kat9872039488720

Αναμφίβολα το πρώτο πράγμα που μας ελκύει σε ένα άτομο και μας δίνει την αφορμή για να τον πλησιάσουμε είναι η εμφάνιση. Το ότι δηλαδή στα δικά μας μάτια το άτομο αυτό φαίνεται τουλάχιστον ελκυστικό. Όμως η ερωτική έλξη δε στηρίζεται εν τέλει εξ ολοκλήρου στην εμφάνιση. Κάποια στιγμή θα πρέπει να μιλήσουμε. Και εδώ λοιπόν έρχεται το περιβόητο mindfuck.

Η πραγματική ανυπέρβλητη έλξη ανάμεσα σε ένα ζευγάρι είναι όταν νιώθει ο ένας για τον άλλον και μια ανάγκη για εγκεφαλική επαφή. Το να θαυμάζεις το μυαλό του άλλου πέρα από την εμφάνισή του είναι εισιτήριο για μια ίσως δυνατή σχέση, διότι είναι πραγματικά πολύ μεγάλη πρόκληση να γίνονται βαθιές και αληθινές συζητήσεις ανάμεσα στο ζευγάρι. Είναι οι συνθήκες που μας έχουν κάνει να μην επικοινωνούμε, με αποτέλεσμα να είναι και αρκετά σπάνιες τέτοιες σχέσεις.

Εκεί στην άκρη της καρέκλας, μόνοι πρόσωπο με πρόσωπο με τον άνθρωπο που θέλουμε να μιλάμε για ώρες και να ανοίγουμε την καρδιά και το μυαλό μας. Εκεί δοκιμάζεται πραγματικά η σχέση μας. Μπαίνουμε σε μία θέση να εξωτερικεύσουμε όσα μας απασχολούν και μας φοβίζουν. Σε αυτή ακριβώς τη στιγμή είναι που θα έχουμε την μεγαλύτερη ερωτική πρόκληση. Καλό είναι και το σεξ και η ερωτική έλξη αλλά υπάρχουν και άλλα θέματα στον ορίζοντα μίας σχέσης. Πράγματα που ειλικρινά θα θεμελιώσουν με δυνατό τρόπο τη σχέση μας.

Η βαθιά έλξη λοιπόν φαίνεται να ξεκινάει από το μυαλό και όχι το σώμα. Η ψυχή σου να γδύνεται με τις λέξεις, όχι με τα ρούχα. Το σώμα μπορεί να στο γδύσει ο καθένας, την ψυχή ελάχιστοι. Φυσικά δεν είναι απαραίτητο να υπάρχει σύγκληση απόψεων για να υφίστασαι το mindfuck, αρκούν δύο άτομα που επικοινωνούν τις απόψεις τους με επιχειρήματα και ευγένεια. Εκεί κρύβεται ίσως και η γοητεία του όλου θέματος. Να σε γοητεύει η διαφορετική άποψη του άλλου όταν δε συμφωνείς, εκεί είναι το ζουμί ας πούμε.

Το να ανοίγεις την ψυχή και το μυαλό σου σε έναν άνθρωπο σίγουρα δεν είναι το πιο εύκολο πράγμα. Ο καθένας μας έχει βαθιά κρυμμένα μυστικά, που πολλές φορές τα αρνιόμαστε και εμείς οι ίδιοι. Είναι πραγματικά σέξι όταν ο άλλος σε κάνει να νιώθεις τόσο οικεία ώστε να κάτσεις να μιλάς μαζί του με τις ώρες, χωρίς να υπάρχουν ανάμεσά σας ερωτικά υπονοούμενα ή υπεκφυγές. Ντόμπρες και ειλικρινείς κουβέντες θέλουμε, μπουχτίσαμε στο δήθεν και το ψέμα.

Ας αφήσουμε το μυαλό μας λίγο παραπάνω ανοιχτό σε τέτοια άτομα που μας κάνουν να νιώθουμε πως ο κόσμος ίσως να έπρεπε να τους μοιάζει λίγο περισσότερο. Η έλξη του μυαλού είναι η πιο δυνατή, σέξι, ουσιώδης που μπορούν να βιώσουν δύο άτομα. Οι συζητήσεις θα κυλούν για ώρες ατελείωτες και κανείς δε θα κουράζετε, θα βασιλεύει και θα ξημερώνει ο ήλιος και εσάς ο χρόνος δε θα σας φτάνει για να πείτε όσα θέλετε. Οι ώρες της ημέρας δε θα είναι πια αρκετές για εσάς. Θέλουμε ανθρώπους να μπαίνουν στο μυαλό μας και να αποδομούν κάθε σκέψη μας.

Συντάκτης: Κατερίνα Σαμαρά
Επιμέλεια κειμένου: Κατερίνα Καλή

Κάνε σχόλιο!

Έχεις κάποια ιδέα για άρθρο;

Μπορείς να μας προτείνεις ένα θέμα που θα ήθελες να διαβάσεις σε κάποιο απ' τα επόμενα άρθρα μας!