;

Υπάρχουν πολλά διαφορετικά προγράμματα zumba για να διαλέξεις, ανάλογα με τον τρόπο που θέλεις να γυμναστείς, εκτός απ’ την απλή Zumba, Zumba Toning (με τη χρήση ειδικών toning sticks –βαράκια ειδικά προσαρμοσμένα για να χορεύεις με αυτά– για μυϊκή ενδυνάμωση), Zumba Step (με τη χρήση step -για ακόμη εντονότερη αερόβια άσκηση), Aqua Zumba (για εσένα που λατρεύεις το υδάτινο στοιχείο και την αίσθηση της αντίστασης μέσα στο νερό) και πολλά ακόμη εξειδικευμένα προγράμματα.

Σίγουρα, θα βρεις αυτό που σου ταιριάζει και θα σε πείσει να αποχωριστείς τον αγαπημένο σου καναπέ, δείχνοντάς σου τον πιο όμορφο, αποδοτικό και διασκεδαστικό, τρόπο να αθλείσαι και να κάνεις υπέροχες νέες γνωριμίες.

 

Συντάκτης: Μαρία Χαρδαλιά
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη