maira104

Φλερτάρετε πολύ καιρό, βγήκατε, ξαναβγήκατε και έρχεται η στιγμή που θα βρεθείτε στο κρεβάτι για πρώτη φορά. Είσαστε οι δύο σας στο σπίτι, χαλαρή μουσική παίζει στο Background, έχετε πιει τα κρασάκια σας και το παιχνίδι φουντώνει. Και ξαφνικά διαπιστώνεις με τρόμο πως δεν μπορείς να «σταθείς στο ύψος σου». Αμηχανία, πανικός και ένα αίσθημα «από που να φύγω τώρα» είναι μόνο μερικά από όσα αισθάνεσαι.

Σου αρέσει πολύ η γυναίκα που έχεις απέναντί σου ίσως υπερβολικά πολύ και αυτό σε αγχώνει περισσότερο. Η χημεία ανάμεσά σας είναι εκπληκτική, υπάρχει απίστευτη επικοινωνία, αλλά φοβάσαι πως στο σεξουαλικό κομμάτι κάτι μπορεί να πάει στραβά και να μη φτάσετε στο επιθυμητό αποτέλεσμα και να χαλάσει η όλη μαγεία. Και όσο αγχώνεσαι, τόσο χειρότερα γίνονται τα πράγματα.

Για τους άντρες είναι πιο δύσκολο αυτό το γεγονός, καθώς η απουσία ή η απώλεια στύσης συνεπάγεται και διακοπή της σεξουαλικής πράξης. Καταρχήν, δε χρειάζεται να σε αγχώνει περισσότερο αυτό. Συμβαίνει σε όλους τους άντρες είτε το παραδέχονται είτε όχι σε κάποια φάση της ζωής τους. Δυστυχώς όμως, δεν είναι λίγοι εκείνοι που μπαίνουν σε ένα φαύλο κύκλο αμφισβήτησης του ανδρισμού τους.

Οι πιο συχνές τους σκέψεις είναι πως έγιναν ρεζίλι, στάθηκαν λίγοι προς την σύντροφό τους και ότι κάποιο σοβαρό πρόβλημα έχουν. Όσο και αν μας φαίνεται παρατραβηγμένο, αυτό είναι μια μορφή ψυχικού τραύματος και το μοτίβο τείνει να επαναληφθεί. Στην επόμενη απόπειρα, είτε είναι λίγη ώρα αργότερα είτε ύστερα από μερικές ημέρες, ξεκινάνε με την σκέψη «τώρα, θα έχω στύση;», το υπεραναλύουν στο μυαλό τους και φυσικά αυτό έχει τα χειρότερα αποτελέσματα. Τους κατακλύζει ο φόβος πως δε θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν. Να θυμάσαι πως, όταν φοβόμαστε για κάτι, ανεβαίνει η αδρεναλίνη, η καρδιά χτυπάει πιο γρήγορα, ανοίγουν τα αιμοφόρα αγγεία και όλα αυτά έχουν σαν αποτέλεσμα να μην μπορεί να αιματωθεί σωστά το πέος. Με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη σεξουαλική πράξη.

Η σύντροφός τους, στη συγκεκριμένη στιγμή, δε θα πρέπει για κανένα λόγο κοροϊδέψει την κατάσταση ή να δείξει περιφρόνηση, αλλά ούτε και φυσικά να θεωρήσει τον εαυτό της υπεύθυνο. Πολλές γυναίκες νιώθουν πως ο σύντροφός τους πλέον δεν τις βλέπει ερωτικά και δεν τον ερεθίζουν πια ή ακόμα χειρότερα πως υπάρχει άλλη γυναίκα στη ζωή του. Επίσης, μπορεί να μπει στο μυαλό τους και η σκέψη πως η ερωτική τους ζωή τελείωσε ή πως δε θα μπορέσουν ποτέ να κάνουν παιδί, εάν είναι σε αντίστοιχη ηλικία. Υποσυνείδητα απομακρύνονται, κλείνονται και εκείνες στον εαυτό τους και αυτό δημιουργεί χάσμα ανάμεσα στο ζευγάρι.

Εφόσον δεν υπάρχει κάποιο οργανικό πρόβλημα, κάτι που συμβαίνει σπάνια σε άντρες κάτω των 40, ο φόβος είναι ο κυριότερος λόγος που μπορεί να χαθεί η στύση, μιας και, καθαρά στο μυαλό ενός άνδρα, μπορεί να νιώσει πως είναι «λίγος» απέναντι στη σύντροφό του. Το ίδιο το άγχος των επιδόσεών του μπορεί να αποτελέσει αφορμή για μια κατάσταση που μπορεί να κρατήσει από μερικές φορές μέχρι και χρόνια, αποτρέποντάς τον από το να απολαύσει τις χαρές του έρωτα.

Η λύση είναι πολύ πιο απλή από όσο νομίζεις. Σταμάτα να σκέφτεσαι το τι θα μπορούσε να συμβεί και αφέσου στο να απολαύσεις τις στιγμές με την σύντροφό σου. Όσο και αν σου φαίνεται περίεργο, όσο εσύ κατηγορείς τον εαυτό σου για την κακή σας σεξουαλική ζωή, το ίδιο κάνει και εκείνη από την πλευρά της. Πάρτη μια αγκαλιά, κάντε ο ένας στον άλλο ένα αισθησιακό μασάζ και απλά χαλαρώστε, απολαμβάνοντας ο ένας την παρέα του άλλου.

Η πράξη αυτή καθ’ αυτή δεν είναι απαραίτητο να προκύψει. Ξεκινήστε αργά-αργά να ανακαλύπτει ο ένας το σώμα του άλλου με την αφή, την όραση, τη γεύση και τα υπόλοιπα θα έρθουν εν καιρώ. Κι αν και πάλι δεν καταφέρεις να έρθεις σε στύση, μια επίσκεψη σε ένα γιατρό θα διώξει τις αμφιβολίες σου και θα οδηγήσει στην οριστική λύση του προβλήματος.

Ας μη γελιόμαστε. Το σεξ είναι όντως κάτι πολύ σημαντικό σε μια σχέση, υπάρχουν όμως χιλιάδες άλλα, μικρά και μεγάλα, πράγματα που είναι εξίσου ή και πιο σημαντικά από το κρεβάτι. Εστίασε σε αυτά και θα δεις πως στο τέλος όλα θα πάνε καλά. Σε αντίθετη περίπτωση, μπορείτε κάλλιστα να βρείτε άλλους τρόπους απόλαυσης που θα είναι αποδεκτοί και από τις δύο πλευρές και αυτό το γεγονός θα σας φέρει πιο κοντά. Άλλωστε, ποιος είπε πως σεξ είναι μόνο η διείσδυση;

Συντάκτης: Ελίνα Μυζίθρα
Επιμέλεια κειμένου: Μάιρα Τσιρίγκα

Κάνε σχόλιο!

Έχεις κάποια ιδέα για άρθρο;

Μπορείς να μας προτείνεις ένα θέμα που θα ήθελες να διαβάσεις σε κάποιο απ' τα επόμενα άρθρα μας!